ΝΒΑ: Οι ηγέτες με back to back βραβεία MVP τελικών! (pics)

Νίκος Καρφής
ΝΒΑ: Οι ηγέτες με back to back βραβεία MVP τελικών! (pics)

bet365

Eίναι πολύ δύσκολο να πάρεις στα... χέρια σου 2 σερί βραβεία MVP τελικών, ωστόσο ορισμένοι παικταράδες το έχουν καταφέρει.

Στο πέρασμα των χρόνων, υπήρξαν ορισμένοι κύριοι που έγραψαν ιστορία.

Κατάφεραν να κατακτήσουν back to back βραβεία MVP των τελικών. Ορισμένοι έφτασαν στα 3 σερί, ενώ άλλοι έμειναν στα 2.

Υπάρχει ένα κλειστό club με απίθανους παίκτες που έκαναν τους τελικούς... προσωπική υπόθεση και αναδείχθηκαν πολυτιμότεροι τουλάχιστον 2 σερί σεζόν.

Πάμε να δούμε την μαγική 6άδα.

Hakeem Olajuwon (1994, 95)

Hakeem Olajuwon (1994, 95)

LeBron James (2012, 2013)

LeBron James (2012, 2013)

Kevin Durant (2017, 2018)

Kevin Durant (2017, 2018)

Kobe Bryant (2009, 2010)

Kobe Bryant (2009, 2010)

Shaquille O’Neal (2000-02)

Shaquille O’Neal (2000-02)

Michael Jordan (1991-93 και 1996-98)

Michael Jordan (1991-93 και 1996-98)

Ο εκπληκτικός Χακίμ εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Μάικλ Τζόρνταν και κατέκτησε 2 σερί τίτλους με τους Ρόκετς. Για μια διετία ήταν ο κυρίαρχος της λίγκας. Μάλιστα στο ένα εξ αυτών, χρειάστηκε να περάσει όλους τους γύρους των playoffs με μειονέκτημα έδρας. Το 1994.... καθάρισε τον Πάτρικ Γιούιν, ενώ την επόμενη σεζόν... σκούπισε τον Σακίλ Ο'Νίλ και τους Μάτζικ. Φυσικά δεν γινόταν να χάσει το βραβείο του MVP τελικών. Μάλιστα το 2014 κατέκτησε και τα βραβεία του MVP της σεζόν, αλλά και του κορυφαίου αμυντικού της λίγκας.

O ΛεΜπρόν δυσκολεύτηκε πολύ να πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα, αφού άφησε τους Καβς και πήγε στους Χιτ για να φτιάξει την Big-3 με Μπος και Ουέιντ το 2010. Μπορεί την πρώτη σεζόν να είδε την... πλάτη του Νοβίτσκι και των Μάβερικς, ωστόσο στη συνέχεια έφερε δόξα στο Μαϊάμι, αφού σήκωσε 2 κούπες μαζί με 2 βραβεία MVP τελικών. Ο Βασιλιάς ήταν ο πολυτιμότερος στους τελικούς για 2 σερί χρονιές, αφήνοντας χωρίς τίτλο την υπέροχη ομάδα της Οκλαχόμα με Ντουράντ-Ουέστμπρουκ και Χάρντεν. Στη συνέχεια υπέταξε τους Σπερς του Ντάνκαν και του Πόποβιτς. Άγγιξε το back to back Finals MVP με τους Καβς, αλλά οι Ουόριορς δεν το επέτρεψαν.

Φυσικά ο τελευταίος με back to back ΜVP στους τελικούς, είναι ο Κέβιν Ντουράντ. Με τους Ουόριορς έφτασε στο πολυπόθητο πρωτάθλημα που τόσο έψαχνε και δεν είχε καταφέρει να κατακτήσει στην Οκλαχόμα. Τόσο το 2017 όσο και το 2018 ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του κόντρα στους Καβς, ενώ πέτυχε μεγάλο τρίποντο για καθοριστικό break στο Game 3 του Κλίβελαντ. Ο KD δέχθηκε... πυρά για την απόφαση του να πάει σε μια φοβερή ομάδα όπως οι Ουόριορς, αφού τον κατηγόρησαν πως διάλεξε τον εύκολο δρόμο. Ο ίδιος έκλεισε τα αυτιά του και απάντησε στο γήπεδο, όντας ο κορυφαίος παίκτης μιας ομάδας.

Ο Κόμπι Μπράιαντ είδε τον Σακίλ Ο'Νίλ να παίρνει το Finals MVP στα 3 πρώτα πρωταθλήματα του με τους Λέικερς. Όμως το 2009 και το 2010, δεν υπήρχε Diesel και όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στον εκπληκτικό Black Mamba. Ο κορυφαίος παίκτης που φόρεσε ποτέ τα μωβ και τα χρυσά (ο Μάτζικ Τζόνσον το είχε πει), οδήγησε τους λιμνάνθρωπους σε 2 σερί πρωταθλήματα, φτάνοντας τα 5 στην καριέρα του.Το 2009 χρειάστηκε να υπερισχύσει του Ντουάιτ Χάουαρντ που είχε όνειρα να φτάσει στον τίτλο με τους Μάτζικ, ενώ την επόμενη σεζόν... σκότωσε τους Σέλτικς σε μια απολαυστική σειρά που κρίθηκε σε Game 7.

Ο Σακίλ Ο'Νίλ έμαθε από το στραπάτσο στους τελικούς με τους Μάτζικ και απέκτησε εμπειρίες, έγινε δίδυμο με τον Κόμπι Μπράιαντ στους Λέικερς και μαζί εκαναν το three-peat. Από το 2000 μέχρι το 2002 τα σάρωσαν όλα, σβήνοντας τα όνειρα για τίτλο 3 ομάδων. Η αρχή έγινε με τους Πέισερς του Μίλερ για να συνεχιστεί με τους Σίξερς του Άιβερσον και τους Νετς του Κιντ. Ο Diesel δεν είναι αντίπαλο στην ρακέτα στους τελικούς και κατάφερε να γίνει ο 2ος παίκτης μετά τον Τζόρνταν που παίρνει το βραβείο του MVP τελικών για 3 σερί σεζόν.

O τεράστιος Μάικλ Τζόρνταν αντιμετώπισε δυσκολίες κόντρα στους Πίστονς μέχρι τελικά να φτάσει στον τίτλο το 1991 με τους Μπουλς. Επίσης έπρεπε να ξεπεράσει παίκτες σαν στον Μπερντ, τον Μάτζικ Τζόνσον και τον ασπόνδο φίλο του, Αϊζάια Τόμας. Όταν ξόρκισε τους δαίμονες των Βad Boys, έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος της λίγκας με 6 πρωταθλήματα σε 6 τελικούς με τους ταύρους. Από τό 1991 μέχρι το 1993, πήρε 3 σερί με ισάριθμα βραβεία MVP τελικών. Μάλιστα δεν έμεινε σε αυτό και το επανέλαβε την τριετία 1996-98, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα με το Last Shot κόντρα στους Τζαζ. Ο Air είναι μια κατηγορία μόνος του και η θέση του βρίσκεται στην κορυφή του ΝΒΑ. Κανείς δεν μπόρεσε να τον φτάσει!