Oι καλύτεροι Ελληνες ποδοσφαιριστές στις εκτελέσεις φάουλ! (vids)

Δήμος Μπουλούκος
Oι καλύτεροι Ελληνες ποδοσφαιριστές στις εκτελέσεις φάουλ! (vids)

bet365

Με αφορμή τον Κώστα Φραντζέσκο που είναι στη λίστα των παικτών διεθνώς με τα περισσότερα γκολ από φάουλ, το gazzetta.gr θυμίζει τους άλλους Ελληνες γκολτζήδες με αυτό τον τρόπο και ζητά την ψήφο σας για τον καλύτερο!

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Ανζέρ - Νις, αν σημειωθεί γκολ με πέναλτι στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Σύμφωνα με τη λίστα, ο Φραντζέσκος είναι στην 11η θέση διεθνώς με 57 γκολ από φάουλ, εκ των οποίων τα 43 στην Α΄Εθνική, αριθμός που ως σήμερα είναι ρεκόρ και δύσκολα θα ξεπεραστεί στο μέλλον. Ωστόσο υπήρχαν και άλλοι Ελληνες ποδοσφαιριστές με εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ και το Gazzetta.gr θυμάται τους καλύτερους από αυτούς, ζητώντας να επιλέξετε τον κορυφαίο.

Kώστας Φραντζέσκος

Είναι στην καλύτερη ενδεκάδα ο Φραντζέσκος και όχι άδικα, καθώς κάθε φορά που έστηνε τη μπάλα έξω από την περιοχή, ήταν φόβος και τρόμος για τους αντίπαλους γκολκίπερ.Τα περισσότερα και τα καλύτερα γκολ με απευθείας εκτελέσεις, ο Φραντζέσκος τα πέτυχε με τον Παναθηναϊκό (1990-94) και τον ΠΑΟΚ (1996-2000). Ειδικά η Ατλέτικο θα θυμάται τα δύο γκολ, εντός και εκτός , για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Θυμηθείτε το γκολ στην Τούμπα στις 4/11/1997

Κώστας Δαβουρλής

Ενας από τους καλύτερους Ελληνες ποδοσφαιριστές δυστυχώς έφυγε νωρίς από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών. Ο καλύτερος παίκτης που έχει αναδείξει η Παναχαϊκή, πέρασε και από τον Ολυμπιακό την τριετία 1974-77. Με απίστευτο σουτ, κατείχε το άτυπο ρεκόρ των 22 γκολ-φάουλ μέχρι τη στιγμή που το κατέρριψε ο Κώστας Φραντζέσκος την περίοδο 1997-98.

Ντίνος Κούης

Ο εμβληματικός αρχηγός του Αρη από το 1974 ως το 1991 ήταν έξοχος στις εκτελέσεις φάουλ και αποτελούσε και αυτός το φόβητρο για τους αντίπαλους τερματοφύλακες και σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι μέσα στην πεντάδα των Ελλήνων παικτών με τα περισσότερα γκολ από φάουλ. Οπως αυτό που «πάγωσε» τη Λεωφόρο, στη νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού τη σεζόν 1982-83.

Δημήτρης Σαραβάκος

Ο σπουδαίος «μικρός» του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει συνδεθεί με ξεχωριστές στιγμές της ιστορίας του Παναθηναικού. Απίστευτο πόδι, τεχνίτης από τους λίγους, έστελνε τη μπάλα με μαεστρία στο «γάμα» της αντίπαλης εστίας,, από το 1984 ως το 1996 που κυριάρχησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πάρις Γεωργακόπουλος

Ενας ακόμα βιρτουόζος της μπάλας που δυστυχώς σταμάτησε το ποδόσφαιρο νωρίς, στα 26 του, λόγω της διένεξης του με τον τότε Πρόεδρο του Παναθηναϊκού Γιώργο Βαρδινογιάννη. Πρόλαβε, όμως, να μας χαρίσει απίστευτες στιγμές, πολλές μάλιστα με εκτελέσεις φάουλ.

Βασίλης Τσιάρτας

Ενας ακόμη βιρτουόζος της μπάλας, ίσως το τελευταίο μεγάλο δεκάρι των ελληνικών γηπέδων. Ο El Mago όπως τον αποκαλούσαν στη Σεβίλλη, στην οποία έπαιξε από το 1996 ως το 2000, είχε τρομερή τεχνική κάτι που φαινόταν όταν εκτελούσε φάουλ. Το πιο γνωστό ήταν αυτό κόντρα στη Ρεάλ, με τον ιδιο να αποκαλύπτει το διάλογο που είχε με τον αντίπαλο του τότε Ρομπέρτο Κάρλος: "Θυμάμαι έναν διάλογο που είχα με τον Ρομπέρτο Κάρλος, που τον γνώριζα από την Ισπανία. Όταν έγινε το φάουλ, έσκυψε μπροστά και μου λέει επί λέξει: «Μην κάνεις καμιά μαλακία». Και του λέω «φύγε από ‘δω, ρε κοντέ»… Μου λέει «πρόσεξε μη σου σπάσω τα πόδια» και του απαντάω «άντε φύγε από ‘δω, ρε μ…α»."

Την Ρεάλ, την είχε «πληγώσει» ξανά με φάουλ, με τη φανέλα της Σεβίλλης!

Τάκης Γκώνιας

Ενας εξαιρετικός τεχνίτης, είχε βρει τον τρόπο να εκτελεί τις αντίπαλες ομάδες με απευθείας εκτελέσεις φάουλ, σε όσες ομάδες κι αν αγωνίστηκε!

Αγγελος Μπασινάς

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, είχε ιδιαίτερα δυνατό δεξί πόδι και με την άψογη τεχνική κατάρτιση, μάτωνε τα αντίπαλα δίχτυα. Είχε πετύχει πολλά γκολ με απευθείας φάουλ, αλλά το highlight της καριέρας του ήταν το υπέροχο γκολ στο 3-2 με τον Ολυμπιακό την σεζόν 2002-2003, στο 3:51 του βίντεο:

Γιώργος Καραγκούνης

Η «τυπάρα» του Παναθηναϊκού και της Εθνικής, πετύχαινε και εξαιρετικά γκολ με φάουλ, τα «μπομπόνια» όπως τα έλεγε! Ποιος μπορεί να ξεχάσει το γκολ του επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο Ολντ Τράφορντ, τη σεζόν 2000-2001...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα