Σίξερς-Τίμπεργουλβς: Τα (+) και τα (-) της ανταλλαγής Μπάτλερ! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Σίξερς-Τίμπεργουλβς: Τα (+) και τα (-) της ανταλλαγής Μπάτλερ! (pics & vids)

bet365

O Tζίμι Μπάτλερ έχει προλάβει να παίξει 6 ματς με τη φανέλα των Σίξερς μετά την ανταλλαγή του από τους Τίμπεργουλβς και το gazzetta.gr καταγράφει τα υπέρ και τα κατά της κρίσιμης απόφασης για τις δύο ομάδες.

Αποτελεί την ανταλλαγή της σεζόν μέχρι στιγμής και προκάλεσε θόρυβο όταν έγιναν γνωστές οι μετακινήσεις. Τίμπεργουλβς και Σίξερς έδωσαν τα χέρια, με τους Τζίμι Μπάτλερ και Τζάστιν Πάτον να πηγαίνουν στη Φιλαδέλφεια, ενώ οι Ντάριο Σάριτς, Ρόμπερτ Κόβινγκτον και Tζέριντ Μπέιλες έφτιαξαν βαλίτσες για Μινεσότα.

Φυσικά ο Μπάτλερ ήταν το κεντρικό πρόσωπο και όλοι περιμένουν να δουν την επίδραση που θα έχει στις δύο ομάδες η συγκεκριμένη ανταλλαγή.

Το gazzetta.gr προσπαθεί να ξεχωρίσει τα θετικά και τα αρνητικά για τις δύο ομάδες, με τα πεπραγμένα των παικτών μετά την ανταλλαγή, αλλά και με βάση τα δυνατά στοιχεία και τις αδυναμίες που έχει ο καθένας από αυτούς.

Πλεονεκτήματα των Σίξερς-Μειονεκτήματα των Τίμπεργουλβς

Ηγετική φυσιογνωμία στο παρκέ

Σίγουρα ο Jimmy Buckets είναι ηγέτης. Ένας τύπος που έχει συνηθίσει να είναι το πρώτο όνομα σε μια ομάδα και να βγαίνει μπροστά στις δύσκολες στιγμές ενός αγώνα. Το έκανε στη Μινεσότα (είχε βέβαια και τον Τάουνς), ενώ αυτό ίσχυε και στους Μπουλς. Οι νεανικοί Σίξερς που έχουν ένα απίστευτα ταλαντούχο δίδυμο με Εμπίντ και Σίμονς είχαν ανάγκη έναν παίκτη του στυλ του Μπάτλερ. All Star με ηγετικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται για πρωταθλητισμό. Μέχρι στιγμής έχει 20.1 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 3.9 ασίστ στη σεζόν.

Στην παλιά του ομάδα στη Μινεσότα, μένει ένας αληθινός ηγέτης. Ο ποιοτικότατος και ταλαντούχος Τάουνς είναι ένα… σκαλί παραπάνω από όλους τους συμπαίκτες. Καλοί παίκτες τόσο ο Κόβινγκτον, όσο και ο Σάριτς, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχουν μάθει να ηγούνται και δεν είναι στην κατηγορία All Star όπως ο Μπάτλερ. O Ρόουζ κάνει σπουδαία σεζόν και αξίζει το χειροκρότημα, ενώ ο Ουίγκινς δεν έχει κάνει το ξεπέταγμα που περιμένουν από αυτόν τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ο Μπάτλερ θα λείψει σε αυτόν τον τομέα.

Παίρνει την μπάλα στα δύσκολα

Aν και φρέσκος στην ομάδα, ήταν η επιλογή να πάρει την τελευταία επίθεση στο οριακό ματς με τη Σάρλοτ στα… όργια του Κέμπα Ουόκερ (60 πόντοι). Ο Μπάτλερ… έσβησε τα φώτα στον ηγέτη των Χόρνετς και πήρε την ευθύνη της τελευταίας επίθεσης. Ούτε ο Εμπίντ, ούτε ο Σίμονς, ούτε ο μετρ των ειδικών καταστάσεων Ρέντικ. Τρεις παίκτες που γνωρίζουν πολύ καλύτερα από αυτόν την ομάδα. Κι όμως ο Τζίμι ήταν αυτός που ανέλαβε το τελευταίο σουτ, ευστόχησε και χάρισε στους Σίξερς μια σημαντική νίκη. Σίγουρα ο Μπρετ Μπράουν θα νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια με αυτόν στο παρκέ πλέον στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.

Στην αντιπέρα όχθη δεν έχουν μείνει πολλοί που έχουν μάθει να παίρνουν την… καυτή πατάτα στα χέρια τους όταν όλα γύρω τους καταστρέφονται. Σε καμία περίπτωση κάποιος εκ των Ουίγκινς, Ρόουζ, Σάριτς, Κόβινγκτον, Γκίμπσον και Τάουνς δεν είναι τόσο clutch όσο ο Μπάτλερ. Πρέπει να συνηθίσουν σε μια νέα πραγματικότητα στην οποία δεν χρειάστηκε να βρεθούν στο παρελθόν.

Big-Three

Λίγες ομάδες στη λίγκα διαθέτουν τριάδα με την ποιότητα των Εμπίντ-Μπάτλερ-Σιμόνς. Τρεις παιχταράδες που βρίσκονται σε θέσεις που δεν πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο. Ένας γκαρντ, ένας φόργουορντ και ένας σέντερ. Δηλαδή ένα από τα μυστικά για πρωτάθλημα, όπως μας έχει δείξει το παρελθόν. Το… δίπολο έγινε… τριπλή απειλή για τους αντιπάλους, οι οποίοι δεν ξέρουν από ποιον θα τους… έρθει. Αν βρουν την κατάλληλη χημεία ως τα playoffs, η Φιλαδέλφεια μπορεί να αισιοδοξεί πως θα φτάσει μακριά.

Στην ομάδα του Θίμποντο βρίσκεται μόνο ένας All Star παίκτης και αυτός είναι ο Τάουνς. Έπεσε λίγο η ποιότητα της ομάδας και αυτό ίσως φανεί στα δύσκολα ματς που ακολουθούν στην σεζόν, τα οποία θα κρίνουν την είσοδο στα playoffs.

Διψάει για ανταγωνισμό στα playoffs ο Μπάτλερ

Ο Μπάτλερ στα τελευταία του χρόνια στο Σικάγο, αλλά και στη Μινεσότα πέρυσι δεν είχε πολλές ελπίδες να φτάσει ψηλά στα playoffs, κάτι που αποδείχθηκε στο παρκέ. Όμως τώρα πια στους Σίξερς, έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την απουσία μεγάλου φαβορί στην Ανατολή και να τους οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες. Ο δρόμος είναι ανοιχτός και κύριοι αντίπαλοι του στην περιφέρεια, δείχνουν να είναι οι Σέλτικς, οι Μπακς και οι Ράπτορς.

Ένας εκ των κορυφαίων two-way players πήγε Φιλαδέλφεια

Εξαιρετικός σε επίθεση, αλλά και άμυνα ο Μπάτλερ. Συνεισφέρει με τον ίδιο ζήλο σε άμυνα και επίθεση, δείχνοντας πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα του. Ο Μπράουν έχει ένα… υπερόπλο στα χέρια του που δεν είναι… τρύπα σε καμία συνθήκη μέσα στον αγώνα. Κολλάει πάνω σου στην άμυνα, ενώ διαθέτει μεγάλο ρεπερτόριο στην επίθεση.

Πλεονεκτήματα των Τίμπεργουλβς- Μειονεκτήματα των Σίξερς

Βρίσκουν την ηρεμία τους οι λύκοι, πολλές… μπάλες οι Σίξερς

Τα τερτίπια του Μπάτλερ από τότε που ζήτησε ανταλλαγή είχαν κάνει άνω-κάτω τον οργανισμό των…. λύκων, ο οποίος αναζητούσε λύτρωση. Ήθελε να βγει από μια τοξική κατάσταση που κανείς δεν γνώριζε που θα έφτανε. Η ηρεμία επέστρεψε στο στρατόπεδο των Τίμπεργουλβς, ενώ οι Τάουνς και Ουίγκινς θα έχουν περισσότερες επιθέσεις τώρα, αφού ο Μπάτλερ είναι παίκτης που θέλει να κάνει πολλές επαφές με την μπάλα.

Αυτό επηρεάζει τους Σίξερς και μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην πορεία. Τόσο ο Εμπίντ, όσο και ο Σίμονς είναι παίκτες που θέλουν να έχουν την μπάλα στα χέρια τους για να εκτελούν (περισσότερο ο Εμπίντ) ή να εκτελούν (περισσότερο ο Σίμονς). Κάνουν πολλές επαφές με την μπάλα στο ματς, όπως και ο Μπάτλερ. Ήδη και οι 3 έχουν περιορίσει τις επαφές τους με την μπάλα σε κάθε ματς. Αυτό συμβαίνει όταν έχεις στην πεντάδα τρεις παίκτες που θέλουν και πρέπει να πρωταγωνιστούν. Τέλος η Φιλαδέλφεια δεν πρέπει να ξεχνά πως δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος στον κόσμο ο Τζίμι.

Περισσότερες λύσεις για την πεντάδα οι Τίμπεργουλβς

Στους «λύκους» ανήκουν μετά την ανταλλαγή οι Σάριτς και Κόβινγκτον. Δύο παίκτες που ήταν πολύτιμοι για τη εύρυθμη λειτουργία των Σίξερς, ενώ ξεκινούσαν βασικοί στην πεντάδα του Μπράουν. Οι… λύκοι απέκτησαν μπασκετμπολίστες πρώτης γραμμής που μπορεί να μην είναι stars, αλλά μπορούν να σταθούν άνετα στην πεντάδα. Ο Τάουνς θα έχει τον κύριο ρόλο και οι άλλοι 4 (Ούιγκινς, Ρόουζ, Κόβινγκτον και Σάριτς) θα αποτελούν μια απόλυτα ισορροπημένη 4άδα. Μην ξεχνάτε πως μέχρι στιγμής στη θέση «4» ξεκινά ο Γκίμπσον. Πάντως Ταζ Γκίμπσον και Ντάριο Σάριτς συνθέτουν ένα τιμιότατο δίδυμο για την θέση του power forward.

Aπό την άλλη οι Σίξερς έχασαν δύο παίκτες που τους είχαν βοηθήσει πολύ όλα αυτά τα χρόνια και είχαν δεχθεί απόλυτα τον ρόλο τους πίσω από τους Εμπίντ και Σίμονς. Ο Κόβινγκτον είχε 12.6 πόντους και 5.4 ριμπάουντ την περασμένη σεζόν, ενώ θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων αμυντικών στη λίγκα. Αναλάμβανε πάντα τον κορυφαίο παίκτη της αντίπαλης ομάδας (shooting guard ή small forward). Όσον αφορά τον Κροάτη είχε 14.6 πόντους και 6.7 ριμπάουντ πέρυσι, ενώ σούταρε με 39% τρίποντα.

Το ρίσκο των Σίξερς

Ο Μπάτλερ θα μπορεί να είναι free agent το καλοκαίρι του 2019, αν δεν ενεργοποιήσει την option που έχει στο συμβόλαιο. Κάτι που σημαίνει πως οι Σίξερς ίσως πήραν έναν παίκτη για μόλις μια σεζόν.

Στον αντίποδα τα πράγματα είναι καλύτερα για τη Μινεσότα. Ο Σάριτς θα είναι ελεύθερος το 2020, ενώ ο Κόβινγκτον έχει συμβόλαιο ως το 2022. Στη free agency ίσως μπορεί κάποιος να κρίνει με ασφάλεια ποιον ωφέλησε τελικά η ανταλλαγή Μπάτλερ.

Περισσότερες νίκες και για τους 2 μετά την ανταλλαγή

Ύστερα από την μετακίνηση του Μπάτλερ στη Φιλαδέλφεια, οι Τίμπεργουλβς έχουν παίξει 6 παιχνίδια, ενώ σε 6 αναμετρήσεις έχει αγωνιστεί ο Τζίμι με τη φανέλα των Σίξερς.

Το πρόσημο και για τις δύο ομάδες είναι θετικό, καθώς οι Σίξερς μετρούν ρεκόρ 4-2 σε αυτό το διάστημα, ενώ η Μινεσότα βρίσκεται στο 5-2. Μάλιστα οι «λύκοι» έχουν πάρει παραπάνω από τις μισές νίκες τους στη σεζόν, αφού τώρα βρίσκονται στο 9-11.

Οι δύο ομάδες δείχνουν να ανταποκρίνονται καλά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Πάντως φοβερή σύμπτωση είναι το γεγονός πως το ρεκόρ καριέρας του το έχει πετύχει με τους Μπουλς σε ματς απέναντι στη νυν ομάδα του, τους Σίξερς. Στις 14 Γενάρη του 2016 το κοντέρ έγραψε 53!

 

NBA Τελευταία Νέα