Top-10 αποκρούσεις... αμυντικών! (vids)

Top-10 αποκρούσεις... αμυντικών! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr αφήνει στην άκρη τους... φαντεζί επιθετικούς και τους «μυαλωμένους» χαφ και ασχολείται με αμυντικούς που ανέλαβαν ρόλο τερματοφύλακα!

Όλοι πεταγόμαστε από τη θέση μας σ' ένα γκολ που ουδείς μπορεί να διανοηθεί πως μπήκε.

Όλοι θαυμάζουμε την ηρεμία και την εξυπνάδα των ποιοτικών χαφ, οι οποίοι πολλές φορές κάνουν διαφορά μεγαλύτερη και από αυτή των στράικερ για να καταλήξει η μπάλα στο πλεκτό.

Ελάχιστοι, όμως, είναι αυτοί που θα γυρίζουν και θα χειροκροτήσουν έναν αμυντικό που θα ... έχει βγάλει τα πνευμόνια του να τρέξει να καλύψει προτού η μπάλα περάσει την τελική γραμμή, ή θα είναι παρών εκεί που η μπάλα θα κοντεύει να φτάσει στο βάθος της εστίας κι όμως δεν θα ολοκληρώνει την πορεία της.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει ορισμένες από τις στιγμές που οι αμυντικοί έβγαλαν ... καρδιά και με λίγη τύχη, αλλά και «διάβασμα» της φάσης, έσωσαν την ομάδα τους σε στιγμές που δεν μπορούσε να το κάνει ο ... κατά κόσμος «φύλακας – άγγελος» της εστίας.

Ποιος θα ξεχνούσε την απομάκρυνση του Νταβίντ Λουίζ πάνω στη γραμμή σε ματς της Βραζιλίας με την Ισπανία, σε τελικό του Confederations Cup;

Ο Τζον Τέρι στο Euro 2012 είχε κάνει την υπερπροσπάθεια ν' αποσοβήσει γκολ για την εθνική ομάδα της Αγγλίας απέναντι στην Ουκρανία, έστω κι αν όπως έδειξαν οι κάμερες, η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή. Ευτυχώς γι' αυτόν και για τα «τρία λιοντάρια», δεν μέτρησε ποτέ. Ο ηγέτης της άμυνας της Τσέλσι, σε παλαιότερο παιχνίδι με τη Σλοβενία, είχε πέσει με το κεφάλι για να διώξει ένα σουτ που έγινε προς την εστία της Αγγλίας!

Κι επειδή θυμηθήκαμε φάση με το κεφάλι, δεν γινόταν να μην συμπεριλάβουμε τον Φιλ Τζόουνς και την τρομερή προσπάθειά του ν' απομακρύνει με το κεφάλι, κάνοντας... βήματα με τα γόνατα, ώστε να μην αφήσει τον Ζιρού να σκοράρει!

Ο Ντάνι Καρβαχάλ, ένα από τα πολυτιμότερα «εργαλεία» για τη Ρεάλ που αποτελεί κι ένα από τα ποιοτικότερα δεξιά μπακ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είχε... σώσει τον Κασίγιας σε ματς με τη Βιγιαρεάλ, περιμένοντας πίσω από εκείνον τη μπάλα για να διώξει με το κεφάλι.

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2013, ο Νέβεν Σούμποτιτς κατάφερε να κρατήσει τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στο παιχνίδι, πέρνοντας τη ... μπουκιά από το στόμα του Αριέν Ρόμπεν. Ο Ολλανδός, ωστόσο, αργότερα θα πετύχαινε το γκολ με το οποίο θα διαμορφωνόταν το τελικό 2-1 για τους Βαυαρούς, οι οποίοι και σήκωσαν το τρόπαιο.

Η Ντόρτμουντ έχει σωθεί και από τον Ματς Χούμελς (που πλέον ανακοίνωσε ότι θέλει να συνεχίσει στη Μπάγερν Μονάχου). Τόσο σε μια εκτέλεση φάουλ με τη Χέρτα Βερολίνου, κάνοντας πίσω βήματα για να φτάσει στη μπάλα, όσο και σε ακόμα μια στιγμή που ο Βαϊντενφέλερ ήταν ανήμπορος ν' αντιδράσει...

Ο Τόνι Μπέλτραν, για λογαριασμό της Real Salt Lake πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες αποκρούσεις που έχουμε δει από αμυντικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι ήταν απέναντι στους Seattle Sounders...

Και ο Μπακαρί Σανιά προτού παραγκωνιστεί στη Μάντσεστερ Σίτι, είχε μια στιγμή... αμυντικής μαγείας στην Άρσεναλ, απομακρύνοντας πάνω στη γραμμή με ανάποδο ψαλίδι σε παιχνίδι με την Άστον Βίλα.

Από το αφιέρωμα αυτό, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ζλάταν. Όχι με κάποιο γκολ τακουνιά – ανάποδο ψαλίδι από 40 μέτρα ή οτιδήποτε που αφορά την επίθεση, αλλά για την ... cool απομάκρυνση με κεφαλιά πάνω στη γραμμή, σε ματς κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο Λάντον Ντόνοβαν, πίστευε ότι θα πετύχαινε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του σε παιχνίδι των Λος Άντζελες Γκάλαξι κόντρα στη New York Red Bulls, μέχρι που... έτρεξε σαν να μην υπήρχε αύριο ο Τιμ Ριμ...

 

Τελευταία Νέα