Tα 8 κακά της μοίρας του Στέφενς στη Σούπερ Λίγκα

Tα 8 κακά της μοίρας του Στέφενς στη Σούπερ Λίγκα

Θανάσης Λιοντζόπουλος
Tα 8 κακά της μοίρας του Στέφενς στη Σούπερ Λίγκα

bet365

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τα λάθη του Χουμπ Στέφενς, που έχουν κοστίσει βαθμούς στον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, αλλά και τους... τελικούς που θα έχει με Μπενφίκα, Ολυμπιακό, πλέι-οφ.

Η αλλαγή των προπονητών και ειδικά με τον τρόπο που τους αντικαθιστούν οι ομάδες μας στη Σούπερ Λίγκα, δηλαδή σαν τα πουκάμισα, δεν με βρίσκει σύμφωνο. Κατά συνέπεια, η κριτική που θα κάνουμε στον Χουμπ Στέφενς δεν σημαίνει ότι η ενδεδειγμένη λύση θα ήταν η αντικατάσταση του έμπειρου ολλανδού προπονητή, που είναι ένα σπουδαίο όνομα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια στοιχεία και λανθασμένες κινήσεις που βγάζουν μάτι και δεν μπορούμε να μην τα αναφέρουμε. Ουδείς αλάνθαστος, θα πει σωστά κάποιος, ειδικά αν δουλεύει, ωστόσο στην περίπτωση του Στέφενς οι μήνες περνούν και σε κάποια πράγματα δείχνει αγύριστο κεφάλι. Βελτιώνεται η επίθεση, χωλαίνει η άμυνα, πολλές αλλαγές προσώπων στα μετόπισθεν, κι ενώ οι μήνες περνούν η κατάσταση μοιάζει με ράβε-ξήλωνε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι όλα κακώς καμωμένα. Προς Θεού! Ακόμη και η προώθηση του νεαρού

Κουλούρη πιστώνεται στον 61χρονο προπονητή, ενώ στην Ευρώπη έχει αποδειχτεί μετρ της τακτικής!

Μακάρι αυτή η επιμονή του Στέφενς να βγει σε καλό στον ΠΑΟΚ που έχει μπροστά του την Μπενφίκα στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, αργότερα το Κύπελλο και την διατήρηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα, που αν συνεχίσει έτσι θα κινδυνεύσει να την χάσει! Αν εστιάσει στο βάθος των προβλημάτων, κάνει αυτοκριτική, έρθει ακόμη πιό κοντά στους παίκτες του, μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι διψασμένος για επιτυχίες. Μοιάζει με έναν λαβωμένο αετό, που έχει τελειώσει τη θεραπεία του και θέλει από κάποιον την ώθηση να πετάξει ξανά ψηλά στον ουρανό, αφήνοντας πίσω το κλουβί του!

Ας αρχίσουμε από το τελευταίο: την ήττα στην Τρίπολη. Διαβάζοντας τις νέες δηλώσεις του Χουμπ Στέφενς θα νόμιζες ότι ακούς τον… Ιβιτσα Όσιμ που μιλούσε για πουτ… μπάλα! Ελάχιστη αυτοκριτική, δικαιολογίες, που θα νόμιζε κανείς ότι αποτελούν την… ουρά των δηλώσεών του στο ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια! Κι εδώ όμως, στην Τρίπολη, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει δώρο μία νίκη. Ποιος ο ΠΑΟΚ των ανατροπών, μετατράπηκε ο ίδιος σε θύμα με τους Στοχ, Σαλπιγγίδη, Κατσουράνη να είναι εκτός αποστολής!

Σταχυολογήσαμε τα 8 κακά (συνολικά και όχι σε ένα ματς) της μοίρας του Στέφενς στον ΠΑΟΚ:

1. Χρησιμοποίησε τον Μαντούρο κεντρικό αμυντικό. Βαρύ κορμί, του οποίου η θέση είναι κυρίως 6άρι και παίζει κατά συνθήκη σέντερ μπακ. Τον χρησιμοποίησε στο ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα στο οποίο όλα είχαν κριθεί από το πρώτο ματς και νόμιζε ότι είχε κάνει την… τύχη του. Αμ δε! Το λάθος του ολλανδού στο ματς με την Τρίπολη κόστισε δύο βαθμούς στον ΠΑΟΚ. Αργές κινήσεις, αν δείτε και το διώξιμο στο γκολ.

