Της... γκάφας το κάγκελο! (vids)

Θάνος Σαρρής
Της... γκάφας το κάγκελο! (vids)

bet365

Με αφορμή τη γκέλα του Σλοβάκου Μούχα απέναντι στην Ελλάδα και του Πορτογάλου Ρούι Πατρίτσιο με το Ισραήλ, το gazzetta.gr παρουσιάζει 10 γκάφες τερματοφυλάκων για... σεμινάριο!

Η βραδιά της... γκέλας ήταν αυτή το βράδυ της Παρασκευής, αφού αφενός η Εθνική μας πήρε μια σημαντική νίκη χάρη στο λάθος του τερματοφύλακα της Σλοβακίας και αφετέρου η Πορτογαλία άφησε βαθμούς απέναντι στο Ισραήλ με το λάθος του κίπερ της. Με αφορμή τις δύο φάσεις, το gazzetta.gr συγκέντρωσε 10 τραγικά λάθη που έμειναν στην ιστορία! Δείτε τα video στο τέλος του κειμένου.

Συμβαίνει και στους καλύτερους!

Η αξία και η κλάση του Τζίτζι Μπουφόν είναι αναμφισβήτητες. Οι τερματοφύλακες όμως είναι άνθρωποι και όπως όλοι έχουν και τις κακές στιγμές τους. Σε μια επίσκεψη της Γιούβε στο Μπέργκαμο για αναμέτρηση με την Αταλάντα, οι Μπιανκονέρι κέρδιζαν 2-0. Από μία φαινομενικά ακίνδυνη πάσα προς τον Ιταλό τερματοφύλακα, όμως, οι Μπεργκαμάσκι μπήκαν ξανά στο ματς, με τη φάση να θυμίζει Ελλάδα-Σλοβακία!

Χαρμολύπη...

Ο Χανς Γιοργκ Μπουτ πλέον έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο, ωστόσο μπορεί να καυχιέται για το γεγονός ότι ως τερματοφύλακας έβρισκε συχνά δίχτυα, αφού αποτελούσε ένα ψυχρό εκτελεστή από το σημείο του πέναλτι. Ο 39χρονος πλέον Γερμανός, ο οποίος έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο, έμεινε στη Μπάγερ Λεβερκούζεν από το 2001 μέχρι το 2007, σκοράροντας 7 τέρματα. Σε ένα ματς με τη Σάλκε, όμως, τον έφαγαν οι πανηγυρισμοί, καθώς οι «Βασιλικοί Μπλε» πρόλαβαν την αργή επιστροφή του και από τη μια στιγμή στην άλλη μετέτρεψαν τη χαρά του σε λύπη!

Πισώπλατο χτύπημα!

Ο Σέι Γκίβεν αποτελεί πιθανότατα τον καλύτερο τερματοφύλακα που έχει αναδείξει η σύγχρονο Εθνική Ιρλανδίας και είναι δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας, πίσω μόνο από τον Ρόμπι Κιν. Από το 1996 ο 37χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει στην Άστον Βίλα, αποτελεί στέλεχος των «πράσινων» και γενικότερα είναι ένας πολύ αξιόλογος κίπερ. Στο ματς της Νιούκαστλ με την Κόβετρι το 1997, όμως, ο Ντίον Ντάμπλ, του έκλεψε με τρομερό στιλ τη μπάλα, πιάνοντάς τον στον ύπνο.

Τα δωράκια του Μπαρτέζ

Στην καλή του μέρα, ο Φαμπιάν Μπαρτέζ μπορούσε να βγάλει προσπάθειες που έδειχναν προορισμένες για τα δίχτυα. Οι γκάφες, του ωστόσο, έμειναν στην ιστορία και δεν θα μπορούσε να λείπει από το top 10! Στο σχετικό video που θα βρείτε στο τέλος του κειμένου υπάρχουν δύο φάσεις του Γάλλου με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που... άφησαν εποχή, με τον Τιερί Ανρί, ο οποίος τότε έπαιζε στην Άρσεναλ, να μην τις αφήνει ανεκμετάλλευτες.

Αυτή η λακκούβα...

Ο τότε τερματοφύλακας της Μπλάκπμπερν, Τιμ Φλάουερς, ακόμα βλέπει λακκούβες μπροστά στις εστίες των τερματοφυλάκων και τον πιάνει σύγκρυο! Σε εκείνο το ματς τη Λίβερπουλ, το σουτ του Σταν Κόλιμορ όλα έδειχναν ότι θα καταλήξει στην αγκαλιά του. Ωστόσο, ο αγωνιστικός χώρος του έπαιξε άσχημο παιχνίδι... Όλα τα λεφτά το ύφος στο πρόσωπό του!

Ο Τυφλός Βενετός...

Ο Μάσιμο Ταϊμπί πρόλαβε να κάνει μόλις τέσσερις εμφανίσεις με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν επιστρέψει στην Ιταλία και την Ρτεζίνα. Αποκτήθηκε μετά το τέλος της καριέρας του Σμάιχελ, αλλά έμεινε περισσότερο στη μνήμη των οπαδών της ομάδας για τα λάθη του. Αυτό που θα δείτε στο video, απέναντι στη Σάουθαμπτον το Σεπτέμβριο του 1999, στάθηκε η αιτία να του βγει το παρατσούκλι «ο τυφλός Βενετός», αφού η Γιουνάιτεντ τον είχε πάρει από τη Βενέτσια!

Το λάθος του «Σκορπιού»

Ό,τι και να γίνει, τον Ρενέ Ιγκίτα θα τον θυμόμαστε για την απόκρουση του Σκορπιού! Ωστόσο, η υπερβολική αυτοπεποίθησή του στάθηκε αρκετή για να στοιχίσει στην Κολομβία την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1990, αφού έδωσε στον Ροζέρ Μιλά την πάσα για να «σφραγίσει» τη νίκη του Καμερούν. Ο ίδιος ο «Τρελός» χαρακτήρισε το λάθος του «τόσο μεγάλο όσο ένα σπίτι»! Το γκολ στο video είναι το δεύτερο...

Από πλάγιο!

Τη δική του ιστορία στις γκάφες έχει γράψει ο Φινλανδός Πίτερ Ένκλεμαν! Πήγε στην Άστον Βίλα το 1999 και στις 16 Σεπτεμβρίου του 2002 κατάφερε να δεχτεί γκολ από πλάγιο του τότε συμπαίκτη του, Όλοφ Μέλμπεργκ! Το ότι ήταν σε ντέρμπι με την Μπέρμιγχαμ, η οποία τελικά κέρδισε 3-0, έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα...

Ένα λάθος σε... ρετρό έκδοση!

Παρότι δεν έγινε σε τόσο μεγάλο ματς, το λάθος του Άντι Ντίμπλ της Κόβεντρι απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά!Την περίοδο 1989/90, ο Ουαλός τερματοφύλακας πάσχιζε να πάρει συμμετοχές με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, κυρίως τις δύο πρώτες σεζόν. Το κλέψιμο που του έκανε με το κεφάλι ο Γκάρι Κρόσμπι της Φόρεστ δύσκολα χωνεύεται...

Το πιο απρόσμενο πέναλτι!

Για να βγει προς τα έξω μια φάση από το Πρωτάθλημα του Μαρόκο, σίγουρα πρέπει να αξίζει τον κόπο! Και η γκάφα του Καλίντ Ασκρί άξιζε και με το παραπάνω! Ο Μαροκινός τερματοφύλακας που έπαιζε τότε στη ΦΑΡ Ραμπάτ, απέκρουσε το πέναλτι στα ημιτελικά του «Throne Cup» το 2009, ωστόσο η εξέλιξη ήταν πλήρως ανατρεπτική!

 

Τελευταία Νέα