Σάλεϊ: «Ο Μάλκοβιτς πίστευε ότι ο Κούκοτς είναι καλύτερος του Τζόρνταν!» (gTV)

Σάλεϊ: «Ο Μάλκοβιτς πίστευε ότι ο Κούκοτς είναι καλύτερος του Τζόρνταν!» (gTV)

bet365

Ο Τζον Σάλεϊ, πρώην συμπαίκτης του Τζόρνταν στους Μπουλς, αντίπαλός του στην μεγάλη κόντρα με τους Πίστονς αλλά και πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, μίλησε στο gazzetta.gr για τη δική του παρουσία στο «Last Dance», τον «Air», ενώ έκανε flash back στη θητεία του στο ΟΑΚΑ όπου είχε να μοιραστεί αρκετές «σπαρταριστές» ιστορίες!

Πριν από λίγες μέρες τον απολαύσαμε να παίρνει μέρος στο «Last Dance» και να μιλάει για τον καλό του φίλο, Μάικλ Τζόρνταν. Για την κόντρα μεταξύ των Πίστονς και των Μπουλς. Να γυρίζει τον χρόνο πίσω και να θυμάται όλα είχαν γίνει πριν από 30 χρόνια στα παρκέ του ΝΒΑ...

Βέβαια ούτε διάνοια δεν πίστευε τότε ότι μερικά χρόνια αργότερα και μόλις λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ ως παίκτης των Σικάγο Μπουλς ότι θα βρισκόταν στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Και να, που είχε γίνει!

Ο λόγος φυσικά για τον Τζον Σάλεϊ. Τον «Spider Salley» όπως τον αποκαλούσαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο οποίος βρέθηκε 12 χρόνια στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη και μέτρησε 748 ματς στην regular season και άλλα 134 στα playoffs. Και το κυριότερο; Φόρεσε τέσσερα δαχτυλίδα του ΝΒΑ! Δύο με τους Πίστονς, ένα με τους Μπουλς του... 72-10 και ένα με τους Λος Άντζελες Λέικερς, δίπλα στους Κόμπι Μπράιαντ και Σακίλ Ο' Νιλ.

Στον Παναθηναϊκό δεν πρόλαβε να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς δεν... ταίριαζε στην δική του φιλοσοφία με αποτέλεσμα να φύγει ύστερα από έναν μήνα παραμονής του στην Αθήνα. Φυσικά έχει μείνει στις μνήμες όλων η ιστορία με το ελικόπτερο! Ο Σάλεϊ είχε βρεθεί στις ΗΠΑ για μια προσωπική του υπόθεση, αλλά έκανε τα πάντα προκειμένου να επιστρέψει στην ώρα του στην Ελλάδα και να αγωνιστεί σε ένα ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στις 22/10/1996! Λόγω καθυστέρησης της πτήσης από το Μαϊάμι για το Παρίσι, είχε χάσει την πτήση για την Αθήνα. Τι έκανε προκειμένου να βρεθεί στην ώρα του στην Αθήνα; Κατά τη διάρκεια της πτήσης του κανόνιζε μέσω του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου Ορλί την ενοικίαση λίαρ τζετ προκειμένου να προσγειωθεί στο Ελληνικό την ώρα που έπρεπε. Μάλιστα έπρεπε να πληρώσει 20.000 δολάρια. Και το έκανε!

Το λίαρ τζετ προσγειώθηκε στην Αθήνα μισή ώρα πριν από το τζάμπολ του αγώνα ενώ εκείνος φρόντισε να νοικιάσει και ελικόπτερο ώστε να γλιτώσει την κίνηση! Αποτέλεσμα; Να μπει στο ΟΑΚΑ στις 18.35 μόλις 10 λεπτά πριν από την έναρξη του ματς. Παρόλα αυτά, ο Μάλκοβιτς δεν τον είχε συμπεριλάβει στην 10άδα της ομάδας και αυτό είναι κάτι που θυμάται μέχρι και σήμερα ο 56χρονος Σάλεϊ ο οποίος μίλησε στο gazzetta.gr για την σύντομη θητεία του στον Παναθηναϊκό και θυμήθηκε πολλά ευτράπελα που είχε συναντήσει.

Αποθέωσε τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο με τον οποίο... ξενυχτούσε σε κλαμπ της Αθήνας ενώ είχε... πολλά ράμματα για τη γούνα του Μπόζα! Φυσικά στάθηκε στον Μάικλ Τζόρνταν και το «Last Dance» ενώ έφερε στο μυαλό του και ιστορίες από την θητεία του στο πλευρό του καλύτερου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΙΝΤΕΟ: Παύλος Σφενδηλάκης
PHOTO CREDIT: Θάνος Τσάλας

Δείτε τη συνέντευξη του Σάλεϊ στην gTV στο βίντεο που ακολουθεί

 

NBA Τελευταία Νέα