Κόμπι Καρλ στο gazzetta.gr: «Ο Τζάκσον είναι ο Λου Ουίλιαμς σε point guard» (vids)

Κόμπι Καρλ στο gazzetta.gr: «Ο Τζάκσον είναι ο Λου Ουίλιαμς σε point guard» (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Κόμπι Καρλ στο gazzetta.gr: «Ο Τζάκσον είναι ο Λου Ουίλιαμς σε point guard» (vids)
Ο Κομπι Καρλ, προπονητής των South Bay Lakers και γιος του θρύλου του ΝΒΑ, Τζορτζ Καρλ, μίλησε στο gazzetta.gr για τον Πιερ Τζάκσον τον οποίο είχε παίκτη στην G-League και στάθηκε στα όσα μπορεί να δείξει και να προσφέρει στον Παναθηναϊκό!

Μέχρι και πριν από μερικούς μήνες, δηλαδή μέχρι το γενικό lockdown ελέω Covid-19, ο Πιερ Τζάκσον βρισκόταν κάτω από τις οδηγίες του Κόμπι Καρλ στους South Bay Lakers και δη στo πρωτάθλημα της G-League.

O 29χρονος γκαρντ από το πανεπιστήμιο του Baylor πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη θυγατρική ομάδα των Λος Άντζελες Λέικερς (σ.σ. έχοντας συμπαίκτη και τον Κώστα Αντετοκούνμπο) αφού σε 16 ματς μέτρησε κατά μέσο όρο 20,7 πόντους, 5,9 ασίστ, 3,9 ριμπάουντ, 1,9 κλεψίματα σουτάροντας με 49% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 86% στις βολές.

Αν μη τι άλλο, Κόμπι Καρλ, ο οποίος έχει και ευρωπαϊκή εμπειρία ως παίκτης από το πέρασμά του σε Μπανταλόνα, Γρανάδα, Αρμάνι Μιλάνο, Μοντεγκρανάρο, Ρέτζιο Εμίλια και Λούντβιγκσμπουργκ, είχε έναν λόγο παραπάνω να μιλήσει για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού.

Μιλώντας αποκλειστικά στο gazzetta.gr, ο γιος του θρυλικού προπονητή του ΝΒΑ, Τζορτζ Καρλ, αποθέωσε τον βραχύσωμο γκαρντ για τις επιθετικές του αρετές, υποστήριξε ότι παρά τα 180 εκατοστά του μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην άμυνα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να προσαρμοστεί άμεσα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Από την άλλη ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι... Καλάθης όσον αφορά τη δημιουργία αν και μπορεί και ξέρει να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του όταν του ζητηθεί, αλλά τόνισε ότι είναι από τους καλύτερος scoring point guards που έχει δει στην ζωή του, τον οποίο και παρομοίωσε με τον... Λου Ουίλιαμς των Λος Άντζελες Κλίπερς!

«Είναι γρήγορος, αθλητικός, δυνατός, δεν θα έχει πρόβλημα με το ύψος του»

«Στους South Bay Lakers ήρθε και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση! Μπορεί να είχε κάποια μικροπροβλήματα στην αρχή της σεζόν, αλλά όταν ήρθε σε εμάς ήταν καταπληκτικός και ώριμος αρκετά για να καταλάβει αυτά που έπρεπε να κάνει. Ο Πιερ είναι ένας εξαιρετικός παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά» ήταν τα πρώτα λόγια του 37χρονου προπονητή της θυγατρικής ομάδας των Λος Άντζελες Λέικερς στην G-League.

Ο Κόμπι Καρλ εκθείασε τον νέο παίκτη του Παναθηναϊκού ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για έναν ταλαντούχο σκόρερ: «Ο Πιερ μπορεί να σκοράρει ανά πάσα ώρα και στιγμή. Και μπορεί να το κάνει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, γεγονός που κάνει και το παιχνίδι του πολύ απρόβλεπτο. Μπορεί το μέγεθός του να φαίνεται σε μια πρώτη ανάγνωση ως μειονέκτημα, αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και ως πλεονέκτημα! Και αυτό διότι είναι... πανούργος και ξέρει πώς να το χρησιμοποιήσει. Αν και είναι μόλις 1.80 μέτρα ύψος, είναι πολύ γρήγορος, αθλητικός και ιδιαίτερα δυνατός...»

Και συνέχισε: «Επίσης είναι πανέξυπνος. Ξέρει τι πρέπει να κάνει στο παρκέ και πότε να το κάνει. Αμυντικά μπορεί να υστερεί λόγω του ύψους απέναντι σε πιο ψηλά κορμιά, αλλά όπως είπα και πριν είναι τόσο έξυπνος, αθλητικός και δυνατός που ξέρει να παίξει καλή άμυνα. Χάρη στην αθλητικότητα και την δύναμή του μπορεί να παίξει καλή άμυνα πάνω στην μπάλα, να κάνει κλεψίματα, ενώ μπορεί και διαβάζει τις φάσεις των αντιπάλων.»

