O Καρμέλο και οι κορυφαίοι Free Αgents! (vids)

Νίκος Καρφής
O Καρμέλο και οι κορυφαίοι Free Αgents! (vids)

bet365

Περίπου σε ένα μήνα θα έχουμε το τζάμπολ στη regular season του ΝΒΑ και το gazzetta.gr διάλεξε τις 10 καλύτερες περιπτώσεις παικτών που παραμένουν ελεύθεροι.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Ίντερ - Λάτσιο και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Στις 22 Οκτώβρη θα ξεκινήσει η regular season του ΝΒΑ, όμως υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί παίκτες που δεν έχουν βρει ομάδα ακόμα.

Το gazzetta.gr διάλεξε 10 αξιόλογες περιπτώσεις που είναι free agents και σας τις παρουσιάζει.

Παίκτες για όλα τα γούστα και μεταξύ αυτών φυσικά ο Καρμέλο Άντονι που το μέλλον του παραμένει αβέβαιο.

* Για λίγο εκτός δεκάδας έμειναν οι Χοσέ Καλντερόν, Ράιαν Άντερσον και Τζέι Αρ Σμιθ

Mαρκίς Κρις (22 ετών, Power Forward)

Προηγούμενες ομάδες: Σανς, Ρόκετς, Καβς

Στατιστικά περσινής σεζόν: 4.2 πόντοι, 3.3 ριμπάουντ

To γεγονός πως είναι μόλις 22 ετών και δεν έχει βρει ομάδα τέλη Σεπτέμβρη είναι πολύ ανησυχητικό για έναν παίκτη που στο ξεκίνημα της καριέρας του, τον πίστεψαν πολύ. Ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν 2016-17 με 9.2 πόντους, αλλά τις επόμενες σεζόν εμφανιζόταν όλο και χειρότερος, με τους Σανς να τον αφήνουν να φύγει. Την σεζόν που πέρασε, φόρεσε τη φανέλα του Χιούστον σε 16 ματς, ενώ έπαιξε και 29 ματς στο Κλίβελαντ. Στους Ρόκετς απογοήτευσε και πλέον ψάχνεται για μια ομάδα που θα του σώσει την καριέρα. Λίγοι θα περίμεναν πως τέτοια εποχή θα πάλευε για να κερδίσει μια θέση σε ομάδα του ΝΒΑ.

Λουκ Μπα Α Μουτέ (33 ετών, Forward)

Προηγούμενες ομάδες: Μπακς, Κινγκς, Τίμπεργουλβς, Σίξερς, Κλίπερς, Ρόκετς

Στατιστικά περσινής σεζόν: 5 πόντοι, 1.8 ριμπάουντ

H περσινή σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για τον Μπα Α Μουτέ. Η πιο δύσκολη στην καριέρα του, καθώς έπαιξε μόλις σε 4 ματς στους Κλίπερς. Ο έμπειρος φόργουορντ στην καριέρα του έχει 6.4 πόντους και 4.1 ριμπάουντ μέσο όρο. Τη σεζόν 2014-15 στους Σίξερς έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της ζωής του, μετρώντας 9.9 πόντους και 4.9 ριμπάουντ μέσο όρο. Καλή λύση για αυτόν ίσως είναι μια ομάδα που δεν διεκδικεί με μεγάλες αξιώσεις την πρόκριση της στα playoffs, αφού θα έχει παραπάνω χώρο για να φανεί.

Tζόναθον Σίμονς (Small Forward/Shooting Guard, 30 ετών)

Προηγούμενες ομάδες: Σπετς, Μάτζικ, Σίξερς, Ουίζαρντς

Στατιστικά περσινής σεζόν: 6.5 πόντοι, 2.3 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ

Στους Σπερς έκανε το ξεπέταγμα, αλλά στους Μάτζικ δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω. Στους Μάτζικ είχε 6.9 πόντους τη σεζόν που πέρασε, ενώ στους Σίξερς μέτρησε 5.5 πόντους μέσο όρο. Καλύτερη του χρονιά είναι το 2017-18, εκεί όπου έβαζε 13.9 πόντους με τη φανέλα του Ορλάντο. Στη Φιλαδέλφεια έφτιαξε πολύ το τρίποντο του, καθώς σούταρε με το εντυπωσιακό 42%. Eίναι 30 ετών και θα παλέψει να μείνει στο ΝΒΑ.

Nτέβιν Χάρις (36 ετών, Point Guard)

Προηγούμενες ομάδες: Μάβερικς, Νετς, Τζαζ, Χοκς, Νάγκετς

Στατιστικά περσινής σεζόν: 6.3 πόντοι, 1.8 ασίστ

Eίναι ένας γρήγορος γκαρντ (ειδικά στα νιάτα του), ο οποίος μετρά 10.8 πόντους μέσο όρο. Στους Νετς τη σεζόν 2008-09, είχε 21.3 πόντους ανά ματς και έκανε τη χρονιά της ζωής του. Πέρυσι πάτησε παρκέ για 70 ματς με τη φανέλα των Μάβερικς και είχε 6.3 πόντους. Είναι 36 ετών και έχει αγωνιστεί μια φορά σε All Star Game. Έχει 1-2 καλά χρόνια στο ΝΒΑ.

Γιοακίμ Νοά (34 ετών, σέντερ)

Προηγούμενες ομάδες: Μπουλς, Νικς, Γκρίζλις

Στατιστικά περσινής σεζόν: 7.1 πόντοι, 5.7 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ

Οι Κλίπερς θα τον δοκιμάσουν στις προπονήσεις με σκοπό να τον βάλουν δίπλα στους Ζούμπατς και Χάρελ. Ο Νοά κυκλοφορεί ελεύθερος μετά από μια καλή σεζόν στους Γκρίζλις με 7.1 πόντους μέσο όρο. Ένας από τους κορυφαίους ψηλούς πασέρ στη λίγκα την τελευταία 10ετία. Έχει παίξει σε 2 All Star Game και έχει βρεθεί σε 3 περιπτώσεις στις κορυφαίες πεντάδες για την άμυνα. Στο Σικάγο πέρασε τα πιο αποδοτικά χρόνια σε μια ομάδα που διεκδικούσε σημαντικά πράγματα και ήταν μόνιμα στα playoffs.

Ιμάν Σάμπερτ (29 ετών, Shooting Guard)

Προηγούμενες ομάδες: Νικς, Καβς, Κινγκς, Ρόκετς

Στατιστικά περσινής σεζόν: 4.6 πόντοι, 2.7 ριμπάουντ

Πέρυσι έπαιξε σε 62 ματς σε Κινγκς και Ρόκετς, μετρώντας 7.5 πόντους μέσο όρο. Δυναμικός παίκτης, ξέρει να προσφέρει τα ποιοτικά λεπτά σε κάθε ομάδα που παίζει. Ποτέ δεν έκανε την τεράστια σεζόν, αλλά πάντα ήταν τίμιος σε αυτά που έδινε στο παρκέ, ενώ ήταν σταθερός. Δεν θα σου παίξει για το «10» ποτέ, αλλά πάντα θα δώσει τρομερή ενέργεια στην ομάδα του.

Κόρι Μπρίουερ (33 ετών, Small Forward)

Προηγούμενες ομάδες: Νάγκετς, Μινεσότα, Μάβερικς, Λέικερς, Ρόκετς, Θάντερ, Σίξερς, Κινγκς

Στατιστικά περσινής σεζόν: 4.1 πόντοι, 2.8 ριμπάουντ

Δεν τον έχουν πάρει και τα χρόνια, αφού είναι 33 ετών. Έκανε μερικά εξαιρετικά ματς σε Νάγκετς, Ρόκετς και Τίμπεργουλβς. Μετρά 8.8 πόντους μέσο όρο στην καριέρα του, ενώ δίνει σημαντικές λύσεις στην άμυνα. Βρισκόταν πάντα σε ομάδες που είχαν στόχο τα playoffs. H εμπειρία του μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις σε αρκετούς συλλόγους της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη.

Κένεθ Φαρίντ (29 ετών, Power Forward/Center)

Προηγούμενες ομάδες: Νάγκετς, Νετς, Ρόκετς

Στατιστικά περσινής σεζόν: 12.9 πόντοι, 8.3 ριμπάουντ

Πέρυσι στο Χιούστον δεν έδειξε πως είναι... τελειωμένος, όπως πολλοί θεωρούσαν. Μέτρησε 12.9 πόντους ανά ματς σε 38 παιχνίδια με τους Ρόκετς και είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα θέλει. Καλός ψηλός που έκανε θραύση στους Ναγκετς, αλλά κάπου στην πορεία έχασε τον δρόμο του. Στην καριέρα του έχει 11.4 πόντους και 8.1 ριμπάουντ μέσο όρο. Eίναι μόλις 29 ετών και ψάχνει μια ευκαιρία για να θυμίσει τον παίκτη που θαυμάσαμε στο Ντένβερ.

Τζαμάλ Κρόφορντ (39 ετών, Shooting Guard/Point Guard)

Προηγούμενες ομάδες: Μπουλς, Νικς, Ουόριορς, Χοκς, Μπλέιζερς, Κλίπερς, Τιμπεργουλβς, Σανς

Στατιστικά περσινής σεζόν: 7.9 πόντοι, 3.6 ασίστ

Ο άρχοντας του shake n’ bake κυκλοφορεί ελεύθερος και σίγουρα θα ήταν μια εξαιρετική προσθήκη για πολλές ομάδες. Απίθανος χειριστής μπάλας, εξαιρετικός τριποντέρ που ψάχνει το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του. Πέρυσι μέτρησε 7.9 πόντους μέσο όρο με τη φανέλα των Σανς, ενώ είχε 33% στα τρίποντα. Τα καλύτερα του χρόνια τα πέρασε σε Νικς και Κλίπερς, ενώ αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων έκτων παικτών όλων των εποχών. Έχει πάρει 3 φορές το συγκεκριμένο βραβείο. Το μοναδικό στοιχείο που τον αφήνει ελεύθερο στα τέλη του Σεπτέμβρη είναι η ηλικία του, αφού έχει πατήσει τα 39. Αν ήταν 3-4 χρόνια μικρότερος, θα είχε βρει ομάδα από τον Ιούλιο. Έβαλε 51 πόντους στα 39 του χρόνια, μια επίδοση που δείχνει την τεράστια κλάση του.

Καρμέλο Άντονι (35 ετών, Small Forward, Power Forward)

Προηγούμενες ομάδες: Νάγκετς, Νικς, Θάντερ, Ρόκετς

Στατιστικά περσινής σεζόν: 13.4 πόντοι, 5.4 ριμπάουντ

Είναι το κορυφαίο όνομα της λίστας. Πολλοί αναρωτιούνται πως γίνεται ένας παίκτης σαν τον Καρμέλο να μην έχει βρει ομάδα ακόμα. Δεν του αξίζει τέτοια αντιμετώπιση, παρόλο που έχουν περάσει τα χρόνια και τις τελευταίες σεζόν δεν ήταν αυτός που έπρεπε. Μιλάμε για έναν παίκτη που έχει παίξει 10 φορές σε All Star Game και έχει πάρει 3 χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς. Στα καλά του ένα επιθετικό υπερ-όπλο, όμως πλέον ψάχνει να βρει τα πατήματα. Πάντως Ντουράντ και Ίρβινγκ πίεζαν το front office των Νετς να τον φέρουν στο Μπρούκλιν. Στους Νάγκετς ήταν απολαυστικός, φτάνοντας μακριά στα playoffs, ενώ στους Νικς έδειχνε τις περισσότερες φορές να παλεύει μόνος κόντρα σε ομάδες-θηρία. Αργά ή γρήγορα θα βρει μια ομάδα. Η θέση του είναι στο ΝΒΑ, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.

 

NBA Τελευταία Νέα