NBA: Ψηφίστε την κορυφαία all-time ομάδα της Ανατολής! (poll & pics)

Νίκος Καρφής
NBA: Ψηφίστε την κορυφαία all-time ομάδα της Ανατολής! (poll & pics)

bet365

Mε αφορμή της all time πεντάδες των ομάδων του ΝΒΑ που δημοσίευσε το ESPN, το gazzetta. gr ζητά από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν την κορυφαία.

To ESPN έφτιαξε τις all time πεντάδες των 30 ομάδων του ΝΒΑ και ήρθε η ώρα το gazzetta.gr να βάλει στην... εξίσωση τους αναγνώστες του.

Σήμερα παρουσιάζουμε τις 15 ομάδες της Ανατολής και ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει την κορυφαία.

Τις επόμενες μέρες θα γίνει poll και για τις ομάδες της Δύσης με σκοπό να βγουν οι 2 καλύτερες ομάδες (μία από κάθε περιφέρεια) και με τρίτο poll να αποφασιστεί η κορυφαία πεντάδα της ιστορίας.

  • Δείτε τις ομάδες και ψηφίστε στο τέλος την all time πεντάδα της Ανατολής μετά την παρουσίαση των επιλογών

Atlanta Hawks

Atlanta Hawks

Indiana Pacers

Indiana Pacers

Charlotte Hornets

Charlotte Hornets

Toronto Raptors

Toronto Raptors

Νew York Knicks

Νew York Knicks

Cleveland Cavaliers

Cleveland Cavaliers

Brooklyn Nets

Brooklyn Nets

Washington Wizards

Washington Wizards

Μilwaukee Bucks

Μilwaukee Bucks

Orlando Magic

Orlando Magic

Detroit Pistons

Detroit Pistons

Μiami Heat

Μiami Heat

Philadelphia 76ers

Philadelphia 76ers

Boston Celtics

Boston Celtics

Chicago Bulls

Chicago Bulls

Πεντάδα: Lou Hudson, Cliff Hagan, Dominique Wilkins, Bob Pettit, Al Horford

Μια ενδιαφέρουσα πεντάδα στην οποία δεσπόζει ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ενώ σίγουρα το δίδυμο Πετίτ-Χόρφορντ στη ρακέτα θα βοηθούσε πολύ, ενώνοντας 2 διαφορετικές εποχές του ΝΒΑ.

Πεντάδα: Freddie Lewis, Reggie Miller, Roger Brown, George McGinnis, Mel Daniels

Tο καλό με αυτή τη σύνθεση είναι πως οι περισσότεροι παίκτες έχουν παίξει μεταξύ τους στα 60s και τα 70s, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο κορυφαίος Pacer ever, ο Ρέτζι Μίλερ. Γιατί η ομάδα χρειάζεται και έναν killer για τα δύσκολα.

Πεντάδα: Κemba Walker, Dell Curry, Glen Rice, Larry Johnson, Alonzo Mourning

Όλοι εκτός του Κέμπα έχουν συνυπάρξει στην ένδοξη εποχή των Χόρνετς. Ο Ουόκερ θα δώσει φρεσκάδα, ενώ το δίδυμο Τζόνσον-Μούρνινγκ θα βρει τρόπο να συνδυαστεί αρμονικά στη ρακέτα και να... τσιμπήσει τους αντιπάλους (παρόλο που πάντα υπήρχε το debate για το ποιος είναι παραπάνω στην ιεραρχία).

Πεντάδα: Κyle Lowry, DeMar DeRozan, Kawhi Leonard, Vince Carter, Chris Bosh

Εδώ περιορίζεται το πράγμα χρονολογικά, αφού οι Ράπτορς δεν μετρούν πολλά χρόνια ζωής όπως άλλες ομάδες. Ο άνθρωπος που έβαλε το Τορόντο στο χάρτη (Κάρτερ), το κομπιούτερ που του χάρισε το πρώτο πρωτάθλημα (Λέοναρντ), αλλά και οι πολύτιμοι ΝτεΡόζαν, Μπος και Λάουρι συνθέτουν μια φρέσκια και με πολλές δυνατότητες πεντάδα.

Πεντάδα: Walt Frazier, Earl Monroe, Carmelo Anthony, Willis Reed, Patrick Ewing

Τρείς από τους παραπάνω έχει πανηγυρίσει πρωτάθλημα (Φρέιζερ, Μονρό, Ριντ), ενώ Καρμέλο και Γιούιν πάλεψαν για να φέρουν και πάλι τη Νέα Υορκη στην κορυφή και παρόλο που δεν τα κατάφεραν, έφεραν την ελπίδα στην πόλη.

Πεντάδα: Mark Price, Kyrie Irving, LeBron James, Larry Nance, Brad Dougherty

Με μπροστάρη τον ΛεΜπρόν, φονικό δίδυμο στα γκαρντ Πράις-Ίρβινγκ και δυνατή δυάδα στο ζωγραφιστό, οι Καβς θα έκαναν πολλές ζημιές. Σίγουρα ο LBJ δεν θα παραδινόταν εύκολα.

Πεντάδα: Jason Kidd, Vince Carter, Julius Erving, Buck Williams, Brook Lopez

Όταν μια ομάδα έχει στις τάξεις τους απίθανους dunkers Dr.J και Vinsanity, τότε σίγουρα το θέαμα θα φτάσει στα ύψη. Βάλτε και τον υπέροχο πασέρ Τζέισον Κιντ στην... εξίσωση και σίγουρα η σύνθεση των Νετς είναι όνειρο.

Πεντάδα: John Wall, Gus Johnson, Earl Monroe, Elvin Hayes, Wes Unseld

Έλβιν Χέις και Ουές Ανσέλντ είναι θρύλοι για τους πρωτευουσιάνους και σίγουρα δύναμη πυρός μέσα στη ρακέτα, ενώ ο ταχύτατος Τζον Ουόλ θα φτιάχνει μαεστρικά το παιχνίδι της ομάδας.

Πεντάδα: Oscar Robertson, Sidney Moncrief, Ray Allen, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Kareem Abdul-Jabbar

Φτάνουμε και στην ομάδα του MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak θα προκαλεί τρόμο όταν πλησιάζει στο καλάθι, ενώ πως μπορεί να αγνοήσει κανείς τους παιχταράδες Ρόμπερτσον και Τζαμπάρ, οι οποίοι έχουν φέρει κιόλας το μοναδικό πρωτάθλημα στην ιστορία του Μιλγουόκι.

Πεντάδα: Penny Hardaway, Nick Anderson, Tracy McGrady, Dwight Howard, Shaquille O'Neal

Με τα... κτήνη Χάουαρντ και Σακίλ μέσα στο... ζωγραφιστό δεν θα περνάει κουνούπι στην άμυνα, ενώ στην επίθεση δύσκολα θα μπορεί κάποιος να τους μαρκάρει. Στην περιφέρεια η δυάδα Πένι-MακΓκρέιντι είναι βγαλμένη από τα όνειρα των fans του ΝΒΑ και σίγουρα οι φάσεις που θα βγάλουν θα είναι μαγικές.

Πεντάδα: Isiah Thomas, Joe Dumars, Grant Hill, Βen Wallace, Bob Lanier

Το dna του πρωταθλητισμού που έχουν οι Τόμας και Ντούμαρς θα βοηθήσει πολύ, ο Oυάλας θα σκορπά τρόμο με άμυνα και μπλοκ, ενώ ο Χιλ του Ντιτρόιτ ήταν χάρμα ιδέσθαι. Με 2 bad boys στην πεντάδα σίγουρα οι αντίπαλοι θα βλέπουν εφιάλτες.

Πεντάδα: Τim Hardaway, Dwayne Wade, LeBron James, Shaquille O'Neal, Alonzo Mourning

Oυέιντ και ΛεΜπρόν έχουν συνθέσει ένα εκ των κορυφαίων διδύμων στην ιστορία του ΝΒΑ, ενώ ο Shaq Attack με τον σκληρό Μούρνινγκ δεν θα... συγχωρούν στη γραμμή των ψηλών. Όσο για την killer crossover του Χάρνταγουεϊ δεν χρειάζεται να πούμε κάτι.

Πεντάδα: Αllen Iverson, Hal Greer, Julius Erving, Charles Barkley, Wilt Chamberlain

Mια πεντάδα με 5 hall of famers. Σίγουρα μία εκ των κορυφαίων πεντάδων της λίστας. Ασύλληπτος Άιβερσον στα γκαρντ, ο αέρινος Έρβινγκ που άλλαξε το άθλημα και οι ασυναγώνιστοι Μπάρκλεϊ και Τσάμπερλεϊν. Δεν θα ήξερες ποιον να πρωτομαρκάρεις σε αυτή την σύνθεση. Στη Φιλαδέλφεια έχουν παίξει παικταράδες.

Πεντάδα: Bob Cousy, John Havlicek, Paul Pierce, Larry Bird, Bill Russell

Και εδώ το πράγμα σοβαρεύει. Πεντάδα-όνειρο με πολλά πρωταθλήματα παραταγμένα στο παρκέ. Οι Σέλτικς έχουν πανηγυρίσει πολλές φορές στην ιστορία από την εποχή του Ράσελ και του Χάβλιτσεκ μέχρι φυσικά στα 80s με τον Μπερντ και το 2008 με τον Πολ Πιρς. Πεντάδα με τρελό επιθετικό ταλέντο και ο ένας θα συμπλήρωνε τον άλλο. Η Βοστώνη δεν αστειεύεται.

Πεντάδα: Derrick Rose, Michael Jordan, Scottie Pippen, Dennis Rodman, Artis Gilmore

Τώρα τι να πεις για αυτούς τους κυρίους. Αρχικά υπάρχει το όνομα του Θεού του μπάσκετ, του Μάικλ Τζόρνταν και μαζί του 2 συνοδοιπόροι του που βοήθησαν στο να γίνει η δυναστεία των Μπουλς στα 90s. Μιλάμε φυσικά για τον τεράστιο Πίπεν και τον θεότρελο και κορυφαία ριμπάουντερ, Ρόντμαν. Στον «1» δεσπόζει ο πυραυλοκίνητος και νεότερος MVP στην ιστορία του ΝΒΑ, Ρόουζ, ενώ στη θέση του σέντερ θα καθαρίζει η αφάνα του Τζίλμορ.