Μπακς: Γέμισαν τα γκαρντ, αλλά πήραν μεγάλο ρίσκο στους ψηλούς! (infographic)

Μπακς: Γέμισαν τα γκαρντ, αλλά πήραν μεγάλο ρίσκο στους ψηλούς! (infographic)

Νίκος Καρφής
Μπακς: Γέμισαν τα γκαρντ, αλλά πήραν μεγάλο ρίσκο στους ψηλούς! (infographic)

bet365

Oι Μπακς έχουν αναβαθμιστεί φέτος στα γκαρντ, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο στις θέσεις των ψηλών. Το gazzetta.gr αναλύει.

Πριν λίγες μέρες οι Μπακς (έχασαν πριν λίγες ώρες από τους Χόρνετς) απέκτησαν τον έμπειρο Τζεφ Τιγκ, τον οποίο ο Μάικ Μπουντενχόλζερ ξέρει καλά από την κοινή τους θητεία στους Χοκς. Τα... ελάφια με αυτή την κίνηση έκλεισαν την τρύπα που άφησε η αποχώρηση του Όγκουστιν και πλέον συνεχίζουν να έχουν αρκετές λύσεις στις θέσεις των γκαρντ.

Ωστόσο το ρίσκο είναι μεγάλο στις θέσεις των ψηλών ενόψει playoffs αφού έχουν μείνει μόνο με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Μπρούκ Λόπεζ και Μπόμπι Πόρτις, ενώ ο Τάκερ θα κλειθεί να μαρκάρει ξανά ψηλότερους αντιπάλους. Το gazzetta.gr αναλύει.

Πολλές λύσεις στα γκαρντ

Τα… ελάφια δείχνουν καλύτεροι με την αλλαγή που έκαναν στο «1» στο ξεκίνημα της σεζόν, αφού ο Χόλιντεϊ είναι σίγουρα ποιοτικότερος αμυντικός από τον Bledshow και κάνει περισσότερα πράγματα στην επίθεση, ενώ δείχνει πιο ικανός στις clutch στιγμές ενός ματς. Τα 2 τελευταία χρόνια ο Μπλέντσο δεν μπόρεσε να σηκώσει το βάρος στα playoffs και δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων σε ματς που κρινόταν πολλά. Φυσικά τη θέση του point guard μπορούν να καλύψουν οι Ντιβιτσέντζο, Τιγκ και Φορμπς υπό προϋποθέσεις.

Τώρα στη θέση «2» μπορούν να παίξουν όλοι αυτοί που προαναφέραμε, αλλά και οι Μίντλετον και Κόνατον σε πιο χαμηλά σχήματα, αν το απαιτήσουν οι συνθήκες. Παρατηρούμε δηλαδή πως υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις στη θέση του point guard, αλλά και του shooting guard στο rotation του Μπουντενχόλζερ.

Μεγάλο ρίσκο με τις θέσεις των ψηλών

Πολλά θα κριθούν στα φετινά playoffs από τις επιδόσεις των σημαντικών ψηλών στο ρόστερ πλην Γιάννη φυσικά που πάντα είναι εκεί για την ομάδα του και στην postseason. Ο Αντετοκούνμπο είναι ασταμάτητος κοντά στη ρακέτα, κάνοντας τη ζωή δύσκολη στους αντιπάλους. Όμως στα δύσκολα, θα χρειαστεί κι άλλους. Σημαντική συνθήκη για τα ελάφια το αν και και κατά πόσο θα πάρει βοήθειες ο Greek Freak από τους Μπρουκ Λόπεζ και Μπόμπι Πόρτις. Αφού άλλη λύση που να εμπιστεύεται ο Μπουντενχόλζερ στους ψηλούς δεν υπάρχει.

Όπως θα δείτε και στο παραπάνω γράφημα του sofascore, οι 2 ψηλοί αρέσκονται στο να σουτάρουν τρίποντα και ειδικά ο Λόπεζ το κάνει από το κέντρο από 45 μοίρες και από τη γωνία. Ο Μπρουκ παίρνει σχεδόν τους μισούς του πόντους από τα τρίποντα, ενώ τα 4.9 ριμπάουντ που κατεβάζει μέσο όρο, σίγουρα είναι νούμερο που πρέπει να προβληματίσει τους Μπακς για βασικό πεντάρι.

Ο Θανάσης παίζει μόλις για 10 λεπτά ανά ματς και συνεισφέρει με τον τρόπο του, αλλά στα playoffs θα είναι δύσκολο να αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής τους

Στο «5» υπάρχουν οι Μπρουκ Λόπεζ και Μπόμπι Πόρτις, ωστόσο οι Μπακς θα είχαν το κεφάλι τους ήσυχο, αν είχαν ένα πιο ψηλό, ογκώδες και δυνατό κορμί από αυτούς στη ρακέτα, αλλά και έναν παίκτη που μπορεί να απειλήσει με συνέπεια στο post και όχι να τραβιέται συχνά στο τρίποντο, όπως κάνουν οι 2 τους. Στα playoffs οι μάχες θα είναι τεράστιες στη ρακέτα και δεν θα πρέπει να παλεύει αβοήθητος ο Γιάννης γιατί θα φθαρεί, θα κουραστεί τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Ο Τάκερ είναι το... κλειδί

Το στοίχημα έχει να κάνει και με τη θέση «4», αφού πλην του MVP Γιάννη, υπάρχει ο Πι Τζέι Τάκερ που θα χρησιμοποιηθεί ως «4» στα χαμηλά σχήματα και θα προσπαθήσει να ξεκουράσει τον Γιάννη, είτε να παίξουν και μαζί όταν ο Μπουντενχόλζερ θέλει να δέσει την άμυνα του.

Φυσικά ο Τάκερ είναι γνωστός και για το εξαιρετικό του τρίποντο από τη γωνία, ένας εκ των κορυφαίων στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια. Επίσης είναι ένας σκύλος πάνω στο παρκέ, άνθρωπος που παίζει εξαιρετικά άμυνα πάνω στην μπάλα και βάζει εξαιρετικά το κορμί του.

Η εξυπνάδα του, του επιτρέπει να μαρκάρει όλες τις θέσεις, αφού είναι αρκετά ευέλικτος. Τους κάνει πιο σκληρούς στην άμυνα και σίγουρα μπορεί να κατευθύνει την ομάδα με την εμπειρία του, κάτι που θα χρειαστεί στα playoffs, όμως το ύψος του μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα ελάφια όταν χρειαστεί να μαρκάρει ψηλότερους αντιπάλους με μεγάλη ποιότητα στο ζωγραφιστό στα playoffs (π.χ Εμπίντ, Όλντριτζ, Ντουράντ, Αντεμπάγιο). Εκεί θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτό. Και ίσως και η δική του παρουσία να καθορίσει μέχρι που θα φτάσουν στα playoffs. Ο ρόλος του είναι πολύ σημαντικότερος απ' όσο φαίνεται.

photo cover: Κώστας Τόπας

Διαβάστε ακόμα

Τάκερ: Οι Μπακς πήραν τον... μάστορα του corner 3! (pics & vids)

Mπακς: Τα... ελάφια συνεχίζουν το love story με το τρίποντο! (pics & vids)

 

NBA Τελευταία Νέα