Mπακς: Τα... ελάφια συνεχίζουν το love story με το τρίποντο! (pics & vids)

Mπακς: Τα... ελάφια συνεχίζουν το love story με το τρίποντο! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Mπακς: Τα... ελάφια συνεχίζουν το love story με το τρίποντο! (pics & vids)

bet365

Oι Μπακς συνεχίζουν να εξαρτώνται από το τρίποντο σε άλλη μια σεζόν και το gazzetta.gr γράφει για την... αγάπη που δεν έχει φύγει ποτέ για το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού.

Άρσεναλ - Λίβερπουλ: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

Τα... ελάφια λατρεύουν τα τρίποντα, δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτό.

Πολλές φορές ζουν και πεθαίνουν με τα τρίποντα τους, κάτι που τους έχει στοιχίσει σε κρίσιμα ματς των playoffs.

Kόντρα στους Μπλέιζερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε πράματα και θάματα, έγραψε ιστορία και θύμισε Τσάμπερλεϊν, ενώ έφτασε και τα 20 ματς με 30+ πόντους φέτος.

Βέβαια και σε αυτό το ματς παρακολουθήσαμε τη λατρεία των ελαφιών για το τρίποντο που δεν στοίχισε παρόλο που σούταραν με 12/39.

Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο συνεχίζει το love story με τη συγκεκριμένη τακτική στην επίθεση και το gazzetta.gr στέκεται σε όλο αυτό που συμβαίνει την τελευταία τριετία στο Μιλγουόκι.

Έκτη ομάδα σε τρίποντα και ποικιλία παικτών

Φέτος τα πράγματα για τους Μπακς δεν έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με τις 2 τελευταίες σεζόν. Αυτή τη στιγμή τα ελάφια είναι έκτα στη λίστα, μαζί με τους Ουόριορς αφού επιχειρούν 37.3 ανά παιχνίδι. Μόνο η Γιούτα, το Ντάλας, το Πόρτλαντ και το Χιούστον παίρνουν παραπάνω τρίποντα μέσο όρο σε κάθε ματς.

Αρκετοί παίκτες του Μπουντενχόλζερ έχουν το ελεύθερο σε αυτό τον τομέα και δοκιμάζουν τρίποντα. Υπάρχουν 7 παίκτες που επιχειρούν πάνω από 3 τρίποντα σε κάθε παιχνίδι. ΝτιΒιτσέντζο και Μίντλετον παίρνουν από 5.1, ο Χόλιντεϊ 4.8, ο Φορμπς που θεωρείται καλός σουτέρ 4.7, ο Λόπεζ 4.3, ο Γιάννης 3.8 και ο Κόνατον βρίσκεται στα 3.7.

Από τους παραπάνω μόνο 3 σουτάρουν με ποσοστό πάνω από το 40%. Μιλάμε για τον Φορμπς που έχει 45%, τον Μίντλετον 43.6% και 41% ο Κόνατον, ενώ ο Πόρτις σουτάρει με 48%, αλλά παίρνει 2.4 τρίποντα μέσο όρο (οικονομικός δηλαδή).

Mάλιστα τα... ελάφια είναι η 3η πιο εύστοχη ομάδα στα τρίποντα φέτος με ποσοστό που φτάνει το 39.4%.

Πολλά τρίποντα και τις 2 τελευταίες σεζόν

Από το 2018-19 και τον ερχομό του Μάικ Μπουντενχόλζερ, το Μιλγουόκι έκανε στροφή σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού, δηλαδή έδειξε μια... εμμονή στο τρίποντο και προσπάθησε να βοηθήσει τον Γιάννη με αρκετούς σουτέρ γύρω του.

Τη σεζόν 2019-20 τα... ελάφια ήταν στην 4η θέση της λίστας με 38.7 ανά ματς, ενώ το 2018-19 που πέρασε βρέθηκαν στην 2η θέση, σουτάροντας 38.2 ανά παιχνίδι.

Σχετικά με την ευστοχία, τα ελάφια βρέθηκαν πέρυσι στην 18η θέση, αφού σούταραν με 35.5%. Τη σεζόν 2018-19 ήταν στην 15η θέση με 35.5%. Δηλαδή παρατηρούμε πως παρά το γεγονός πως επιχειρούσαν πολλά τρίποντα σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, δεν ήταν εκ των πιο εύστοχων στη λίγκα, βρισκόμενοι κάπου στη μέση και λίγο πιο κάτω.

Καλό το τρίποντο, αλλά όχι τα τραβηγμένα από τα μαλλιά

Οι Μπακς είναι μια ομάδα που έχει τους παίκτες να παίξει όμορφο μπάσκετ, αφήνοντας σε κάποιες στιγμές την τρέλα για το τρίποντο. Σε αρκετές περιπτώσεις η μπάλα γυρνάει έξοχα στην επίθεση των ελαφιών και η μπάλα φτάνει στον αμαρκάριστο παίκτη, ενώ άλλες φορές ο Αντετοκούνμπο τους τραβάει όλους πάνω του και κάνει το split out για τους συμπαίκτες του που είναι αμαρκάριστοι.

Δεν είναι όμως πάντα έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν αρκετές επιθέσεις που ενώ η ομάδα του Μπουντενχόλζερ έχει ακόμα 10-15 δευτερόλεπτα για την επίθεση της, επιλέγει να πάρει πολλά τραβηγμένα τρίποντα.

Επιπλέον κάποιες φορές μετά από επιθετικό ριμπάουντ, δεν έχει την υπομονή να γυρίσει την μπάλα για να φτιάξει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σκοράρει. Αντί αυτού επιλέγει γρήγορο τρίποντο κόντρα στην λογική.

Και αυτό στερεί πολλή από την ορμή της ομάδας, η οποία μας έχει δείξει πως μπορεί να παίξει όμορφο μπάσκετ στην επίθεση όταν δεν κάνει κατάχρηση στο τρίποντο. Μίντλετον και Ντιβιτσέντζο, αλλά και ο Λόπεζ σε λιγότερες περιπτώσεις βιάζονται να σηκωθούν για τρεις και η μπάλα αλλάζει ελάχιστα χέρια στην επίθεση.

Η περίπτωση του Γιάννη

Θα ήταν τόσο άδικο το παιχνίδι για τους αντιπάλους, αν ο Greek Freak σούταρε πολύ καλά και στο τρίποντο, αφού έτσι δεν θα είχε κανένα τρωτό σημείο. Θα μπορεί να σε διαλύσει με όποιο τρόπο θέλει.

Ο Έλληνας φόργουορντ θέλει να αγγίξει την τελειότητα και γνωρίζει πολύ καλά πως αν βελτιωθεί και στο τρίποντο, τότε θα τα έχει καταφέρει. Η περίπτωση του Γιάννη είναι διαφορετική. αφού για αυτόν το τρίποντο θα είναι ευλογία. Για την ομάδα του που πολλές φορές το παρακάνει με τα τρίποντα, έχει εξελιχθεί σε... κατάρα σε ματς που διακυβεύονται πολλά.

Οι Μπακς είναι μια ομάδα με πολλούς σουτέρ και αυτό τους... αιχμαλωτίζει στο τρίποντο. Σε αρκετά ματς γίνεται ψύχωση και στο τέλος έρχεται η ήττα.

Η σεζόν που είχε το καλύτερο ποσοστό στα τρίποντα ήταν η πρώτη του, το 2013-14. Τότε σούταρε με 34.7% αλλά επιχειρούσε μόλις 1.5 ανά παιχνίδι.

Αν εξαιρέσουμε την rookie σεζόν του, φέτος διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του σε αυτό τον τομέα, έχοντας 34.7%. Επιπλέον αν αφήσει εκτός συζήτησης κανείς την περασμένη αγωνιστική περίοδο που έπαιρνε 4.7 τρίποντα, φέτος δοκιμάζει τα περισσότερα στην καριέρα του (3.8). Δεν το φοβάται το σουτ ο Γιάννης, παρόλο δεν μπορεί να φτάσει σε ένα ποσοστό κοντά στο 36-37% και να κάνει τους αντιπάλους να τον μαρκάρουν στενά και από την περιφέρεια.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πόσο τρίποντα θα επιχειρεί όταν φτάσουμε στα μεγάλα ματς της postseason.

Διαβάστε ακόμα

 

NBA Τελευταία Νέα