Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν σε Ελλάδα κι υπόλοιπο κόσμο! (pics)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν σε Ελλάδα κι υπόλοιπο κόσμο! (pics)

bet365

Τον 2015 φεύγει το 2016 έρχεται και το gazzetta.gr ξεχωρίζει 15 προσωπικότητες και στιγμές που έλαμψαν τόσο στον ελληνικό όσο και στον παγκόσμιο αθλητισμό!

Άλλοι πέτυχαν ένα... καράβι γκολ, άλλοι τα... πήραν όλα, άλλοι με τα γκάζια τους ανέβηκαν ξανά στην κορυφή, άλλοι έφεραν χαμόγελα, άλλοι ανακοίνωσαν το τέλος μια σπουδαίας καριέρας...

Το 2015 είχε τεράστιες συγκινήσεις από σπουδαίες προσωπικότητες που ξεχώρισαν σε ιδιαίτερες στιγμές.

Το gazzetta.gr ρίχνει φως σε αυτές και αναδεικνύει τα πρόσωπα που ξεχώρισαν - ο καθένας για τους δικούς τους λόγους.

Λιονέλ Μέσι

Πραγματικά θέλετε να ξεκινήσουμε να λέμε γιατί είναι στους κορυφαίους; Την χρονιά που μας πέρασε σε 57 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, σκόραρε 58 γκολ, ενώ μοίρασε άλλα 31! Στο ισπανικό πρωτάθλημα βρήκε δίχτυα 43 φορές, άλλες 10 στο Champions League και στο Κύπελλο σκόραρε 5 φορές. Για ακόμη μια χρονιά ήταν ο ηγέτης της Μπάρτσα με την οποία και τα πήρε όλα! Πρωτάθλημα, Champions League και Κύοπελλο. Δεν σταμάτησε εκεί, όμως μιας και κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση τόσο του Super Cup Ευρώπης, και Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων. Αναμφισβήτητα θα καταλήξει στην αγκαλιά του η Χρυσή Μπάλα - κάτι που θα πετύχει για 5η φορά στην καριέρα του.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Σκόραρε 30 γκολ σε 37 του εμφανίσεις, οδήγησε την Παρί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στους «8» του Champions League. Το καλοκαίρι είχε την ευκαιρία να πάει στη Μίλαν αλλα΄εκείνος έμεινε στο Παρίσι. Ηδη έχει σημειώσει 17 γκολ, με τα 15 να είναι στη Ligue One (πρώτος στη λίστα των σκόρερ), όπου κι η ομάδα του έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στον πρώτο γύρο, σπάζοντας αυτό της Λιόν. Ο Ιμπρα οδήγησε και τη Σουηδία στο Euro της Γαλλίας, όπου θα είναι και το τελευταίο του ενώ το καλοκαίρι μένει να δούμε τι θα κάνει μιας και μένει ελεύθερος... Πάντα αξίζει μια θέση στους κορυφαίους!

Τζέιμς Βάρντι

Το παλικάρι έχει καταφέρει να φέρει τα πάνω-κάτω στο Νησί. Μαζί με τον Μαχρέζ κάνουν... παπάδες και έχουν τρελάνει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Αυτή τη στιγμή είναι ο πρώτος σκόρερ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη με 15 γκολ, ενώ σκόραρε για 11ο σερί ματς και κατέρριψε το ρεκόρ του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ!

Άμπι Γουάμπαχ

Κατά την επίσκεψή της στο Λευκό Οίκο ανακοίνωσε το τέλος της πλούσιας και γεμάτης ρεκόρ καριέρας της. Η Άμπι Γουάμπαχ σε 252 εμφανίσεις με τις. Η.Π.Α. έχει βρει δίχτυα 184, ενώ έχει ψηφιστεί έξι φορές κορυφαία Αμερικανίδα παίκτρια (2003, 2004, 2007, 2010, 2011, 2013). Παράλληλα έχει πάρει 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, ενώ είχε σκοράρει στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας κόντρα στη Βραζιλία, στην παράταση. Το 2012 αναδείχθηκε κορυφαία παίκτρια του κόσμου. Σίγουρα θα λείψει από το ποδόσφαιρο. Διαβάστε το αφιέρωμα του gazzetta.gr: Όσα βάζει μια γυναίκα.

Κόμπι Μπράιαντ

Εχασε σχεδόν όλη την περσινή σεζόν. Φέτος επέστρεψε από έναν ακόμη τραυματισμό και δίνει στα παρκέ του ΝΒΑ τις τελευταίες του παραστάσεις. Στις 30/11 με ένα μακροσκελές, συναισθηματικό γράμμα προς τον κόσμο του μπάσκετ και τους εκατομμύρια φαν του ανακοινώνει το τέλος του. Ετσι, θα βάλει τελεία στην γεμάτη επιτυχίες καριέρα του σε λίγους μήνες, έχοντας 5 τίτλους και έχει αναδειχθεί άλλες δύο φορές MVP στους τελικούς, ενώ το 2008 ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ! Ό,τι και να πούμε θα είναι λίγο για τον «Black Mamba».

Στεφ Κάρι

Είναι ο τύπος που βάζει την μπάλα από το καλάθι όπως και από όπου θέλει. Με μέσο όρο πόντων στην κανονική σεζόν 23.8 πόντων και 28.3 στην post season οδήγησε τους Ουόριορς στον τίτλο ύστερα από το 1975. Φέτος τα... σπάει περισσότερο, αν και οι περισσότεροι περίμεναν να... ξεφουσκώσει - κι αυτός κι η ομάδα του. Μέχρι τώρα οι Ουόριορς έχουν μόλις μία ήττα (από τους Μπακς του Αντετοκούνμπο) κι ο ίδιος είναι ακόμη καλύτερος με μέσο όρο 31.2 πόντους / ματς. Η φάση είναι «άντε γεια».

Σεπ Μπλάτερ- Μισέλ Πλατινί

Κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν με αρνητικό τρόπο εδώ και πολλούς μήνες. Το σκάνδαλο δωροδοκίας Μπλάτερ και Πλατινί ακούγεται σε όλα τα μήκη του πλανήτη. Στις 21/12 του 2015 επιβάλλει τιμωρία αποκλεισμού από το ποδόσφαιρο για τα επόμενα οχτώ χρόνια. «Απέτυχαν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με αξιοπιστία και ακεραιότητα στο πλαίσιο των ηθικών αξιών της FIFA και του ποδοσφαίρου» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Καμπιάσο-Εσιέν-Μπερμπάτοφ

Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Σέρβος είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Και πως να μην είναι; Μιλάμε ότι το 2015 μόνο κατέκτησε το Γουίμπλετον για 3η φορά στην καριέρα του, νίκησε τον Μάρεϊ στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, ενώ ο Φέντερερ δεν μπόρεσε να τον νικήσει στο Αμερικανικό ΄Όπεν. Μόνο από τον Βραβίνκα έχασε στο Γαλλικό Όπεν. Ετσι, ο Νόλε μετρά 18 τελικούς και 10 τίτλους!

Ζοσέ Μουρίνιο

Η σεζόν 2014-2015 τον βρήκε στην κορυφή της Premier League με την Τσέλσι, ενώ κατάφερε και κατέκτησε και το League Cup. Λίγους μήνες αργότερα οι «μπλε» είναι στην 15η θέση με 18 βαθμούς. Μόλις πέντε νίκες, εκ των οποίων οι τέσσερις έγιναν με τον Μουρίνιο. Ετσι, ο Πορτογάλος φεύγει με το πρόσωπο κρυμμένο, σα να είναι εγκληματίας στις 17/12. Ο «Special One» έφυγε με τον χειρότερο τρόπο από το Λονδίνο. Από το ζενίθ στο ναδίρ! Η απόλυτη ευτυχία, στην απόλυτη αποτυχία. Μέσα σε λίγους μήνες τα έζησε όλα!

Κώστας Φορτούνης

Πέρυσι βρέθηκε εκτός ευρωπαϊκής λίστας επί Μίτσελ. Εκείνος δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε και μέσω των εμφανίσεων του στο Κύπελλο πήρε περισσότερες ευκαιρίες. Κατάφερε να σκοράρει πέρυσι 10 τέρματα σε 37 εμφανίσεις και να βάλει τις βάσεις για το... φέτος. Μέχρι στιγμής αυτό που έχει καταφέρει είναι να... βγάλει τα παπούτσια του Τσόρι και με το 7 στην πλάτη είναι ο νέος ηγέτης του Ολυμπιακού αλλά και ό,τι πιο ποιοτικό έχει να επιδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνείσφερε τα μέγιστα στην ιστορική νίκη των νταμπλούχων Ελλάδας στο «Emirates» και βάζει την υπογραφή του σε κάθε εμφάνισή του με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μέχρι στιγμής μετρά 12 γκολ και 9 ασίστ, όντας ο πρώτος σκόρερ τόσο της ομάδας του όσο και της Super League. Ακόμη είναι στην αρχή...

Λευτέρης Πετρούνιας

Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μονπελιέ. Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Γλασκώβη. Χρυσό στο Γκραν Πρι του Σομπατέλι. Θα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας ενώ στις αρχές του 2015 η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έδωσε το όνομά του σε μία άσκηση στους κρίκους. Τι άλλο να κάνει για να έχει θέση στην εν λόγω λίστα;

Λιούις Χάμιλτον

Στην πίστα του Αμπου Ντάμπι στις 29/11 του 2015 πέφτει η αυλαία του πρωταθλήματος. Ο Βρετανός πανηγυρίζει τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του και δεύτερο σερί. Η κυριαρχία του με τη Mercedes συνεχίζεται, έχοντας... αφανίσει έτσι την Red Bull που με τον Φέτελ έκανε... παπάδες. Μάλιστα, δεν επέτρεψε ούτε στη Ferrari να ελπίζει σε κάτι καλύτερο, με τον Φέτελ πλέον στο τιμόνι της.

Στίβεν Τζέραρντ

Στις 16/5 δίνει την τελευταία του παράσταση στο Άνφιλντ. Εχοντας αγκαλιά την κόρη του αποχαιρετά τον κόσμο που τον είχε για ήρωα από το 1998 μέχρι το 2015. 17 χρόνια ήταν πάντα εκεί για την αγαπημένη του ομάδα με την οποία κατέκτησε 2 FA Cup, 3 League Cup, 1 Community Shield, 1 Champions League, 1 UEFA Cup και 2 Super Cup Ευρώπης. Τελευταίο του ματς η ήττα με 6-1 από την Στόουκ. Ο Στιβ είναι πλέον στους Λος Άντζελες Γκάλαξι συνεχίζοντας να κάνει αυτό που αγαπά, μακριά από τη μεγάλη του αγάπη.

Φλόιντ Μέιγουεδερ

Κυριακή 2 Μαΐου: Μέιγουεδερ και Πακιάο ανεβαίνουν στο ρινγκ του MGM του Λας Βέγκας, στη «μάχη του αιώνα». Η ζώνη που κοστίζει 1.000.000 δολάρια τελικά μπήκε στη μέση του Φλόιντ Μέιγουεδερ. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στα σημεία και αμφισβητήθηκε από πολλούς. Ο ίδιος δηλώνει δίκαια πρωταθλητής και λέει στον Φιλιππινέζο: «Οι νικητές νικούν κι οι ηττημένοι έχουν δικαιολογίες»!

Γίργκεν Κλοπ

8 Οκτωβρίου του 2015: Η μέρα που το χαμόγελο επιστρέφει στο Λίβερπουλ. Ο Κλοπ ανακοινώνεται από τους «reds» κι οι ελπίδες στο Μέρσισαϊντ ότι θα έρθουν εκ νέου τρόπαια στο σύλλογο μεγαλώνουν. Ο ίδιος δηλώνει «Happy One» και σε κάθε του στιγμή φροντίζει να αποδεικνύει ότι χρειάζεται υπομονή, επιμονή και πολλή δουλειά για να γίνει η Λίβερπουλ η ομάδα του παρελθόντος. Πάντως, με αυτή την κίνηση, στην ομάδα θυμήθηκαν ποιοι είναι...

* Σίγουρα θα υπάρχουν διαφωνίες, ενστάσεις και παράπονα. Όλα καλοδεχούμενα είναι. Σας περιμένουμε...

 

Τελευταία Νέα