Dream Team 1992 vs Team USA 2012: Ποιος θα επικρατούσε στην «τιτανομαχία»;

Dream Team 1992 vs Team USA 2012: Ποιος θα επικρατούσε στην «τιτανομαχία»;

Αντωνία Σπανού
Dream Team 1992 vs Team USA 2012: Ποιος θα επικρατούσε στην «τιτανομαχία»;

bet365

Οι Αμερικάνοι έχουν την ευλογία να έχουν δει στο παρκέ παράλληλα τους μεγαλύτερους παιχταράδες τους. Το gazzetta.gr βάζει από την μία την μυθική «Dream Team» του 1992 και από την άλλη την αξεπέραστη συνύπαρξη του 2012 και σας καλεί να επιλέξετε αν θα υπήρχε η πιθανότητα να νικήσουν οι δεύτεροι.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ

Μνήμες ξύπνησαν την 8η ημέρα του Αυγούστου, αφού το 1992 η μυθική «Dream Team» είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες της Βαρκελώνης έχοντας κάνει πράγματα και θαύματα στο παρκέ.

Με ρεκόρ 8-0 έφτασαν μέχρι το τέλος με χαρακτηριστική ευκολία με τους αντιπάλους να μοιάζουν να μην μπορούν να κάνουν τίποτα για να σταματήσουν τον Τζόρνταν και την παρέα του, η οποία έμοιαζε να κάνει πλάκα. Κέρδισαν όλα τα παιχνίδια με μέσο όρο 44 πόντους διαφορά και είχαν μέσο όρο πάνω από 117 πόντους.

Προπονητής ο Τσακ Ντέιλι, ο οποίος δεν πήρε ούτε ένα τάιμ άουτ κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, και παίκτες βγαλμένους από όνειρο η σύνθεση τους προκαλούσε τρόμο.

Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Λάρι Μπερντ, Κλάιντ Ντρέξλερ, Πατ Γιούιν, Μάτζικ Τζόνσον, Μάικλ Τζόρνταν, Σκότι Πίπεν, Καρλ Μαλόουν, Κρις Μάλιν, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Τζον Στόκτον, Κρίστιαν Λέτνερ.

Αυτοί αποτέλεσαν ίσως την καλύτερη ομάδα που έχει δει ποτέ ο παγκόσμιος αθλητισμός και έγιναν ο ορισμός του... κατάφεραν και έβαλαν το όνομα τους με ολόχρυσα γράμματα στην ιστορία, ενώέγιναν όλοι τους Hall of Famers.

Ένα δίλημμα που έχει πέσει αρκετές φορές στο τραπέζι είναι αν η «Dream Team» του 2012, που έκανε επίσης μια εξαιρετική πορεία και έγραψε την δική της ιστορία, θα μπορούσε να κοντράρει και τελικά να κερδίσει την «αυθεντική» ομάδα - όνειρο.

Αντίστοιχα και η ομάδα του 2012 κατάφερε και πήρε το χρυσό αήττητη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και εντυπωσίασε άπαντες με την παρουσία της.

Ταίσον Τσάντλερ, Κέβιν Ντουράντ, ΛεΜπρον Τζέιμς, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Ντερόν Ουίλιαμς, Αντρέ Ιγκουοντάλα, Κόμπι Μπράιντ, Κέβιν Λοβ, Τζέιμς Χάρντεν, Κρις Πολ, Άντονι Ντέιβις και Καρμέλο Άντονι συνέθεσαν αυτή την μαγική φουρνιά που έχει την τιμή να καταφέρει να μπει στην ίδια πρόταση με εκείνη του 1992. Μερικοί γελούν και μόνο στην ιδέα, άλλοι μπορούν να το σκεφτούν και υπάρχουν και κάποιοι που το πιστεύουν.

Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο αυτές οι ομάδες αποτελούν από τις καλύτερες που έχουν περάσει ποτέ, αλλά πόσο πλησίασαν οι σύγχρονοι τους καλύτερους;

 

Τελευταία Νέα