«Δεν θα είναι Καλάθης, αλλά ο... Λου Ουίλιαμς σε point guard»

Μάλιστα ο πρώην προπονητής του Τζάκσον στους South Bay Lakers δεν δίστασε να τον συγκρίνει και με τον Λου Ουίλιαμς των Λος Άντζελες Κλίπερς: «Όπως ανέφερα μπορεί να σκοράρει με όλους τους τρόπους. Με pick n roll, με Pull Up Jumpers, με μακρινά σουτ, με τρίποντα, με διείσδυση. Είναι ο Λου Ουίλιαμς αλλά σε point guard!»

Φυσικά το μεγάλο ερώτημα έχει να κάνει με την δημιουργία του και το αν ξέρει πώς να εκμεταλλεύεται παράλληλα και τους συμπαίκτες του: «Ο Πιερ είναι ικανός να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε κατάσταση. Όπως και η ομάδα θα πρέπει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Πιερ. Ο Παναθηναϊκός είχε στο ρόστερ του τον καλύτερο πασέρ της EuroLeague, τον Νικ Καλάθη. Ο Τζάκσον μπορεί να πασάρει και το έκανε πολύ καλά όταν του το ζητούσαμε αλλά δεν είναι pass first point guard. Eίναι παίκτης ενστίκτου. Το σκοράρισμα είναι το πρώτο που έχει στο μυαλό του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να πασάρει καλά όταν και εφόσον του ζητηθεί.»

Ο Τζάκσον έχει να αγωνιστεί στην Ευρώπη από την σεζόν 2017-18 έχοντας θητεία σε Κίνα και G-League, αλλά αυτό το διάστημα δεν είναι ικανό να τον... αποπροσανατολίσει από το ευρωπαϊκό στυλ: «Το σκοράρισμα, είναι σκοράρισμα. Και ο Πιερ μπορεί να σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία οπουδήποτε και αν βρίσκεται. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί ξανά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, το οποίο και γνωρίζω και εγώ καλά. Σίγουρα θα έχει και την καθοδήγηση του προπονητικού τιμ της ομάδας του ώστε να τον βοηθήσουν προκειμένου να παρουσιαστεί 100% έτοιμος με την έναρξη της σεζόν. Η αθλητικότητα και η ταχύτητα είναι ίδιες μεταξύ της G-League και της EuroLeague. Δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής».

«Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ταιριάζει απολυτα στο ΝΒΑ»

Μεταξύ άλλων ο Κόμπι Καρλ στάθηκε και στον χαρακτήρα του Πιερ Τζάκσον λέγοντας ότι είναι «από τους πιο ταπεινούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Έξυπνος πολύ, ήσυχος, οικογενειάρχης που αγαπάει πολύ τα παιδιά του» και κατέληξε για τον 29χρονο Αμερικανό: «Αυτό που μπορώ να πω στους φίλους του Παναθηναϊκού είναι ότι πρόκειται για έναν απίθανο και ταλαντούχο παίκτη. Για την ακρίβεια είναι από τους πιο ταλαντούχους που έχω γνωρίσει στο σκοράρισμα. Είναι πολύ συνεργάσιμος, θα κάνει τα πράγματα που θα του ζητήσει ο προπονητής του σε άμυνα και επίθεση, αλλά όπως είπα και πριν, είναι και παίκτης ενστίκτου.»

Συμπαίκτης του Πιερ Τζάκσον στους South Bay Lakers ήταν και ο Κώστας Αντετοκούνμπο για τον οποίο ο Κόμπι Καρλ είπε: «Ο Κώστας ταιριάζει πολύ στο ΝΒΑ. Βέβαια είναι πολύ νέος ακόμα και θα πρέπει να δουλέψει πολύ το σώμα του. Θα χρειαστεί χρόνος, όπως έκανε και ο αδερφός του. Έχει τρομερή αθλητικότητα και το στυλ του είναι συνυφασμένο με τον τρόπο παιχνιδιού στο ΝΒΑ» και συνέχισε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κώστας είναι ο Κώστας. Δεν θέλει να γίνει Γιάννης, αλλά να είναι ο Κώστας. Είναι όλοι μια υπέροχη οικογένεια και γνωρίζουν πιο είναι το καλό του».

Κλείνοντας ζητήσαμε από τον Κόμπι Καρλ να μας δώσει μια ιδέα για τα όσα έμαθε από τον πατέρα του, Τζορτζ Καρλ, ο οποίος μέτρησε 2.184 παιχνίδια στο ΝΒΑ ως πρώτος προπονητής (1.999 στην regular season και άλλα 185 στα playoffs) σε Καβαλίερς, Ουόριορς, Σουπερσόνικς, Μπακς, Νάγκετς και Κινγκς: «Μου έμαθε να αγαπάω το άθλημα του μπάσκετμπολ όπως επίσης και την ομάδα που βρίσκομαι. Να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα και να περνάω όσο περισσότερη ώρα στο γήπεδο. Να κάνω αυτό που θέλω και να δίνω τα πάντα για να το πετύχω...»

Ο Πιερ Τζάκσον στην G- League