Τζόρνταν: Κόντρα σε αυτούς τους σταρ είχε τον μεγαλύτερο μ.ο πόντων! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Τζόρνταν: Κόντρα σε αυτούς τους σταρ είχε τον μεγαλύτερο μ.ο πόντων! (pics & vids)

bet365

Ο Μάικλ Τζόρνταν λάτρευε να παίζει απέναντι σε μεγάλους παίκτες. Όμως με μερικούς κυρίους το πήγε σε... άλλο επίπεδο στο σκοράρισμα

Πολλοί από αυτούς έβλεπαν... εφιάλτες όταν τον αντιμετώπιζαν.

Πάμε να δούμε μερικά τεράστια ονόματα που ο MJ έχει τον καλύτερο μέσο όρο πόντων εναντίον τους.

31.1 PPG vs Isiah Thomas (65 ματς)

31.1 PPG vs Isiah Thomas (65 ματς)

32.7 PPG vs Patrick Ewing (70 ματς)

32.7 PPG vs Patrick Ewing (70 ματς)

33.1 PPG vs Karl Malone (36 ματς)

33.1 PPG vs Karl Malone (36 ματς)

34.6 PPG vs Larry Bird (34 ματς)

34.6 PPG vs Larry Bird (34 ματς)

34.8 PPG vs Clyde Drexler (23 ματς)

34.8 PPG vs Clyde Drexler (23 ματς)

35.1 ppg vs Mark Price (50 ματς)

35.1 ppg vs Mark Price (50 ματς)

35.8 PPG vs Charles Barkley (55 ματς)

35.8 PPG vs Charles Barkley (55 ματς)

Κόντρα στον ορκισμένο του εχθρό, ο Μάικλ έχει κάνει 2 εκ των κορυφαίων ματς στην καριέρα του. Απέναντι στα bad boys του Τόμας, ο θρύλος των Μπουλς είχε βάλει 59 και 61 πόντους μέσα σε ένα χρόνο. Οι μάχες του με τους Πίστονς τον προετοίμασαν για να ανέβει στον... θρόνο και σίγουρα ο Αϊζάια ήταν ένας εκ των δυσκολότερων αντιπάλων του.

Ένα από τα αγαπημένα… θύματα του Τζόρνταν. Ο σπουδαίος Πάτρικ Γιούιν. Όλοι θυμούνται το απίθανο κάρφωμα του ΜJ που... έκανε πόστερ τον ηγέτη των Νικς. Όμως ο ΜJ λάτρευε να φορτώνει το καλάθι της Νέας Υόρκης με πόντους ειδικά μέσα στο Madison Square Garden.

O Kαρλ Μαλόουν πιθανότατα θα είχε 2 δαχτυλίδια αν δεν βρισκόταν απέναντι του ο Μάικλ Τζόρνταν. Ο Αir ήξερε πως να φορτώσει με πόντους τους Τζαζ του… Ταχυδρόμου, αφού είχε 32.3 πόντους μέσο όρο στους τελικούς του 1997, ενώ μέτρησε 33.5 στους τελικούς του 1998. Γνώριζε τον τρόπο να πληγώσει τους Μορμόνους.

Μαζί με τον Μάτζικ Τζόνσον έδωσαν λάμψη από το ξεκίνημα των 80s στις μάχες των Σέλτικς με τους Λέικερς. Ο Τζόρνταν γούσταρε να αντιμετωπίζει τον Μπερντ και το έδειχνε στο παρκέ, εκεί όπου δεν σταματούσε να σκοράρει. Κατάφερε να πετύχει 63 πόντους το 1986 απέναντι σε μια ομάδα των Σέλτικς που θεωρείται μία εκ των κορυφαίων στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο Τζόρνταν… διέλυσε τον Ντρέξλερ στους τελικούς του 1992. Ο Μάικλ είχε νευριάσει που τα media τον σύγκριναν με τον ηγέτη του Πόρτλαντ και απάντησε στο γήπεδο. Το κοντέρ σταμάτησε στους 39 πόντους στο Game 1( το περίφημο schug game με τα όργια στα τρίποντα), ενώ στο 5ο παιχνίδι της σειράς είπε να κατεβάζει ρυθμό όταν σκόραρε 46!

Ο Μαρκ Πράις δεν είναι στο επίπεδο των υπόλοιπων της λίστας, ωστόσο για εκείνη την εποχή ήταν ανάμεσα στους σταρ. Φυσικά ο Μάικλ είχε… αγάπη για τους Καβς, κάτι που έδειξε με το «the shot» σε ένα εκ των κορυφαίων game winners στην ιστορία της postseason. Aπέναντι στον Πράις είχε 35.1 πόντους μέσο όρο.

Και πάμε και στον Sir Charles. Ο Μπάρκλεϊ είχε κατακτήσει το βραβείο του MVP του 1993, κάτι που πείσμωσε τον Τζόρνταν που απάντησε στα playoffs του 1993 με μαγικές εμφανίσεις. Αυτό το show του χάρισε και το τρίτο σερί πρωτάθλημα της καριέρας του. Όποτε έβλεπε Μπάρκλεϊ απέναντι του αφηνίαζε, κάτι που φαίνεται και από τους 35.8 πόντους μέσο όρο. Στο Game 5 των τελικών μέτρησε 55 πόντους.