Μεγάλωσε όμορφα η Εθνική μας!

Μεγάλωσε όμορφα η Εθνική μας!

Μεγάλωσε όμορφα η Εθνική μας!

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που μεγάλωσε και ομόρφυνε, φτάνοντας σε σημείο να μας αφήνει πικραμένους επειδή δεν πήγε στις 8 του Μουντιάλ! Μεγάλωσε με τα λάθη της, τις επιτυχίες της και έδειξε ότι μπορεί να παίξει και καλό ποδόσφαιρο.

Την ιστορία τη γράφουν οι νικητές. Συγχωρέστε μας, αλλά εδώ θα μπει μία μικρή παρένθεση: την ιστορία ένα βήμα πριν από τις 8 του Μουντιάλ, την έγραψαν οι Έλληνες.

Δεν θα κάνω λόγο για άδικο, παρά μόνο για κρίμα. Ο επίλογος ήταν πικρός από την πορεία της Εθνικής μας ομάδα στη Βραζιλία, ωστόσο η γλύκα ήταν μεγάλη, ίσως και απρόσμενη για πολλούς, από τη συνολική πορεία.

Για να φτάσουμε να παίξουμε στο... τζόγο των πέναλτι το εισιτήριο των προημιτελικών, υπερπηδήσαμε μεγάλα και υψηλά εμπόδια. Κάπου εκεί, η τύχη που μας βοήθησε να κάνουμε ανατροπές, μας στέρησε και το επόμενο βήμα. Είχαμε τη χρυσή ευκαιρία στην παράταση, όμως φταίμε κι εμείς, που την πετάξαμε απλόχερα στον κάλαθο των αχρήστων. Μας έλλειψε εκεί το καθαρό μυαλό, ο ηγέτης, ενώ αν και παίξαμε με ποδοσφαιριστή παραπάνω για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναλωθήκαμε σε άσκοπες επιθέσεις.

Το κατάλαβε και εκνευρίστηκε περισσότερο από όσο έπρεπε ο Φερνάντο Σάντος, που αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες- στην ουσία- από τον διαιτητή, αφήνοντας την ομάδα μας στη διαδικασία των πέναλτι δίχως την παρουσία του, ενώ ευτυχώς η ταραχή που υπήρξε δεν πέρασε στους ποδοσφαιριστές μας. Και δεν είχε δίκιο ο πορτογάλος καθώς η διαιτησία του αγώνα με την Κόστα Ρίκα ήταν εξαιρετική συνολικά για την ομάδα μας, ενώ δεν δόθηκε και πέναλτι (χέρι του Τοροσίδη).

Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι όμως για αυτή την Εθνική ομάδα και να ευχαριστήσουμε τον Φερνάντο Σάντος για όσα πρόσφερε όχι μόνο στο Μουντιάλ, αλλά και όλη την τετραετία.

Η Εθνική ομάδα και φέτος κατάφερε να ξαναβγάλει τους Έλληνες στο δρόμο, να τους δώσει κουράγιο και θετική ενέργεια. Να τους δείξει ότι και μία μικρή σε πληθυσμό χώρα στον παγκόσμιο χάρτη, μπορεί να μεγαλουργήσει. Το έχει ξανακάνει άλλωστε, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας το 2004.

Ηταν πολλά όμως τα κέρδη από αυτό το Μουντιάλ. Η ομάδα έδειξε ότι έχει βάθος, καθώς και ο Χριστοδουλόπουλος και ο Σάμαρης, ο Κονέ απέδειξαν ότι μπορεί να στηριχτεί πάνω τους η Εθνική.

Το τέλος εποχής από τον τεράστιο Γιώργο Καραγκούνη θα αφήσει ένα μεγάλο κενό, ωστόσο η θετική αύρα του, δεν θα φύγει ποτέ. Ο Κάρα είναι μία ξεχωριστή κατηγορία μόνος του! Είναι μεγάλη η παρακαταθήκη του Καραγκούνη, όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Σίγουρα ο ερχομός του νέου προπονητή (Ρανιέρι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) θα φέρει και αλλαγές σε πρόσωπα. Τα όσα συνέβησαν με τον Κατσουράνη, τον Μανιάτη, τον Τζαβέλα δεν νομίζω να περάσουν απαρατήρητα και μετά τα μπράβο για τη συνολική πορεία, θα περάσουν σε άλλο επίπεδο συζητήσεων. Υπάρχει καλή μαγιά ποδοσφαιριστών στην Εθνική ομάδα, όμως υπάρχει και νέο αίμα, έτοιμο να προσφέρει πάρα πολλά.

Πέραν προσώπων, η Εθνική ομάδα μεγάλωσε σε αυτό το Μουντιάλ. Ξεπέρασε το αρχικό σοκ και τις ατυχείς δηλώσεις, βελτιώθηκε, προσπάθησε και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, βγήκε στην επίθεση, ασχέτως αν αποκλείστηκε. Έπεσε με ψηλά το κεφάλι, τα έδωσε όλα, οι διεθνείς μάτωσαν τη φανέλα και σίγουρα η Εθνική ομάδα κέρδισε φίλους σε αυτό το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο 11 πίσω, αλλά είδατε ότι ανάγκασε την Κόστα Ρίκα να παίξει αυτό το ρόλο, που ευτύχησε να έχει αυτό τον σούπερ κίπερ που λέγεται Νάβας!

Η Εθνική Ελλάδος έκανε ένα μεγάλο άλμα στη Βραζιλία και αν το μεταφράσει σωστά, θα κάνει άλλο ένα! Μην περάσουμε μαζεμένα σκαλιά και γίνουμε υπερφίαλοι, ωστόσο μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχουμε μία από τις καλύτερες άμυνες στον κόσμο, έχουμε ποδοσφαιριστές με ψυχή, ποιότητα και αν ενώσουμε σωστά τα κομμάτια του παζλ, το αποτέλεσμα ίσως να είναι ακόμη καλύτερο στο μέλλον. Πριν από το Μουντιάλ έμοιαζε όνειρο αυτή η πορεία. Φτάσαμε σε σημείο να τα βάφουμε... μαύρα που αποκλειστήκαμε στα πέναλτι στο δρόμο για τις 8. ΄Ενα μπράβο στα παιδιά, για όσα έδωσαν, για αυτά που πέτυχαν. Ένα μπράβο, που μας ταξίδεψαν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα