Μπακς: Συνεχίζουν να... πεθαίνουν με την εμμονή στο τρίποντο! (infographics)

Νίκος Καρφής
Μπακς: Συνεχίζουν να... πεθαίνουν με την εμμονή στο τρίποντο! (infographics)

bet365

Η... εμμονή των Μπακς με το τρίποντο συνεχίζεται και το gazzetta.gr γράφει για το προβλέψιμο Μιλγουόκι που κινδυνεύει με μια ντροπιαστική... σκούπα από τους Χιτ.

Οι Μπακς βρίσκονται σε εξαιρετική δύσκολη θέση, όντας μια ήττα μακριά από τη... σκούπα.

Οι Χιτ τους... εκτέλεσαν και στο Game 3 και πλέον έχουν αγκαλιάσει την πρόκριση, αφού καμία ομάδα στην ιστορία δεν έχει επιστρέψει από το 3-0.

Οι Μπακς που έγραψαν αρνητική ιστορία με το -27 στην 4η περίοδο και έγιναν η 3η ομάδα στην ιστορία που χάνει 3-0, ενώ έχει το καλύτερο ρεκόρ, βλέπουν Γιάννη Αντετοκούνμπο να συνεχίζει να δυσκολεύεται τόσο στις βολές όσο και στα τρίποντα.

Ο Γιάννης είχε 0/7 τρίποντα κόντρα στους Χιτ, όμως δεν είναι μόνο δικό του θέμα. Το τρίποντο που κάποτε ήταν το δυνατό χαρτί των... ελαφιών, τώρα τους... καίει.

Το gazzetta.gr γράφει για το Μιλγουόκι που δεν μπορεί με τίποτα να απογαλικτιστεί από το τρίποντο και συνεχίζει να παίζει μοναδιάστατα, κάνοντας το πολύ ευκολό για τους Χιτ.

Όχι άλλο τρίποντο!

Οι Μπακς σουτάρουν αρκετά τρίποντα και στη σειρά με τους Χιτ, ωστόσο δεν είναι καλά τα ποσοστά τους. Δεν θυμίζουν τα ποσοστά τους εκείνα της regular season. Όπως θα δείτε και στο γράφημα του sofascore, έχουν μεγάλο πρόβλημα στα τρίποντα από την κορυφή, αφού μετρούν 3/16.

Τα... ελάφια είναι μια ομάδα που ζει και... πεθαίνει με το τρίποντο σε αρκετά ματς, όμως στην postseason και κόντρα στην παρέα του Μπάτλερ δεν... ζει, μόνο... πεθαίνει. Γιατί οι επιλογές της και τα σουτ που παίρνει δεν γίνονται με καλές προύποθέσεις σε αρκετές περιπτώσης.

Τα.. ελάφια έχουν χάσει το μυαλό τους και υπάρχουν στιγμές που η μπάλα αλλάζει μόλις 2 παίκτες πριν γίνει το τρίποντο. Δεν περνάει από πολλά χέρια, δεν μπορούν να μπερδέψουν τον αντίπαλο και γίνονται προβλέψιμοι.

Από την άλλη οι Χιτ σε πολλές επιθέσεις ακουμπάν τη μπάλα σε όλους τους παίκτες και συνεχώς γίνονται κινήσεις από τους παίκτες που δεν έχουν τη μπάλα. Είτε κοψίματα στη ρακέτα, είτε προσπαθούν να βγουν σε καλή θέση για να πάρουν τρίποντο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα 2 φοβερά split out σε Ιγκουοντάλα και Κράουντερ για αμαρκάριστα τρίποντα.

Στο πρώτο ματς της σειράς οι Μπακς σούταραν καλά με 16/35 τρίποντα, ωστόσο στις τελευταίες επιθέσεις το ποσοστό αυτό ήταν πολύ χειρότερο.

Στο Game 2 τα... έσπασαν με 7/25 σουτ έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Και φτάνουμε στο τρίτο παιχνίδι της σειράς, εκεί όπου για ακόμα μια φορά σούταραν με το απογοητευτικό 11/37 (29%).

Πολύ προβλέψιμη ομάδα με πολλά κακά τρίποντα

Οι Μπακς είναι μια ομάδα που κατάφερε να παίξει όμορφο μπάσκετ και uptempo μπάσκετ κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Με τον Γιάννη να είναι κυριαρχικός και στις 2 πλευρές του παρκέ, οι Μπακς εξασφάλισαν και το κορυφαίο ρεκόρ για φέτος, ωστόσο στα playoffs το πράγμα άλλαξε. Και δεν κάνουν κάτι για να προσθέσουν πράγματα στο παιχνίδι τους και να σταμτήσουν να είναι εμμονικοί με το κακό τρίποντο.

Κατά τη διάρκεια της regular season σε αρκετές περιπτώσεις η μπάλα γυρνούσε έξοχα στην επίθεση των ελαφιών και η μπάλα έφτανε στον αμαρκάριστο παίκτη, ενώ άλλες φορές ο Αντετοκούνμπο τους τραβούσε όλους πάνω του και κάνει το split out για τους συμπαίκτες του που είναι αμαρκάριστοι.

Δεν είναι όμως πάντα έτσι τα πράγματα στα playoffs. Υπάρχουν αρκετές επιθέσεις που ενώ η ομάδα του Μπουντενχόλζερ έχει ακόμα 10-15 δευτερόλεπτα για την επίθεση της, επιλέγει να πάρει πολλά τραβηγμένα τρίποντα. Τις περισσότερες φορές το κάνουν οι Μίντλετον και Μπουκ Λόπεζ. Ενδεικτική για τον Μπρουκ μια φάση από το χθεσινό ματς που ενώ μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και θα μπορούσε να σκοράρει κάτω από το καλάθι, επέλεξε να βγει και να κάνει off balance τρίποντο.

Αυτό όμως δεν είναι αποκλειστικά φαινόμενο του Λόπεζ. Τα... ελάφια συνηθίζουν μετά από επιθετικό ριμπάουντ, να μην έχουν την υπομονή να γυρίσουν την μπάλα για να φτιάξουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σκοράρει. Αντί αυτού επιλέγει γρήγορο τρίποντο κόντρα στην λογική.

Και αυτό στερεί πολλή από την ορμή της ομάδας, η οποία μας έχει δείξει στη regular season πως μπορεί να παίξει όμορφο μπάσκετ στην επίθεση όταν δεν κάνει κατάχρηση στο τρίποντο.

Oι Χιτ παίζουν μπάσκετ, οι Μπακς;

Aν έχει παρακολουθήσει κάποιος με προσοχή τα 3 ματς της σειράς μέχρι στιγμής, δεν θα μπορεί να έχει ενστάσεις με το 3-0 των Χιτ.

Το Μαϊάμι παίζει όμορφο μπάσκετ, έχει αρκετές ιδέες για να απειλεί στην επίθεση, παίζει έξυπνη άμυνα πάνω στον Γιάννη και δεν επηρεάζεται καθόλου ακόμα και στα σερί που τρέχουν οι Μπακς κατά τη διάρκεια ενός ματς.

Ο Έρικ Σποέλστρα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο πως στήνει τις επιθέσεις της ομάδας του, η οποία ανάλογα με την περίσταση επιλέγει να πατήσει στο post με τον Αντεμπάγιο, να πάει στο midrange shot με Μπάτλερ και Χίροου ή να βρει τρίποντο μετά από υπομονή και σωστη κυκλοφορία μπάλας.

Οι Χιτ βάζουν δύσκολα στους Μπακς και απειλούν να τους... σκουπίσουν γιατί δεν είναι μονοδιάστατοι και έχουν φαντασία στο παιχνίδι τους. Φυσικά έχουν και παίκτες που κάνουν τη διαφορά όπως ο Μπάτλερ, ο Ντράγκιτς και ο Αντεμπάγιο, ενώ σημαντική δουλειά για το Μαίάμι κάνουν οι "3 and D specialists", Κράουντερ και Ιγκουοντάλα. Δηλαδή οι παίκτες που παίζουν εξαιρετική άμυνα και ταυτόχρονα μπορούν να σε... χτυπήσουν με τα τρίποντα τους. Τέτοιες μονάδες είναι πολύτιμες για κάθε ομάδα.

 

NBA Τελευταία Νέα