2. Αλλάζει παίκτες στην άμυνα και θέσεις σε παίκτες του! Ο Ινσαουράλδε για παράδειγμα έπαιξε για δεύτερο ματς μαζί με τον Μαντούρο. Ο Κατσουράνης δεν είναι σέντερ μπακ, αλλά αμυντικό χαφ και ο Τζαβέλλας αριστερό μπακ! Και δεν ξέρω και γω ποιόν άλλον μπορεί να… βαφτίσει κεντρικό αμυντικό! Για τον Ινσαουράλδε είχε πει στο ματς με τον ΠΑΟ ότι δεν είναι έτοιμος ακόμη και σε λίγες μέρες έπαιξε δύο σερί ματς!

3. ΄Αφησε παίκτες κλειδιά εκτός αποστολής από το ματς με τον Αστέρα. Ο Σαλπιγγίδης που έχει πετύχει 6 γκολ στο πρωτάθλημα, έμεινε στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο και οι Στοχ, Κατσουράνης. Αν το έκανε για να είναι ξεκούραστοι για τη Μπενφίκα, να θυμίσουμε ότι ο Σάλπι έπαιξε 61 λεπτά με τον Παναθηναϊκό και 0 με τον Απόλλωνα!

4. Κάτω από τα Τέμπη, χάνει με ευκολία. Να θυμηθούμε την βαριά ήττα με τον Ολυμπιακό; Την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού, πού αν ήταν πιο εύστοχος θα είχε πετύχει κι άλλα γκολ; ¨Η αυτή την ήττα από έναν μέτριο, παθιασμένο όμως Αστέρα;

5. Είναι προβλέψιμος στο παιχνίδι του. Πιο παλιά ήταν οι εκλάμψεις του Λούκας, τα ξεσπάσματα του Στοχ, τώρα προστέθηκε η φαντασία και οι ωραίες πάσες του Ισραηλινού Μπίμπρας Νάτχο. Προστέθηκε έγραψα; Λάθος. Γιατί, χάθηκαν τα δύο πρώτα… Ο ΠΑΟΚ δείχνει να μην έχει ισορροπία στο παιχνίδι του. Την μία μπορεί να νικήσει με 3-0 και την άλλη να δέχεται γκολ με ευκολία και να μην τραβάει επιθετικά, αφού οι γραμμές είναι ασύνδετες. Έχει αυξηθεί η παραγωγικότητα σε γκολ κάτι που θέλει ο Στέφενς, όμως σε δύσκολα παιχνίδια είναι ευάλωτος.

6. Φτηνές δικαιολογίες. Τα όσα είπε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και στην Τρίπολη μοιάζουν με φτηνές δικαιολογίες και φυσικά οδηγεί στην έλλειψη εμπιστοσύνης ακόμη και σε άτομα που τον στηρίζουν. Πρέπει να κάνει βαθύτερη ανάλυση στο τι φταίει και να μην αναλώνεται απλώς στο φταίει ο διαιτητής, ή «είδαμε πόσο άδικο μπορεί να γίνει το ποδόσφαιρο»!

7. Με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, δεν έχει κερδίσει σε άλλο ντέρμπι. Με τον Παναθηναϊκό έκανε μόλις μία ευκαιρία στη Λεωφόρο! Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης έκανε 6 τελικές, αλλά έχασε διά περιπάτου το ντέρμπι κορυφής (ήταν 3β πριν από εκείνο το ματς). Με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (1-1) ήταν καλύτερος (11 τελικές), όμως ισοφάρισε στο… 90’! Με τον Αστέρα που είναι στην πεντάδα του πρωταθλήματος έκανε μόλις 5 τελικές έναντι 10 του Αστέρα και 10 περισσότερα λάθη.

8. Οι μεταγραφές φαίνεται να μην κάνουν την διαφορά, αν και θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος να τις κρίνουμε. Ο Μαντούρο είναι καλύτερος του Τζιόλη; Ο Χουσέν από τον Σαλπιγγίδη; Στην Τρίπολη ο Χουσέν για παράδειγμα είχε μόλις ένα σουτ, 6 πάσες και 5 λάθη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα