Το πρωτάθλημα του Νοβίτσκι! (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Το πρωτάθλημα του Νοβίτσκι! (pics & vid)

bet365

Πέρασαν 5 χρόνια απ’ το έκτο παιχνίδι της σειράς των Τελικών του 2011, όταν οι περιλάλητοι «Big-Three» του Μαϊάμι έχαναν το πρωτάθλημα απ’ τον σπουδαίο Γερμανό, που πέρασε στην ιστορία φορώντας το δαχτυλίδι του πρωταθλητή!

«I’m taking my talents to South Beach», ανακοίνωνε στην περίφημη «Decision» το καλοκαίρι του 2010 ο Λεμπρόν Τζέιμς, ανακοινώνοντας τη μετακίνηση του απ’ το Κλίβελαντ και τους Καβαλίερς στους Μαϊάμι Χιτ. Στόχος του, ένα πρωτάθλημα, που θεωρούσε δύσκολο να κατακτήσει στο Οχάιο και προτίμησε τη συντροφιά του Ντουέιν Ουέιντ και του Κρις Μπος για να τα καταφέρει.

Στο Κλίβελαντ ξεκίνησαν να καίνε τις φανέλες του και να τον θεωρούν προδότη, όμως εκείνος είχε στο μυαλό του πως θα διαψεύσει όσους θεωρούσαν ιεροσυλία τη σύγκριση του με τον Μάικλ Τζόρνταν. Το πρωτάθλημα ήταν ο τρόπος για να -προσπαθήσει μήπως το- καταφέρει.

Φευ! Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε διαφορετική άποψη κι όταν έφτασε η ώρα του, δεν «κρατιόταν»! Σε μια μυθική σεζόν, ο Γερμανός πάουερ φόργουορντ κατάφερε το απίθανο: πήρε απ’ το «χέρι» τους Ντάλας Μάβερικς και τους οδήγησε στη «Γη της Επαγγελίας».

Τι κι αν οι Μαβς ήταν το αουστάιντερ κόντρα στους ακριβοπληρωμένους Χιτ; Τι κι αν ο ίδιος ήταν 33 χρονών; Η «φλόγα» για διάκριση και η τεράστια κλάση του του έδωσαν τη «δίψα» που οδηγεί τους σπουδαίους. Με 23 πόντους κατά μέσο όρο στην κανονική σεζόν και 27.7 στα playoffs, οδήγησε τους Μάβερικς του 57-25 στους Τελικούς, με μειονέκτημα έδρας απέναντι στους Χιτ του 58-24.

Η αξέχαστη σειρά ξεκίνησε με νίκη των Χιτ στο Μαϊάμι, όμως στο Game 2 οι Μάβερικς έκαναν το break. Μετά από δυο παιχνίδια στο Ντάλας, η σειρά ήταν στο 2-2, με τους «Big-Three» να «απαντούν». Στο πέμπτο παιχνίδι οι Τεξανοί νίκησαν με 112-103 και ήθελαν μια νίκη στη Φλόριντα για να πανηγυρίσουν.

Όλοι περίμεναν την αντίδραση των γηπεδούχων των Χιτ και ειδικά του Λεμπρόν, που ήταν αντιμέτωπος με ένα «φιάσκο». Αυτό δεν αποφεύχθηκε και ο λόγος ακούει στο όνομα Ντιρκ Νοβίτσκι…

Ο Τζέισον Τέρι ήταν ο πρώτος σκόρερ των Μάβερικς (27 π), όμως η πληθωρικότητα του Γερμανού ανάγκασε άπαντες να του βγάλουν το «καπέλο». Με 21 πόντους (18 εκ των οποίων στο δεύτερο ημίχρονο), 11 ριμπάουντ, μία ασίστ και δυο κλεψίματα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το δεύτερο break στη σειρά και κατάκτησαν το πρωτάθλημα!

Όσο κι αν προσπάθησαν ο Ουέιντ (17π, 6 ασ), ο Μπος (19 π) και φυσικά ο «Βασιλιάς» (21π, 6 ασίστ, 4 ρ, 1 κλ, 1 τάπα), οι Μαβς πανηγύρισαν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους, περνώντας στο πάνθεον. Ο δε Γερμανός, που ψηφίστηκε ΜVP των τελικών, με τη λήξη έτρεξε στα αποδυτήρια κλαίγοντας από συγκίνηση. Εμφανιζόμενος ξανά στο παρκέ για την απονομή, αναγνωρίστηκε μια και δια παντός ως ένας εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων που έπαιξαν ποτέ στο ΝΒΑ…

Θυμηθείτε τα highlights:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα