Οι παίκτες που θα αλλάξουν φανέλα το καλοκαίρι

Αντωνία Σπανού
Οι παίκτες που θα αλλάξουν φανέλα το καλοκαίρι

bet365

Το καλοκαίρι πλησιάζει και το gazzetta.gr παρουσιάζει ένα TOP-10 με τους παίκτες που είναι πιθανότερο να αποχωρήσουν από τις ομάδες τους, για έναν νέο ποδοσφαιρικό προορισμό.

Τώρα που σιγά σιγά τα πρωταθλήματα φτάνουν στο τέλος τους, όπως κάθε χρόνο τα σενάρια για μεταγραφές φουντώνουν. Παίκτες φεύγουν, παίκτες έρχονται άλλοι δηλώνουν πιστοί, άλλοι θέλουν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο μακρυά και κάπως έτσι περνάει η μεταγραφική περίοδος. Το gazzetta.gr κάνει την αρχή και σας παρουσιάζει μια δεκάδα με αυτούς που μοιάζουν πιθανότερο να αφήσουν πίσω τους τις ομάδες τους, και θα ψάξουν για νέες συγκινήσεις και προκλήσεις σε έναν νέο προορισμό.

#10 Ματς Χούμελς, Μπορούσια Ντόρντμουντ

Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικό προβάρει τα κόκκινα. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Γερμανία, Χούμελς, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους και ποιοτικότερους κεντρικούς αμυντικούς που κυκλοφορούν, απασχολεί έντονα την Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ψάχνουν απεγνωσμένα την υπογραφή του Γερμανού, και με την Ντόρντμουντ να περνάει δύσκολες ώρες, υπάρχει πίστη για την επίτευξη της μεταγραφής. Ο ίδιος ο παίκτης βρίσκεται σε δίλημμα αφού η ομάδα του, του έχει κάνει πρόταση ανανέωσης, αλλά η νέα πρόκληση για την καριέρα μοιάζει ιδανική.

#9 Έντινσον Καβάνι, Παρί Σεν Ζερμέν

Οι σχέσεις του με την ομάδα έχουν διαταραχθεί. Το τελευταίο περιστατικό με τον προπονητή του, όταν και αντέδρασε έντονα στην αλλαγή που του έγινε, δείχνουν ότι το καλοκαίρι θα τον βρει μακρυά από την Γαλλία. Τα δημοσιεύματα τον στέλνουν από Ιταλία μέχρι και Αγγλία. Η Γιουβέντους τον παρακολουθεί στενά. Κρατώντας και τον Πογκμπά στο Τορίνο, θέλει να δυναμώσει την επιθετική της γραμμή. Από εκεί και πέρα τα δημοσιεύματα από την Αγγλία, θέλουν την Γιουνάιτεντ να δίνει 80,000,000 ευρώ για τον κάνει κάτοικο Μάντσεστερ. Το που θα καταλήξει τελικά ο Ουρουγουανός στράικερ, φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, με τις ομάδες να στρώνουν χαλί από εκατομμύρια για να τον κάνουν δικό τους.

#8 Μάρκο Βεράτι, Παρί Σεν Ζερμέν

Μακρυά από την Γαλλία φαίνεται να είναι το μέλλον και του Μάρκο Βεράτι. Το δρομολόγιο και για αυτόν έχει προορισμό την Αγγλιά και συγκεκριμένα, την Άρσεναλ. Ο22χρονος άσος που ήρθε το 2012 στο Παρίσι, και έχει γίνει βασικός και αναντικατάστατος για την ομάδα, του φαίνεται ότι το καλοκαίρι θα αλλάξει τόπο διαμονής. Φυσικά για να γίνει αυτό πρέπει η Άρσεναλ να πληρώσει τουλάχιστον 40 εκατομμύρια λίρες αν θέλει να φέρει στο Λονδίνο τον ταλαντούχο μέσο.

#7 Ραχίμ Στέρλινγκ, Λίβερπουλ

Είναι ήδη ένα από τα μεγαλύτερα μετεγγραφικά σήριαλ. Θεωρείται το «next big thing» των Άγγλων και τα ποσά που ακούγονται για την μετακίνηση του «ζαλίζουν». Ο ακραίος επιθετικός έχει κάνει δύο καταπληκτικές χρονιές καταφέρνοντας να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Η αξία του φτάνει τα 30 με 40 εκατομμύρια λίρες με Ρεάλ Μαδρίτης, Άρσεναλ, Μπάγερν Μονάχου και Τσέσι να έχουν ακούγεται ότι δίνουν τρελά λεφτά για τον κάνουν δικό τους. Μένει να δούμε αν η Λίβερπουλ θα πειστεί από την τεράστια ζήτηση του παίκτη της, και αποφασίσει να γεμίσει τα ταμεία της, πουλώντας τον.

