Μπακς: Καλό το τρίποντο, αλλά όχι όταν γίνεται εμμονή! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Μπακς: Καλό το τρίποντο, αλλά όχι όταν γίνεται εμμονή! (pics & vids)

bet365

Οι Μπακς για ακόμη μια σεζόν στηρίζουν πάρα πολλά στο τρίποντο και το gazzetta.gr γράφει το στοιχείο που θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του Αντετοκούνμπο ώστε να έχει plan b στα κρίσιμα ματς της σεζόν.

Τα τελευταία χρόνια οι Μπακς χτίζουν την ομάδα με σκοπό να έχουν καλούς σουτέρ γύρω από τον Γιάννη που κάνει πράματα και θάματα με το παιχνίδι του μέσα στη ρακέτα.

Ο Greek Freak αναγκάζει 3 και 4 αντιπάλους να πέσουν πάνω του όταν εφορμά προς το καλάθι και βρίσκει τους συμπαίκτες του που είναι... ακροβολισμένοι στο τρίποντο.

Τα... ελάφια για ακόμη μια σεζόν έχουν για μεγάλο όπλο τους το τρίποντο, όμως πολλές φορές κατά τη διάρκεια των ματς το τρίποντο γίνεται... ψύχωση.

Το Μιλγουόκι μπορεί να διαλύσει κάθε αντίπαλο αν πάει καλά το τρίποντο, όμως αν δεν του βγει το ματς σε αυτό τον τομέα, αρκετές φορές δείχνει να έχει δυσκολίες

Το gazzetta.gr γράφει για την... ψύχωση του Μιλγουόκι στο τρίποντο και την ελεγχόμενη αλλαγή κατεύθυνσης που μπορεί να βοηθήσει στα κρίσιμα ματς των playoffs και τα δύσκολα της regular season.

Μόνο οι Ρόκετς σουτάρουν περισσότερα τρίποντα

Οι αριθμοί σε αυτό το θέμα λένε την αλήθεια. Η ομάδα του Μπουντενχόλζερ ζει και πεθαίνει με το τρίποντο της αρκετές φορές με το τρίποντο της.

Οι πολλοί και καλοί σουτέρ που έχει το Μιλγουόκι βοηθούν τους Μπακς να οδηγούν μεγάλο ποσοστό των επιθέσεων τους στο τρίποντο.

Τα «Ελάφια» σουτάρουν 43.6 τρίποντα ανά ματς και η μόνη ομάδα που τους περνά σε αυτό τον τομέα είναι οι Ρόκετς που είναι μια κατηγορία μόνοι τους.

Το ποσοστό των Μπακς είναι στο 34.7%, κάτι που σημαίνει πως είναι η 13η καλύτερη ομάδα στη λίγκα.

Τα... ελάφια είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στη λίγκα που φέτος θα ψάξει το βήμα παραπάνω. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ελέγξει τα πράγματα στον συγκεκριμένο τομέα.

Τι έχουν δείξει οι ήττες

Το Μιλγουόκι έχει 3 ήττες μέχρι στιγμής στη σεζόν. Από τους Χιτ, τους Σέλτικς και αισίως τους Τζαζ. Με το Μαϊάμι το παράκαναν, αφού σούταραν 54 τρίποντα και έβαλαν 17. Με τους Κέλτες επιχείρησαν 45 και ευστόχησαν σε 14.

Ειδικά κόντρα στους Χιτ, μπορεί να καταλάβει κάποιος την εξάρτηση των Μπακς από το τρίποντο. Σε ένα ματς που δεν ήταν εύκολο για αυτούς, δεν άλλαξαν την φιλοσοφία τους και συνέχισαν να σουτάρουν τρίποντα χωρίς σταματημό.

Κόντρα στους Τζαζ και στην ήττα από την ομάδα της Γιούτα, τα «Ελάφια» σούταραν 36 τρίποντα, τα μείωσαν κάπως, ευστόχησαν μόλις στα 10, με το ποσοστό τους να κατρακυλάει στο 27.8% και να δείχνει για ακόμα μια φορά ότι είναι αποφασισμένοι να το... κάνουν με τον δικό τους τρόπο..

Το καλό τρίποντο και το κακό τρίποντο

Οι Μπακς είναι μια ομάδα που έχει τους παίκτες να παίξει όμορφο μπάσκετ, αφήνοντας σε κάποιες στιγμές την τρέλα για το τρίποντο.

Σε αρκετές περιπτώσεις η μπάλα γυρνάει έξοχα στην επίθεση των ελαφιών και η μπάλα φτάνει στον αμαρκάριστο παίκτη, ενώ άλλες φορές ο Αντετοκούνμπο τους τραβάει όλους πάνω του και κάνει το split out για τους συμπαίκτες του που είναι αμαρκάριστοι.

Δεν είναι όμως πάντα έτσι τα πράγματα. Υπάρχουν αρκετές επιθέσεις που ενώ η ομάδα του Μπουντενχόλζερ έχει ακόμα 10-15 δευτερόλεπτα για την επίθεση της, επιλέγει να πάρει πολλά τραβηγμένα τρίποντα.

Επιπλέον κάποιες φορές μετά από επιθετικό ριμπάουντ, δεν έχει την υπομονή να γυρίσει την μπάλα για να φτιάξει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σκοράρει. Αντί αυτού επιλέγει γρήγορο τρίποντο κόντρα στην λογική.

Και αυτό στερεί πολλή από την ορμή της ομάδας, η οποία μας έχει δείξει πως μπορεί να παίξει όμορφο μπάσκετ στην επίθεση όταν δεν κάνει κατάχρηση στο τρίποντο.

H σειρά με τους Ράπτορς

Την περσινή σεζόν οι Μπακς έφτασαν κοντά στην πρόκριση στους τελικούς, αφού προηγήθηκαν με 2-0. Αλλά οι Ράπτορς πήραν τα 4 επόμενα ματς και στη συνέχεια κατέκτησαν το πρώτο στην ιστορία τους.

Στις 4 ήττες τους, τα ελάφια δεν μπόρεσαν να πάρουν το κάτι παραπάνω από το τρίποντο. Το μεγάλο τους όπλο σε όλη τη σεζόν δεν έκανε τη διαφορά στο πιο κρίσιμο σημείο.

Στο Game 3 και 4 σούταραν με 31% τρίποντα, ενώ στο 5ο ματς ανέβηκαν στο 32% για να έρθει το βελτιωμένο 35% στο 6ο παιχνίδι. Στην πιο κρίσιμη στιγμή εκεί όπου όλα κρέμονται σε μια κλωστή, οι Μπακς δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν το τρίποντο τους.

Σε αυτά τα 4 ματς, οι Ράπτορς ήταν καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα και μάλιστα σε 2 παιχνίδια έφτασαν το 44%.

Για τον Γιάννη τα πράγματα είναι διαφορετικά

Ο Γιάννης είναι μια κατηγορία μόνος του. Όπως είπε και ο Τρέισι ΜακΓκρέιντι, αν ο Γιάννης συνεχίσει τα τρίποντα, το πρωτάθλημα απλά... τελείωσε!. Δεν θα υπάρχει τρόπος για να τον αντιμετωπίσεις.

Θα δείχνει τόσο άδικο το παιχνίδι, αφού ο Greek Freak δεν θα έχει τρωτό σημείο. Θα μπορεί να σε διαλύσει με όποιο τρόπο θέλει.

Ο Έλληνας φόργουορντ θέλει να αγγίξει την τελειότητα και γνωρίζει πολύ καλά πως αν γίνει... φόβητρο και στο τρίποντο, τότε θα τα έχει καταφέρει. Η περίπτωση του Γιάννη είναι διαφορετική. αφού για αυτόν το τρίποντο θα είναι ευλογία. Για την ομάδα του που πολλές φορές το παρακάνει με τα τρίποντα, έχει εξελιχθεί σε κατάρα σε ματς που διακυβεύονται πολλά όπως στα playoffs πέρυσι με τους Ράπτορς.

Οι Μπακς είναι μια ομάδα με πολλούς σουτέρ και αυτό τους... αιχμαλωτίζει στο τρίποντο. Σε αρκετά ματς γίνεται ψύχωση και στο τέλος έρχεται η ήττα.

Με Μίντλετον, Λόπεζ, Μάθιους, Ιλιασόβα, Κόρβερ, Κόνατον είναι δύσκολο να ξεφύγεις από το τρίποντο, όμως αν θες να κάνεις το βήμα παραπάνω φέτος και να φτάσεις μέχρι το τέλος του δρόμου, η εξάρτηση από το τρίποντο θα πρέπει να μειωθεί.

Γιατί όπως έχουμε δει στο παρελθόν, οι Μπακς μπορούν να ζουν από τον Γιάννη και το τρίποντο τους, αλλά σε κρίσιμες καταστάσεις το τρίποντο τους... προδίδει και αντί να βρουν άλλους δρόμους για να φτάσουν στη νίκη, συνεχίζουν να το κυνηγούν με μανία.

 

NBA Τελευταία Νέα