Ράπτορς - Μπακς: Ο Νερς... άνοιξε το rotation και έκανε «θρίλερ» τη σειρά! (pics & vid)

Νίκος Καρφής
Ράπτορς - Μπακς: Ο Νερς... άνοιξε το rotation και έκανε «θρίλερ» τη σειρά! (pics & vid)

bet365

O Νικ Νερς εβαλε στην... εξίσωση τους σημαντικούς παγκίτες του (Ιμπάκα, Πάουελ και ΦανΦλίτ) στα 2 τελευταία ματς, οι οποίοι πήραν την ευκαιρία τους, βοήθησαν τον Λέοναρντ και έκαναν... θρίλερ τη σειρά με τους Μπακς.

Οι Ράπτορς πήραν 2ο σερί ματς στο Τορόντο και πλέον η σειρά των τελικών Ανατολής με τους Μπακς βρίσκεται στο 2-2, με το Game 5 να γίνεται στο Μιλγουόκι (24/5, 03:30, Cosmote Sport 4).

Ο Καουάι Λέοναρντ δεν είναι μόνος του πια, αφού υπάρχει ο βελτιωμένος Κάιλ Λάουρι και φυσικά η απόφαση του Νικ Νερς να... ανοίξει το rotation και να δώσει τις ευκαιρίες στους... παγκίτες.

Στα πρώτα 2 ματς οι βασικοί (Λάουρι, Γκριν, Λέοναρντ, Σιάκαμ και Ιμπάκα)... έλιωσαν στο παρκέ, αφού ο προπονητής τους δεν έδειξε την απαραίτητη εμπιστοσύνη στον πάγκο του και κυρίως στους 3 παίκτες που είναι το second unit (Ιμπάκα, Πάουελ και ΦανΦλιτ).

Στο πρώτο ματς οι Ιμπάκα, Πάουελ και ΦανΦλίτ έπαιξαν συνολικά 29 λεπτά, ενώ ο υπόλοιπος πάγκος δεν αγωνίστηκε λεπτό.

Στο 2ο ματς αγωνίστηκαν για 74 λεπτά, όμως πολλά από αυτά ήρθαν με το ματς να έχει κριθεί. Οι Μπακς πήραν το Game 2 με 125-103.

Και κάπου εκεί κατάλαβε ο Νερς κατάλαβε πως δεν γίνεται να περάσεις στους τελικούς χρησιμοποιώντας μόνο 5 παίκτες, ενώ ο Γκριν κάνει κακές εμφανίσεις και δεν θυμίζει τον παίκτη των Σπερς.

Στο Game ζήσαμε ένα... θρίλερ, με τους Καναδούς να φτάνουν στη νίκη στην παράταση.

Ο Νερς πήρε σημαντικές βοήθειες από τον Πάουελ (19 πόντοι) τον οποίο χρησιμοποίησε 29 λεπτά, ενώ ο ΦανΦλίτ έπαιξε 30 λεπτά.

Στο τέταρτο ματς της σειράς, ο πάγκος των Ράπτορς είχε την απαραίτητη ψυχολογία να παίξει σημαντικό ρόλο και να βοηθήσει για να έρθει το 2-2.

Ιμπάκα, ΦανΦλίτ και Πάουελ έπαιξαν με αυτοπεποίθηση και πρόσθεσαν ακόμα έναν πονοκέφαλο στον Μπουντενχόζλερ.

Ο Πάουελ έπαιξε 32 λεπτά και μέτρησε 18 πόντους, ο Ιμπάκα έμεινε στο παρκέ για 24 λεπτά και έδωσε 17 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο ΦανΦλίτ έκανε την κορυφαία εμφάνιση του στη σειρά με 13 πόντους, 6 ασίστ και 3/3 τρίποντα στα 25 λεπτά που αγωνίστηκε.

Το momentum το έχουν πλέον οι Ράπτορς και σε αυτό έχει βοηθήσει ο... πάγκος τους που ένιωθε... παραμελημένος στα πρώτα ματς.

Ο Νερς ανέβασε τον χρόνο στους 3 κυρίους που αναφέραμε, οι οποίοι ένιωσαν σημαντικοί και βοήθησαν τον Λέοναρντ σε ένα σημείο που το χρειαζόταν.

O Κlaw κουβάλησε μόνος του τους Ράπτορς μέχρι εδώ, ενώ παίζει με τραυματισμό στα 2 τελευταία ματς.

Αν δεν έκανε το βήμα παραπάνω οι συμπαίκτες του, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τους Καναδούς.

 

NBA Τελευταία Νέα