#6 Ραφαέλ Βαράν, Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός έχει ξεκινήσει 17 φορές βασικός φέτος, και η Τσέλσι φαίνεται να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη του. Σε περίπτωση που δεν γίνει πρόταση το ενδιαφέρον των Άγγλων, τότε η Παρί θα κάνει την κίνηση της για τον 21χρονο άσο. Το γεγονός πως στην βασική ενδεκάδα προηγούνται οι Ράμος και Πέπε, και με τους δύο να έχουν πρόταση για νέα συμβόλαια, ίσως να κάνουν τον νεαρό αμυντικό να σκεφτεί το μέλλον του μακρυά από την Μαδρίτη.

#5 Πολ Πογκμπά, Γιουβέντους

Η Γιουβέντους προσπαθεί να τον κρατήσει, αλλά ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ευρώπη «απλώνεται» στα πόδια του 21χρόνου σταρ του Τορίνο. Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Παρί προσπαθούν να «κλέψουν» την υπογραφή του Πογκμπά. Η αξία του νεαρού Γάλλου σταρ φτάνει τα 70 με 80 εκατομμύρια ευρώ.

#4 Εζεκιέλ Λαβέτσι, Παρί Σεν Ζερμεν

Άλλος ένας παίκτης της Παρί που «πολιορκείται». Ο Αργεντινός ακραίος επιθετικός δήλωσε δυσαρεστημένος στο Παρίσι και η Λίβερπουλ θέλει να τον κάνει δικό της. Παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν την Νάπολι να τον διεκδικεί, μαζί με Ίντερ και Μίλαν το κίνητρο της Πρέμιερ Λιγκ φαίνεται αυτή την στιγμή να υπερτερεί και την Λίβερπουλ πιο πιθανό επόμενο ποδοσφαιρικό προορισμό.

#3 Μάρκο Ρόις, Μπορούσια Ντόρντμουντ

Ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το 2019. Όμως... η φετινή πορεία της Μπορούσια ουσιαστικά «σπρώχνει» τον Ρόις μακρυά από το Ντόρντμουντ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του ανοίγει την πόρτα της Πρέμιερ Λιγκ και το μεταγραφικό καλοκαίρι αναμένεται να είναι «καυτό» για τον Μάρκους. Ερωτηματικό παραμένει η στάση της Ρεάλ, που είχε γραφτεί ότι συμφώνησε, και το αν θα επιστρέψει στην διεκδίκηση του.

#2 Αλεξάντερ Λακαζέτ, Λυόν

21 γκολ είναι αρκετά για να κάνεις την ποδοσφαιρική Ευρώπη να σε προσέξει. Ο Λακαζέτ έχει κλέψει την λάμψη από τους Ιμπαίμοβιτς και Λαβέτσι και με την τρομερή χρονιά που κάνει φαίνεται ότι θα αποτελέσει και αυτός ένα από τα σήριαλ του καλοκαιριού. Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Σίτι κοιτάνε την περίπτωση και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να κάνουν την κίνηση τους. Να σημειωθεί ότι η Λυόν δεν έχει κάνει και την πιο έξυπνη κίνηση, αφού το buy-out του 23χρονου επιθετικού είναι μόλις 23 εκατομμύρια λίρες.

#1 Τζουλιάν Ντράξλερ, Σάλκε

Το πιο καυτό όνομα του καλοκαιριού. Ο νεαρός άσος της Σάλκε ενδιαφέρει επίσημα Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ που προσπάθησαν και τον Ιανουάριο για την υπογραφή του, αλλά έπεσαν πάνω στην πόρτα της Σάλκε. Το καλοκαίρι θα ξαναπροσπαθήσουν και αναμένεται ο Ντράξλερ να γίνει ένα από τα πολλά καλοκαιρινά μεταγραφικά σήριαλ που θα δούμε.

Συμπέρασμα: Μεγάλα ονόματα αναμένεται να απασχολήσουν το μεταγραφικό καλοκαιρινό παζάρι. Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ φαίνεται να θέλουν να ψωνίσουν από το πάνω πάνω ράφι, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να θέλει να αφήσει πίσω της τις δύο κακές χρονιές και μαζεύοντας ότι καλύτερο κυκλοφορεί, να προσπαθήσει να χτίσει ένα σπουδαίο μέλλον. Από κοντά και οι υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και φυσικά δεν λείπουν οι παραδοσιακά «πλούσιες» ομάδες από Γαλλία, Γερμανία Ισπανία και Ιταλία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα