Αθλητικό Κέντρο ΠΑΟΚ: μια βόλτα στο χρόνο (pics)

Αθλητικό Κέντρο ΠΑΟΚ: μια βόλτα στο χρόνο (pics)

Σταύρος Σουντουλίδης
Αθλητικό Κέντρο ΠΑΟΚ: μια βόλτα στο χρόνο (pics)

bet365

Αθλητικό Κέντρο ΠΑΟΚ: Σαν σήμερα, 26/2/2009, ξεκινούσε ένα «έργο ζωής» για τον «Δικέφαλο», που με την πάροδο των χρόνων, μοιάζει να είναι «θύμα» κι από όνειρο… εφιάλτης!

Επτά χρόνια μετά, το προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη δυτική πλευρά της πόλης, στη Νέα Μεσημβρία, έχει «νιώσει» να έχουν χυθεί πάνω του, τόνοι από μελάνι, για το αν ήταν ή δεν ήταν η κατάλληλη επιλογή. Για το αν υπήρξαν κακοτεχνίες, για το αν υπήρχε νερό, για το αν ήταν… στραβό το κλίμα, για πολλά αν…

Επτά χρόνια πριν, για τη διοίκηση του Θόδωρου Ζαγοράκη ήταν το μεγάλο στοίχημα. Ένα όνειρο δεκαετιών για τον σύλλογο, που τη βοήθεια του Βασίλη Σεργιαννίδη και άλλων ανθρώπων, οι οποίοι ήταν κοντά στην ομάδα, πήρε το δρόμο του και έφτασε το 2011 να γίνει πραγματικότητα.

Τα δεδομένα άλλαξαν με την εμφάνιση του Ιβάν Σαββίδη. Τα πολλά χρήματα, έφεραν επιπλέον απαιτήσεις και την εύκολη επιλογή στο μυαλό πολλών για την κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου, σ’ άλλη περιοχή που δεν θα επηρεάζει τόσο πολύ τις… θλάσεις των ποδοσφαιριστών.

Το σίγουρο είναι ότι ο σημερινός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει δαπανήσει αρκετές χιλιάδες ευρώ για να γίνουν όσο καλύτερα μπορούν να γίνουν τα γήπεδα, να τοποθετηθούν ανεμοφράκτες, να γίνουν βελτιωτικές εργασίες στις κτηριακές εγκαταστάσεις και να ολοκληρωθεί η κερκίδα για τη φιλοξενία κόσμου σ’ ένα από τα γήπεδα, όπου θα αγωνίζεται η ομάδα κάτω των 20 ετών.

Η διαδρομή…

Τον Ιούνιο του 2008 αποφασίστηκε να κατασκευαστεί το νέο αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία, οι υπογραφές για την παραχώρηση της έκτασης μπήκαν στις 10 Ιουλίου του 2008, ενώ τα εγκαίνια της έναρξης των εργασιών έγιναν την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009.

Το προπονητικό κέντρο είναι απλωμένο σε μια έκταση 70 στρεμμάτων (50.750.00 μ. το ένα κομμάτι με τέσσερα που στην πορεία έγιναν τρία γήπεδα και 19.250.00 μ. το δεύτερο με άλλα τρία γήπεδα, εκ των οποίων το ένα με πλαστικό χλοοτάπητα), τα οποία παραχωρήθηκαν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ έναντι συμβολικού τιμήματος για 25 χρόνια από τον δήμο Αγίου Αθανασίου, στο δημοτικό διαμέρισμα Νέας Μεσημβρίας.

Εντός του περιβάλλοντος χώρου στο προπονητικό κέντρο έχουν διαμορφωθεί χώροι στάθμευσης συνολικά 100 οχημάτων, ενώ έχουν δημιουργηθεί οι απαραίτητες υποδομές καθώς και εκδοθεί οι σχετικές πολεοδομικές άδειες για την ανέγερση μεγαλύτερου κτιρίου αποδυτηρίων συνολικής επιφάνειας 1200 τ.μ. καθώς και κτιρίου ξενώνων και γραφείων διοίκησης του προπονητικού συνολικής επιφάνειας 2500 τ.μ.

Από την 01.09.2011, η πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ ξεκίνησε να προπονείται στο Αθλητικό Κέντρο, όπως επίσης και πολλά από τα Τμήματα Ακαδημιών του συλλόγου.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE NEWS FEED