Οι λόγοι που ο Κριστιάνο... τρομοκρατούσε τον Σιμεόνε (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Οι λόγοι που ο Κριστιάνο... τρομοκρατούσε τον Σιμεόνε (vid)

bet365

Με την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ντιέγκο Σιμεόνε έφτασε σε σημείο να πει ότι η Ατλέτικο πλέον είναι στα ίδια επίπεδα με τη συμπολίτισσά της. Το gazzetta.gr θυμάται τους λόγους που έκαναν τον CR7 να προκαλεί τρόμο κάθε φορά στον Αργεντινό κόουτς και τους «ροχιμπλάνκος».

Ισλανδία – Βέλγιο με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Στο πρώτο ντέρμπι της Μαδρίτης δίχως την παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο στη «βασίλισσα», η Ατλέτικο ήταν η μεγάλη νικήτρια με το τελικό 4-2 στην παράταση του Super Cup Ευρώπης, το φετινό καλοκαίρι. Όλοι το ερμήνευσαν ως αποτυχία του Ζουλιέν Λοπετέγκι, όλοι αναφέρθηκαν στον παραγκωνισμό του Τιμπό Κουρτουά που πήρε την απόφαση και για οικογενειακούς λόγους να μετακινηθεί στη Ρεάλ.

To θέμα του γοήτρου και της αυτοπεποίθησης για τη νέα αγωνιστική περίοδο, πήραν τρομερή κλίση προς την πλευρά της Ατλέτικο.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έφτασε σε σημείο να ισχυριστεί σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη πως από εδώ και στο εξής, η απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο από τους «μερένχες» θα κάνει την Ατλέτικο να εμφανίζεται στο ίδιο επίπεδο με τη συμπολίτισσά τους.

Η αλήθεια είναι πως με τον Πορτογάλο σούπερ σταρ στις τάξεις της, οι Ρεάλ των 13 ευρωπαϊκών τροπαίων ήταν... εφιάλτης για τους «ροχιμπλάνκος».

Το τελευταίο ντέρμπι της Μαδρίτης στο οποίο βρέθηκε ο CR7 ήταν η ισοπαλία της 8ης Απριλίου του 2018 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», με τον Αντουάν Γκριεζμάν ν' απαντά στο γκολ που πέτυχε ο νυν αστέρας της Γιουβέντους.

Οι δυο τους, έφτασαν τα τέρματα της μαδριλένικης κόντρας στα 501, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει για 22η φορά κόντρα στους «γείτονές» του και όπως αποδείχθηκε, αυτή ήταν και η τελευταία του όσον αφορά τη μεγάλη κόντρα της πόλης.

Είναι, άλλωστε, ο κορυφαίος σκόρερ στη «μονομαχία» της Μαδρίτης (22 γκολ), έχοντας ξεπεράσει τους θρυλικούς Αλφρέδο ντι Στέφανο και Σαντιάγο Μπερναμπέου που είχαν σταματήσει στα 17!

Με το γκολ του απέναντι στην Ατλέτικο πριν από λίγους μήνες, είχε φτάσει πλέον στα 40 μέσα στην περασμένη αγωνιστική περίοδο (για 8η διαδοχική σεζόν έφτανε σε τέτοια επίπεδα) και ήταν το 10ο σερί ματς που έβαζε τ' όνομά του στη λίστα των σκόρερ των αναμετρήσεων της «βασίλισσας».

Από τα 30 ματς που έπαιξε απέναντι στους «ροχιμπλάνκος», τα μισά ήταν για τη La Liga και έχει μετρήσει 15 νίκες, 7 ισοπαλίες και 8 ήττες. Σκόραρε 22 φορές και είχε 8 ασίστ καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στη Μαδρίτη. Μάλιστα, αντίκρισε και μια κόκκινη κάρτα, στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, τον Μάιο του 2013, για χτύπημα που χαρακτηρίστηκε επιτηδευμένο στο πρόσωπο του Γκάμπι.

Εκείνο το τρόπαιο είχε καταλήξει στα χέρια των παικτών της Ατλέτικο, με τον Ζοσέ Μουρίνιο, που τότε βρισκόταν στον πάγκο της Ρεάλ ν' αποβάλλεται στο τελευταίο ματς της θητείας του στο κλαμπ, όπου σημειώθηκε και η πρώτη ήττα από τους συμπολίτες, στα τελευταία 14 χρόνια (η αμέσως προηγούμενη το 1999, με σκορ 3-1)!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε σε ντέρμπι της πόλης έπειτα από τέσσερις προσπάθειες και το έκανε στο εντός έδρας 4-1, τον Νοέμβρη του 2011, για να πετύχει και χατ-τρικ στο ματς του δεύτερου γύρου!

Από τα πιο σημαντικά γκολ του Πορτογάλου κόντρα στον Ντιέγκο Σιμεόνε, ήταν τα τρία στον ημιτελικό του Champions League, τη σεζόν 2016-2017 αλλά και το τελευταίο με πέναλτι στον τελικό του 2013 στη Λισαβόνα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα