Last Dance: Ο αγαπημένος «σεκιουριτάς» του Τζόρνταν που έφυγε από την ζωή τον Ιανουάριο (pics)

Last Dance: Ο αγαπημένος «σεκιουριτάς» του Τζόρνταν που έφυγε από την ζωή τον Ιανουάριο (pics)

bet365

Στο 6ο επεισόδιο του «Last Dance» την παράσταση κλέβει ο «σεκιουριτάς» που νίκησε τον Μάικλ Τζόρνταν στη ρίψη κερμάτων κάνοντας το «Shrug» ο οποίος έφυγε από την ζωή πριν από τρεις μήνες και ήταν ο αγαπημένος του «Air». Διαβάστε όλη την ιστορία του και τη σχέση του με τον Τζόρνταν...

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στην ePremier League. |21+

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία έβγαλε στο φως της δημοσιότητας το «The Athletic» για τον άνθρωπο που εργαζόταν αρχικά στην ασφάλεια του γηπέδου και στη συνέχεις έγινε μέλος της προσωπικής ασφάλειας του Μάικλ Τζόρνταν. Για ποιον μιλάμε; Μα φυσικά για εκείνον που έγινε viral στα τελευταία επεισόδια του «Last Dance» χάρη στη μίμησή του στο «Shrug» του «Air» ύστερα από τη νίκη του σε αγώνα... ρίψης κερμάτων στο γήπεδο των Σικάγο Μπουλς.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Τζον Μάικλ Βόζνιακ. Δυστυχώς τον περασμένο Ιανουάριο νικήθηκε από τον καρκίνο στο παχύ έντερο και έφυγε από την ζωή σε ηλικία 69 ετών. Δεν πρόλαβε να δει ολοκληρωμένο το ντοκιμαντέρ του «Last Dance» και το στιγμιότυπο όπου έμελλε να γίνει viral μέσα σε λίγα λεπτά: «Κάποιος με τρελά μαλλιά εκτός από τον Ντένις Ρόντμαν έκλεψε την παράσταση» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νικόλι Βόζνιακ, ο 35χρονος γιος του Τζον Μάικλ, στον Μάικλ Τζόρνταν: «LOL» ήταν η απάντηση του «Air» λίγο μετά το τέλος της προβολής των επεισοδίων.

Ναι, μέχρι τη μέρα του θανάτου του, ο Τζόρνταν ήταν δίπλα του. Ήταν ο αγαπημένος του σεκιουριτάς, τον οποίο και πλήρωνε κανονικά μέχρι και την τελευταία μέρα του θανάτου του. Και ας είχε αποσυρθεί από την... ενεργό δράση. Όπως είπε ο Νίκολι Βόζνιακ στο «The Athletic» ο πατέρας του είχε... εμμονή με τα μαλλιά του και δεν ήθελε να τα κόψει: «Μου έλεγε ότι ήταν το σήμα κατατεθέν του. Εγώ του έλεγα να τα κόψει όπως ο Πατ Ράιλι, αλλά εκείνος δεν ήθελε» ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα. Και η αλήθεια είναι ότι δεν είχε περάσει απαρατήρητο το κούρεμά του από τον Μάικλ Τζόρνταν.

Πώς όμως «γεννήθηκε» η εμπιστοσύνη του στον Βόζνιακ; Κάποια στιγμή, όταν κλήθηκε να παρκάρει το SUV του Τζόρνταν στο «Chicago Stadium», έκανε ζημιά με αποτέλεσμα να σπάσει το πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Αμέσως ζήτησε συγνώμη από τον Τζόρνταν και του είπε ότι θα πληρώσει για την ζημιά μόλις λάβει τον επόμενο μισθό του. Ο «Air» είχε εκτιμήσει την ειλικρίνειά του και έκτοτε ζήτησε να είναι ο Βόζνιακ συνέχεια στο πλευρό του.

Ένας άνθρωπος που είχε υπηρετήσει τον στρατό των Η.Π.Α. ενώ είχε εργαστεί και στη δίωξη ναρκωτικών στην αστυνομία του Σικάγο. Ήταν Πολωνός και είχε παντρευτεί Αφροαμερικανίδα με την οποία και απέκτησε τον Νίκολι. Μαζί με τους Γκας Λεφτ και Κλάρενς Ντέιβις αποτελούσαν από ένα σημείο και μετά την προσωπική φρουρά του Μάικλ Τζόρνταν ενώ όπως είπε ο γιος του, ουδέποτε ζήτησε κάτι από τον Τζόρνταν. Παρόλα αυτά ο Air του έδινε συνέχεια προσωπικά του αντικείμενα και υπογεγραμμένα αυτόγραφα προκειμένου να τα δημοπρατήσει ώστε να μαζευτούν χρήματα για οικογένειες αστυνομικών που είχαν φύγει από τη ζωή.

O Βόζνιακ είχε στο μπράτσο του και τατουάζ με το logo των «Air Jordan» το οποίο είχε κάνει υπό την παρουσία του Μάικλ Τζόρνταν στο Σικάγο! Ήταν από τους λίγους ανθρώπους που μπορούσε να μιλήσει άνετα, χωρίς να τον νοιάζει πώς να το πει και πώς να το εκφράσει. Άλλωστε αυτό ακριβώς φάνηκε και στο 6ο επεισόδιο του «Last Dance», όταν... ανταγωνίστηκαν στη ρίψη των κερμάτων. Δυστυχώς ο αγαπημένος του «σεκιουριτάς» δεν πρόλαβε την προβολή του ντοκιμαντέρ καθώς «έφυγε» από την ζωή στις 18 Ιανουαρίου 2020...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα