ΠΑΟΚ: Αναμνήσεις και θρίαμβοι (vids)

ΠΑΟΚ: Αναμνήσεις και θρίαμβοι (vids)

ΠΑΟΚ: Αναμνήσεις και θρίαμβοι (vids)

bet365

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν μετρήσει πέντε προκρίσεις και τρεις αποκλεισμούς σε οκτώ παρουσίες στα πλέι οφ της διοργάνωσης, με απολογισμό 7 νίκες και μόλις μία ισοπαλία στους αγώνες στο γήπεδο τους.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα ΠΑΟΚ - Σλόβαν Μπρατισλάβας και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Η Τούμπα έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα 90 ευρωπαϊκούς αγώνες του ΠΑΟΚ (44 νίκες, 22 ισοπαλίες, 24 ήττες) και σ’ ότι αφορά τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ έχει αποδειχθεί τα προηγούμενα χρόνια σημαντικό «όπλο των «ασπρόμαυρων».

Στα πλέι οφ του Europa League η μοναδική εντός έδρας ισοπαλία καταγράφηκε στην πρώτη συμμετοχή του στα πλέι οφ, τον Αύγουστο του 2009, απέναντι στη Χέρενφεν (1-1) και ακολούθησαν επτά νίκες.

Στην κορυφή της λίστας η αξέχαστη πρόκριση στην Πόλη το καλοκαίρι του 2010 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, αφού πρώτα επικράτησε με 1-0 (Βιεϊρίνια) στην Τούμπα.

Το καλοκαίρι του 2011 ο «Δικέφαλος» έμαθε τι εστί Λούκας Πέρεθ, αφού πρώτα απέκλεισε την ουκρανική Καρπάτι Λβιβ (2-0, 1-1) και ένα χρόνο αργότερα ο εντός έδρας αγώνας με τη Ραπίντ Βιέννης (νίκη 2-1 με ανατροπή του σκορ) σημαδεύτηκε από μεγάλης έκτασης επεισόδια, που έφεραν βαριά καμπάνα (τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και ένα χρόνο αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αναστολή) στις πρώτες μέρες του Ιβάν Σαββίδη στον προεδρικό θώκο της ομάδας.

Το 2014 η ήττα στο Κισινάου από την Ζίμπρου με 1-0 σήμανε συναγερμό ενόψει της ρεβάνς, όπου ο ΠΑΟΚ εύκολα έφτασε στο 4-0 (Περέιρα, Αθανασιάδης, Μακ, Μάρτενς οι σκόρερ) και τον Αύγουστο του 2015 η πρόκριση σε βάρος της Μπρόντμπι είχε κριθεί από το πρώτο ματς της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ με χατ τρικ του Μακ και μια γκολάρα του Πέλκα, συντρίψει τους Δανούς με 5-0, ενώ εύκολα πέρασε κι ένα χρόνο αργότερα, με δύο νίκες επί της Ντιναμό Τιφλίδας (0-3, 2-0).

Η τελευταία φορά, που ο ΠΑΟΚ έπαιξε στα πλέι οφ του Europa League, πριν δύο χρόνια ο ντροπιαστικός αποκλεισμός από την Εστερσουντ προκάλεσε ισχυρό σοκ στο εσωτερικό του. Παρά τη νίκη με 3-1 στην Τούμπα, ο «Δικέφαλος» γνώρισε την ήττα με 2-0 από την ομάδα-έκπληξη της διοργάνωσης που έφτασε μέχρι τους «32» του θεσμού.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα