Μπακς: Πόσο άλλαξαν στη free agency! (pics & vids)

Μπακς: Πόσο άλλαξαν στη free agency! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Μπακς: Πόσο άλλαξαν στη free agency! (pics & vids)

bet365

Οι Μπακς έκαναν σημαντικές προσθαφαιρέσεις στις πρώτες ώρες της free agency (πήραν Ρόμπιν Λόπεζ και Μάθιους, αντάλλαξαν Μπρόγκντον), ενώ κράτησαν σημαντικά... κομμάτια τους (Μίντλετον, Μπρουκ Λόπεζ, Χιλ).

Την περσινή σεζόν οι Μπακς έκαναν σπουδαία πράγματα στη regular season, τερματίζοντας στην πρώτη θέση και παίρνοντας το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για την postseason.

Στα playoffs προηγήθηκαν με 2-0 στους τελικούς Ανατολής κόντρα στους Ράπτορς. ωστόσο οι Καναδοί έκαναν τη μεγάλη ανατροπή σε 2-4, πέρασαν στους τελικούς και πήραν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Πάντως τα... ελάφια είδαν τον μεγάλο ηγέτη τους, τον δικό μας άνθρωπο, Γιάννη Αντετοκούνμπο να αναδεικνύεται ΜVP, αφήνοντας πίσω του τους Χάρντεν και Πολ Τζορτζ.

Πλέον έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν τη νέα σεζόν. Μπορεί να έχουν περάσει λίγες ώρες από το ξεκίνημα της free agency, ωστόσο το Μιλγουόκι έχει κάνει σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ του, ενώ κράτησε 3 πολύ σημαντικούς παίκτες που βοήθησαν και την περσινή σεζόν.

Το gazzetta.gr στέκεται στις προσθαφαιρέσεις του ρόστερ των... ελαφιών.

Κράτησαν: Κρις Μίντλετον (5 χρόνια/178 εκατ. δολάρια), Μπρουκ Λόπεζ (4 χρόνια/52 εκατ. δολάρια), Τζορτζ Χιλ (3 χρόνια/29 εκατ. δολάρια)

Ο Κρις Μίντλετον είναι το 2ο βιολί πίσω από τον Γιάννη και οι Μπακς επέλεξαν να τον ανταμείψουν με 5ετές αξίας 178 εκατ. δολαρίων, μια συμφωνία όμως που δεν είναι max. O σκόρερ των... ελαφιών υπέγραψε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, δηλώνοντας πως έμεινε για να τελειώσει τη δουλειά που άφησε πέρυσι και να πάρει το πρωτάθλημα με τον Αντετοκούνμπο. Tη σεζόν που μας πέρασε είχε 18.3 πόντους και 6 ριμπάουντ, όντας ο δεύτερος πόλος της επίθεσης πίσω από τον ασταμάτητο Greek Freak.

Κομβική κίνηση ήταν και η παραμονή του Μπρουκ Λόπεζ, ενός ψηλού που ταιριάζει έξοχα με τον Γιάννη. Ο Μπρουκ αρέσκεται να τραβιέται έξω για να επιχειρεί τα τρίποντα του και έτσι ανοίγει ο χώρος για τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος εφορμά στο αντίπαλο καλάθι. Ο ψηλός των Μπακς είχε 12,5 πόντους, ενώ σούταρε με 36% τρίποντα. Λίγοι σέντερ προλαβαίνουν να τον ακολουθήσουν όταν τραβιέται μακριά από το καλάθι.

Στους Μπακς έμεινε και ο Τζορτζ Χιλ. Ένας τύπος που έδειξε καλά στοιχεία στα playoffs και ήταν ο x-factor της πρόκρισης της ομάδας του επί των Σέλτικς. Μάλιστα αρκετές φορές ήταν στο παρκέ αντί του Μπλέντσο στα τελευταία κρίσιμα λεπτά και αυτό λέει πολλά.

Αντάλλαξαν: Μάλκολμ Μπρόγκντον (στους Indiana Pacers για ένα first round pick και δύο μελλοντικά second round picks)

H μεγάλη απώλεια της ομάδας του Γιάννη ακούει στο όνομα Μάλκολμ Μπρόγκντον. Τα... ελάφια τον άφησαν να φύγει και να πάει στους Πέισερς, συνθέτοντας ένα ενδιαφέρον δίδυμο με τον Βίκτορ Ολαντίπο στα γκαρντ. Ένας παίκτης που έδειξε από το ξεκίνημα της καριέρας του στο ΝΒΑ τι μπορεί να κάνει, παίρνοντας το βραβείο του rookie της σεζόν. Φέτος ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών, αφού μέτρησε 15.6 πόντους, 4.5 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ. Το γεγονός πως άργησε να παίξει στα playoffs λόγω τραυματισμού στοίχισε στους Μπακς. Σίγουρα το καλοκαίρι είναι δύσκολο για τα... ελάφια, τα οποία προτίμησαν να θυσιάσουν τον Μπρόγκντον και να κρατήσουν τους 3 που αναφέραμε παραπάνω.

Έχασαν: Νίκολα Μίροτιτς, Τόνι Σνελ

Αποκτήθηκε λίγο πριν το trade deadline με σκοπό να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα στις κρίσιμες μάχες των playoffs. Oι Μπακς τον πήραν περισσότερο για το τρίποντο του, όμως σούταρε με 28% στην postseason και είχε 9.5 πόντους ανά ματς. Το Μιλγουόκι δεν θέλησε να τον κρατήσει και πλέον ο Threekola ετοιμάζεται για τη Μπαρτσελόνα.

Από την άλλη έφυγε και ο Σνελ για τους Πίστονς, ο οποίος όμως είχε χάσει τον ρόλο του επί Μπουντενχόλζερ. Στα playoffs έπαιζε μόλις 3 λεπτά ανά ματς και ήταν απόλυτα λογικά να κουνήσει... μαντήλι. Μικρό το κακό για τους Μπακς.

Πήραν: Ρόμπιν Λόπεζ (2 χρόνια/9,8 εκατ. δολάρια), Ουές Μάθιους

Είχε τον Μπρουκ Λόπεζ, πήρε και τον αδερφό του τον Ρόμπιν. Με αυτόν τον τρόπο πρόσθεσε βάθος στον πάγκο και ακόμα μια λύση στην ρακέτα του. Tη σεζόν που μας πέρασε έπαιζε 22 λεπτά ανά ματς στο Σικάγο και σκόραρε 9.5 πόντους μέσο όρο. Έρχεται για να δώσει ανάσες στον αδερφό του και πολλές μάχες μέσα στο... ζωγραφιστό. Ελπίζουμε να σταματήσει να τσακώνεται με τις μασκότ των ομάδων.

Η τελευταία προσθήκη ακούει στο όνομα Ουές Μάθιους και όπως όλα δείχνουν θα είναι το νέο βασικό «2άρι» της ομάδας. Πέρυσι έκανε καλή σεζόν με τους Πέισερς και τους Μάβερικς, αφού είχε 12.5 πόντους και σούταρε με 37% τρίποντο. Ακόμα ένας τίμιος σουτέρ δίπλα στον Γιάννη. Στα 32 του ο Μάθιους έχει μεγάλη εμπειρία από το ΝΒΑ, αφού στο παρελθόν είχε αγωνιστεί αρκετά χρόνια στους Μπλέιζερς του Λίλαρντ και του Όλντριτζ.

Βιάστηκαν ή όχι με Μπλέντσο;

Μπορεί η ανανέωση του Μπλέντσο να μην έγινε στη free agency, αλλά πολύ νωρίτερα κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως σχολιάστηκε και συνεχίζει να σχολιάζεται από πολλούς. Οι Μπακς έδωσαν 4ετές στον Έρικ με απολαβές 70 εκατ. ευρώ. Πέρυσι στη regular season είχε 15.9 πόντους και 5.5 ασίστ. Όμως στα playoffs προβλημάτισε, ειδικά στη σειρά με τους Ράπτορς που ήταν άφαντος. Κόντρα στους Καναδούς είχε 16% τρίποντα, 29% εντός πεδιάς και 10.2 πόντους μέσο όρο. Για αυτόν τον λόγο δέχθηκε τα... πυρά αρκετών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα