Τα δέκα μεγαλύτερα «παλτά» του ΝΒΑ με... δαχτυλίδι! (pics)

Νίκος Καρφής
Τα δέκα μεγαλύτερα «παλτά» του ΝΒΑ με... δαχτυλίδι! (pics)

bet365

Στο ΝΒΑ έχουν καταφέρει να πάρουν πρωτάθλημα μερικοί απίθανοι τύποι και το gazzetta.gr επέλεξε τους δέκα χειρότερους παίκτες που φόρεσαν... δαχτυλίδι. Αντέχετε να διαβάσετε τα ονόματα;

Mπορεί στο ΝΒΑ να αγωνίζονται οι κορυφαίοι παίκτες του πλανήτη, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και κάποια τυπάκια που δεν το κατέχουν και πολύ το άθλημα!

Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη. Τεράστιοι παίκτες όπως ο Μαλόουν, ο Στόκτον, ο Άιβερσον, ο Μπάρκλεί, ο Ουίλκινς δεν έχουν πάρει ποτέ τίτλο.

Στον αντίποδα υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων με 2 πόντους μέσο όρο στη καριέρα τους ή και λιγότερο που έχουν φορέσει το πολυπόθητο δαχτυλίδι.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Το gazzetta.gr δυσκολεύτηκε (γιατί ήταν πολλοί), αλλά τελικά βρήκε τους δέκα χειρότερους παίκτες που πήραν πρωτάθλημα στο ΝΒΑ και σας τους παρουσιάζει!

Brian Scalabrine

11 χρόνια στο ΝΒΑ: 2001-2012
Πρωτάθλημα: 2008 (Celtics)
Στατιστικά καριέρας: 3.1 πόντοι, 0.8 ασίστ και 2 ριμπάουντ

Οι περισσότεροι στην μπασκετική πιάτσα τον ξέρουν και ως White Mamba. Ο συμπαθέστατος κύριος Σκαλαμπρίν δεν έπαιξε ούτε λεπτό στα playoffs όταν πήρε το πρωτάθλημα με τους Σέλτικς. Μάλλον κάτι θα ήξερε ο Ντοκ Ρίβερς. Όταν ρωτήθηκε για την έλλειψη παιχνιδιών κατά τη διάρκεια της postseason εκείνος απάντησε: «Σε 10 χρόνια ακόμα θα είμαι πρωταθλητής. Σε 20 χρόνια θα λέω στα παιδιά μου από που ξεκίνησα και σε 30 χρόνια θα τους λέω ότι πήρα το βραβείο του MVP».

Jacque Vaughn

12 xρόνια στο ΝΒΑ: 1997-2009
Πρωτάθλημα: 2007 (Spurs)
Στατιστικά καριέρας: 4.5 πόντοι, 2.5 ασίστ και 1.3 ριμπάουντ

Κι όμως αυτός ο τύπος έχει να λέει πως φόρεσε δαχτυλίδι. Να είναι καλά οι Πάρκερ, Ντάνκαν, Τζινόμπιλι και Πόποβιτς, αλλιώς δεν θα πέρναγε ούτε από… έξω. Ένα γκαρντ με 4.5 πόντους και 2.5 ασίστ που κατάφερε να μείνει 12 χρόνια στη λίγκα. Ήρωας ο Βον. Κατέχει το ρεκόρ περισσότερων συνεχόμενων χαμένων σουτ (22). Γενικά είναι αυτό που λέμε «πέρασε και δεν ακούμπησε». Βέβαια τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει και πολύ αυτό, αφού ακούμπησε το πρωτάθλημα του 2007!

Scott Pollard

11 χρόνια στο ΝΒΑ: 1997-2008
Πρωτάθλημα: 2008 (Celtics)
Στατιστικά καριέρας: 4.4 πόντοι, 0.4 ασίστ και 4.6 ριμπάουντ

Όταν ο Πόλαρντ εξιστορεί στους ανθρώπους την καριέρα του στο ΝΒΑ, θα έχει να υπερηφανεύεται πως με εξαίρεση την πρώτη χρονιά, κατάφερε να πάει όλες τις υπόλοιπες σεζόν στα playoffs. Άλλος ένας παίκτης που δεν έπαιξε ούτε λεπτό στα playoffs του 2008 τότε που οι Σέλτικς πήραν τον τίτλο. Πόσο τυχερός ήταν που καθόταν χωρίς να ιδρώσει καν και οι Γκαρνέτ, Πιρς, Άλεν και Ρόντο του πήγαιναν το πρωτάθλημα στο… πιάτο. Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν για ένα περιστατικό σε ένα timeout το 2007, τότε που γύρισε προς την τηλεοπτική κάμερα και είπε: «Γεια σας παιδιά, πάρτε ναρκωτικά!»

Darko Miličić

9 χρόνια στο ΝΒΑ: 2003-2012
Πρωτάθλημα: 2004 (Pistons)
Στατιστικά καριέρας: 6.0 πόντοι, 0.9 ασίστ και 4.2 ριμπάουντ

Πως είναι δυνατόν ο Σέρβος… πυγμάχος να διαλέχτηκε παραπάνω από τους Καρμέλο, Μπος και Ουέιντ στο draft του 2003. Mάλιστα οι Πίστονς τον επέλεξαν στο Νο.2. Τι ζήσαμε Χριστέ μου! Διακοσμητική η παρουσία του στη λίγκα και το μόνο που μπορεί να τον κάνει να χαμογελάει, είναι πως έχει παραπάνω… δαχτυλίδια από τον Καρμέλο. Θα πρέπει να ανάψει σίγουρα μια λαμπάδα στο μπόι του Μπεν Ουάλας, του Ρασίντ, του Πρινς, του Μπίλαπς και του Χάμιλτον. Τι σκεφτόντουσαν οι Πίστονς όταν τον πήραν στο Νο.2; Άβυσσος η ψυχή του… Ντιτρόιτ!

Adam Morrison

4 χρόνια στο ΝΒΑ: 2006-2010
Δύο πρωταθλήματα: 2009 (Lakers), 2010 (Lakers)
Στατιστικά καριέρας: 7.5 πόντοι, 1.4 ασίστ και 2.1 ριμπάουντ

Μέλος της τάξης του draft του 2006. Οι Μπομπκατς τον είχαν επιλέξει στο Νο.3, κάτι που εξέπληξε πολλούς. Την πρώτη σεζόν σούταρε με 37% εντός πεδιάς, ενώ στη συνέχεια έτυχε να βρίσκεται τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος για να πάρει 2 πρωταθλήματα. Στο ΝΒΑ έπαιξε 161 ματς και σίγουρα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Περισσότερο τον θυμάσαι για το μουστάκι του παρά για το μπάσκετ που έπαιξε. Βρε τον Μόρισον!

D.J. Mbenga

8 χρόνια στο ΝΒΑ: 2004-2011
2 πρωταθλήματα: 2009 (Lakers), 2010 (Lakers)
Στατιστικά καριέρας: 1.8 πόντοι, 0.2 ασίστ και 1.5 ριμπάουντ

Ο γίγαντας, ο τιτανοτεράστιος Μπένγκα. Αυτό το… διαμάντι των 1.8 πόντων και των 1.5 ριμπάουντ. Τα λόγια είναι περιττά. Το παλικάρι σήκωσε 2 πρωταθλήματα, έχοντας 0.3 και 1.7 πόντους μέσο όρο τις χρονιές που οι Λέικερς πανηγύρισαν τον τίτλο. Τελικά πόσο πανούργος είναι ο Ντι Τζέι; Mόνο το γεγονός πως κατάφερε να παραμείνει στο ΝΒΑ για 8 χρόνια με αυτά τα νούμερα λέει πολλά. Ήταν από αυτούς που κάθονται στον πάγκο και πανηγυρίζουν με τις πετσέτες. Κάτι είναι κι αυτό!

Mark Madsen

9 χρόνια στο ΝΒΑ: 2000-2009
Championship Year(s): 2001 (Lakers), 2002 (Lakers)
Στατιστικά καριέρας: 2.2 πόντοι, 0.4 ασίστ και 2.6 ριμπάουντ

Πολλοί λίγοι θα τον θυμούνται. Οι περισσότεροι παίκτες προσπαθούν να κάνουν την εμφάνιση της ζωής τους κατά τη διάρκεια των τελικών. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε για τον φιλότιμο Μάντσεν. Ο Κρις ήταν ο άνθρωπος που έδωσε ρέστα με τον χορό του στην παρέλαση των Λέικερς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα έχει να διηγείται στα παιδιά του ιστορίες για τα δύο δαχτυλίδια που φόρεσε χωρίς να... ιδρώσει καν. Εντάξει ίσως να ίδρωσε λιγάκι, όταν έκανε τις φιγούρες του στα πανηγύρια των «λιμνανθρώπων για την κατάκτηση του τίτλου

Mengke Bateer

3 χρόνια στο ΝΒΑ: 2001-2004
Πρωτάθλημα: 2003 (Spurs)
Στατιστικά καριέρας: 3.4 πόντοι, 0.6 ασίστ και 2.5 ριμπάουντ

Όχι όχι μην μπερδεύεστε, δεν είναι όλοι οι Κινέζοι Γιάο Μινγκ. Ο Μπατίρ θα νιώθει περήφανος, καθώς ήταν ο πρώτος Κινέζος στην ιστορία που ξεκίνησε βασικός σε ματς NBA. Τώρα για ποιο λόγο έγινε αυτό; Πραγματικά ένα ερώτημα που βασανίζει πολλούς. Στο ντεμπούτο του λοιπόν σημείωσε 4 πόντους με 28% εντός πεδιάς, αποβλήθηκε με 6 φάουλ. Τι να πεις όμως στον πρώτο Κινέζο μπασκετμπολίστα που πήρε… δαχτυλιδάκι. Εντάξει, στον πάγκο έκατσε στους Σπερς το 2003, αλλά σημασία έχει ότι το πήρε! Κλαίει το μπάσκετ με τον Μπατίρ!

Gabe Pruitt

2 χρόνια στο ΝΒΑ: 2007-2009
Πρωτάθλημα: 2008 (Celtics)
Στατιστικά καριέρας: 2.0 PPG 0.8 APG 0.8 RPG

Σπουδαίες μορφές του ΝΒΑ προσπαθούσαν για χρόνια να πάρουν έναν τίτλο, αλλά απέτυχαν. Ο Προύιτ εμφανίστηκε μόλις για δύο σεζόν πήρε το πρωτάθλημα και εξαφανίστηκε. Δεν ήταν και για παραπάνω. Με 2 πόντους και 0.8 ασίστ ανά ματς δεν πας πουθενά. Εκτός κι αν είσαι σε μια ομαδάρα με Big-3 ικανή για πρώταθλημα. Δεν είναι τυχαίο που δεν βρέθηκε καμιά ομάδα μετά τη διετία να του προτείνει συμβόλαιο.

Sun Yue

1 χρόνο στο ΝΒΑ: 2008-09
Πρωτάθλημα: 2009 (Lakers)
Στατιστικά καριέρας: 2.8 λεπτά, 0.2 ασιστ και 1.3 μπλοκ

Το… ανέκδοτο από την Κίνα. Συγγνώμη κύριε Sun Yue, αλλά τι μπορείς να πεις για αυτόν τον παίκτη που ίσως είναι ότι χειρότερο πέρασε από το ΝΒΑ. Το ΝΟ. 40 του draft από τους Λέικερς το 2007.. Έμεινε για μια χρονιά στην Κίνα και το 2008 τελικά ήρθε στο ΝΒΑ

Έκανε το ντεμπούτο του το Δεκέμβριο του 2008 κόντρα στους Μπακς έχοντας 4 πόντους, 4 φάουλ και 2 λάθη. Αυτό ήταν το highlight της καριέρας του. Μετά από εκείνο το ματς σκόραρε άλλους 2 πόντους στο ΝΒΑ. Συνολικά έπαιξε μόλις 10 ματς στη λίγκα, όμως πρόλαβε να πάρει πρωτάθλημα. Καμιά φορά η ζωή είναι τόσο άδικη. Παιχταράδες δεν πήγαν ποτέ σε τελικούς και ο Yue έχει δαχτυλίδι. Τι... φυντάνια έχει βγάλει η Κίνα! Πάλι καλά που υπήρχε και ο Γιάο Μινγκ!

 

NBA Τελευταία Νέα