Last Dance: Ποια ομάδα των 2000s-2010s θα νικούσε τους Μπουλς; (poll)

Νίκος Καρφής
Last Dance: Ποια ομάδα των 2000s-2010s θα νικούσε τους Μπουλς; (poll)

bet365

Με αφορμή το Last Dance, το gazzetta.gr ζητά από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν την ομάδα (των 2 τελευταίων δεκαετιών) που θα μπορούσε να νικήσει τους Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν σε σειρά best of seven.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

To Last Dance είναι το πιο hot θέμα στο ΝΒΑ τις τελευταίες μέρες, αφού οι λάτρεις του μπάσκετ και του αθλητισμού έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζόρνταν και τους Μπουλς.

Μια ομαδάρα στα 90s που πήγε σε 6 τελικούς και κατέκτησε ισάριθμα πρωταθλήματα, δείχνοντας πως δεν υπήρχε τρόπος να χάσει από κανέναν.

Τις δεκαετίες που ακολούθησαν, είχαμε πολλούς άξιους πρωταθλητές, όμως υπήρχε κάποια ομάδα που θα μπορούσε να νικήσει τους ταύρους της σεζόν 1997-98, δηλαδή την υπερομάδα των Τζόρνταν, Πίπεν, Κούκοτς και Ρόντμαν σε σειρά best of seven;

Πάμε να δούμε μερικές υπεροχές... αρμάδες που μπαίνουν στη συζήτηση και ύστερα στην εξίσωση θα μπουν οι αναγνώστες του gazzetta.gr, οι οποίοι θα κληθούν να ψηφίσουν αν υπάρχει ομάδα που θα νικούσε τους Μπουλς και αν ναι, ποια θα ήταν αυτή.

Los Angeles Lakers (2000-01)

Οι Λέικερς του Σακίλ και του Κόμπι έφτασαν σε 3 σερί πρωταθλήματα, όμως το 2001 ήταν το κάτι άλλο. Ο Shaq Attack έκανε παπάδες στα playoffs, μετρώντας 30.4 πόντους και 15.4 ριμπάουντ. Η έλλειψη ενός ποιοτικού σέντερ στους Μπουλς ίσως μπορούσε να δημιουργήσει θέματα κόντρα στον Diesel.

Τότε ο Σακ είχε σερί 40άρες και ματς με 20+ ριμπάουντ στο Game 1 και 2. Φυσικά όργια έκανε και ο ασυναγώνιστος Κόμπι Μπράιαντ, που αποτελούσε τον κορυφαίο σκόρερ και μεγάλο ηγέτη εκείνης της παρέας. Στο ρόστερ υπήρχαν και οι Ντέρεκ Φίσερ, Γκραντ, Ρον Χάρπερ και Ρόμπερτ Χόρι. Στην postseason οι λιμνάνθρωποι τελείωσαν με ρεκόρ 16-1!

Boston Celtics (2007-08)

Εκείνη τη σεζόν μέτρησαν 66 νίκες πριν τα playoffs και φυσικά είχαν στις τάξεις την big three των Πιρς, Άλεν και Γκαρνέτ, ενώ ο Ντοκ Ρίβερς βρισκόταν στον πάγκο. Σίγουρα η τριάδα αυτή θα είχε πολλές επιλογές στον επιθετικό τομέα, ενώ ο KG θα έδινε την ψυχή του στην άμυνα για να μπορέσει να δημιουργήσει προβλήματα στους Μπουλς.

Στον «1» ο Ραζόν Ρόντο θα έπρεπε να κάνει μεγάλα ματς δημιουργικά, ενώ το supporting cast των Πόζι, Χάουζ και Τόνι Άλεν χρειαζόταν να ανέβει επίπεδο. Πάντως σίγουρα μια κόντρα των Τζόρνταν, Πίπεν και Ρόντμαν με τους Άλεν, Πιρς και Γκαρνέτ θα είχε ενδιαφέρον.

Miami Heat (2012-13)

Δεν γινόταν να ξεχάσει κάποιος τους Χιτ των ΛεΜπρόν, Ουέιντ και Μπος. Εξαιρετική ομάδα στις θέσεις «2», «3» και «4» και το γεγονός πως καμία από τις 2 ομάδες δεν θα είχε σπουδαίο σέντερ, θα την έκανε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την κόντρα.

Εκείνη τη σεζόν ο ΛεΜπρόν σούταρε με 60% στα δίποντα και 40 τρίποντα, ενώ ο Ουέιντ ήταν κοντά στους 20 πόντους μέσο όρο στους τελικούς .Την δουλίτσα τους θα έκαναν και οι Χάσλεμ και Μπατίρ, αλλά και οι Νόρις Κόουλ και Μάριο Τσάλμερς στα γκαρντ.

San Antonio Spurs (2013-14)

Οι Σπερς του Πόποβιτς ήταν απολαυστικοί. Απίθανη κυκλοφορία μπάλας, με τις πάσες να γίνονται με κινηματογραφικη ταχύτητα. Στους τελικούς του 2014 δίδαξαν ωραίο μπάσκετ. Φοβερή τετράδα αποτελούμενη από τους Ντάνκαν, Λέοναρντ, Πάρκερ και Τζινόμπιλι.

Φυσικά η... αλεπού στον πάγκο, ο τεράστιος Γκρεγκ Πόποβιτς. Εξαιρετικό σύνολο που είχε για supporting cast και τους Μπελινέλι, Ντάνι Γκριν, Πάτι Μιλς, ενώ δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει ο πανέξυπνος Μπορίς Ντιό.

Cleveland Cavaliers (2015-16)

Σίγουρα όταν γίνεσαι η μοναδική ομάδα στην ιστορία των τελικών που επιστρέφεις από το 3-1 και παίρνεις τον τίτλο, τότε αξίζεις να βρίσκεσαι στη λίστα. Εντάξει το ρόστερ εκείνο σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τους Μπουλς, ωστόσο κατάφερε να γυρίσει από την... κόλαση κόντρα στους φοβερούς Ουόριορς.

Ο ΛεΜπρόν τα έκανε όλα με άξιο συμπαραστάτη και clutch στο Game 7, Κάιρι Ίβρινγκ. Από τους ψηλούς μόνο ο Τρίσταν Τόμπσον και Λοβ είχαν να πουν κάτι, που όμως δεν πραγματοποίησε καλούς τελικούς. Ο Τζέφερσον στις τελευταίες παραστάσεις της καριέρας του ήταν τιμιότατος, ενώ ο Ντελαβεντόβα είχε γίνει βδέλλα πάνω στον Στεφ Κάρι.

Golden State Warriors (2016-17)

Οι φοβεροί και τρομεροί Ουόριορς που είχαν στο ρόστερ τους 2 εκ των κορυφαίων 20 παικτών στην ιστορία της λίγκας. Τον Στεφ Κάρι και τον Κέβιν Ντουράντ. Εκείνη τη σεζόν πήραν 67 ματς και… καθάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες το Κλίβελαντ του ΛεΜπρόν παίρνοντας εκδίκηση.

Μία εκ των κορυφαίων ομάδων στην ιστορία της λίγκας. Τετράδα για μεγάλα πράγματα με Κάρι-Τόμπσον-Ντουράντ-Γκριν και death lineup όταν στο παρκέ βρισκόταν μαζί τους ο Ιγκουοντάλα. Όμως είναι ικανή να τα βάλει με τον Τζόρνταν; Γεμάτο ρόστερ, μεγάλοι παίκτες. Μια πιθανή μονομαχία Μπουλς-Ουόριορς θα… τρέλαινε πολύ κόσμο, αφού οι κόντρες θα ήταν επικές με βάση την ποιότητα των αντιπάλων. Στον πάγκο θα είχαν και τις επιλογές των Ντέιβιντ Ουέστ, Λίβινγκστον, Ματ Μπαρνς και Πάτσούλια.

 

NBA Τελευταία Νέα