Σέλτικς: Η «Λερναία Ύδρα» του ΝΒΑ (pics & vids)

Σέλτικς: Η «Λερναία Ύδρα» του ΝΒΑ (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Σέλτικς: Η «Λερναία Ύδρα» του ΝΒΑ (pics & vids)

bet365

Οι τραυματισμοί δεν αφήνουν τους Σέλτικς να… αγιάσουν, όμως η «αρμάδα» της Βοστώνης δείχνει πως όποιο… κεφάλι και αν της κόψεις, έχει τον τρόπο να εμφανίζει κάποιο άλλο. Το gazzetta.gr γράφει για τους αλύγιστους Κέλτες.

Τα νέα παιχνίδια της Novomatic, με εντυπωσιακά γραφικά και δυνατό ήχο, μόλις έφτασαν στην Sportingbet.gr! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η τύχη έχει γυρίσει την πλάτη στους Σέλτικς τη φετινή σεζόν, αφού οι τραυματισμοί διαδέχονται ο ένας τον άλλο. Η... κακή μέρα φάνηκε από το πρωί, αφού η δεύτερη πιο ηχηρή κίνηση τους μετά τον Κάιρι Ίρβινγκ, ο Γκόρντον Χέιγουορντ υπέστη σοκαριστικό τραυματισμό στις 18 Οκτώβρη κόντρα στους Καβς, κάτι που τον άφησε στα… πιτς για όλη τη χρονιά.

Η κακοδαιμονία ξαναεμφανίστηκε στα μέσα Μαρτίου, με τον Ντάνιελ Τάις να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν εξαιτίας της ρήξης μηνίσκου στο αριστερό γόνατο.

Από το παιχνίδι με το Ορλάντο στις 16 Μάρτη και μετά, στα περισσότερα ματς οι Κέλτες παίζουν χωρίς 5 πρωτοκλασάτα στελέχη τους (αν συνυπολογίσουμε και την γνωστή απουσία του Χέιγουορντ).

Ο άθλος της Βοστώνης

Τις περισσότερες θα τις είχε πάρει η κάτω βόλτα. Όχι όμως τους -πολύ σκληρούς για να… πεθάνουν- Σέλτικς, οι οποίοι πάντα βρίσκουν τον δρόμο να… κρύβουν τις μεγάλες απουσίες. Η Βοστώνη έχει χτιστεί σε γερά θεμέλια από τον… μάστορα Μπραντ Στίβενς και έχει μάθει να ξεπερνά όλες τις αναποδιές.

Είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ βάση τίτλων (17) και φέτος κάλλιστα θα μπορούσε να πάρει και τον τίτλο της «Λερναίας Ύδρας». Διότι αυτό που κάνει από τότε που... έσκασαν οι πολλοί τραυματισμοί μαζεμένοι, είναι πραγματικά άξιο συγχαρητηρίων. Ένα… τέρας που όσα κεφάλια και αν του κόψεις, βρίσκει τον τρόπο να…. γεννήσει άλλα, να εμφανίσει δηλαδή νέους πρωταγωνιστές.

Οι Σέλτικς έχουν 7 νίκες στα τελευταία 9 ματς, στα οποία παίζουν χωρίς πολλούς ποιοτικούς παίκτες τους και το gazzetta.gr εμβαθύνει στο κάθε ματς ξεχωριστά για να δείξει με τον καλύτερο τρόπο τον άθλο της παρέας από τη Βοστώνη.

Πολύ… σκληροί για να «πεθάνουν»

Το ξεκίνημα στα ματς που η ομάδα του Στίβενς έπαιξε… ξεκληρισμένη ήταν κόντρα στο Ορλάντο. Δίχως Ίρβινγκ, Σμαρτ, Μπράουν και Τάις, αλλά με τους Ροζίερ, Μονρό και Χόρφορντ να «καθαρίζουν», κατάφεραν να πάρουν μια εύκολη νίκη, δείχνοντας τι θα ακολουθούσε.

Και επειδή πολλοί βιάστηκαν να πουν πως το Ορλάντο δεν αποτελεί χειροπιαστή απόδειξη της ποιότητας σαν αντίπαλος, οι Σέλτικς είπαν να απαντήσουν μέσα στο γήπεδο στη συνέχεια.

Μετά την ήττα τους από τους Πέλικανς, πήραν το… σκαλπ κάθε ομάδας που αντιμετώπισαν, 6 στο σύνολο, δείχνοντας πως αντέχουν να κερδίζουν οριακά ματς που θέλουν πολλά… άντερα στο τέλος.

Η αρχή του σερί έγινε κόντρα στους Θάντερ μέσα στην Οκλαχόμα, εκεί όπου οι Σέλτικς έχαναν για 6 πόντους, 19 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Όμως με τον Μόρις να εκτελεί για τρεις, 1 δευτερόλεπτο πριν το τέλος πέτυχαν μια τεράστια ανατροπή. Στο συγκεκριμένο ματς έπαιξαν χωρίς τους Σμαρτ, Ίρβινγκ, Μπράουν και φυσικά τους Τάις-Χείγουορντ. Αυτή τη φορά η πεντάδα Τέιτουμ, Μονρό, Μόρις, Λάρκιν και Ροζίερ είχε μπει στα… παπούτσια των τραυματιών.

Επόμενο… θύμα τους οι Μπλέιζερς, τους οποίους νίκησαν με 105-100, με την παραπάνω πεντάδα να βρίσκεται στα… πιτς φυσικά, αλλά τον Μόρις να κάνει ματσάρα με 30 πόντους και 5/6 τρίποντα.

Οι Κέλτες επικράτησαν σχετικά εύκολα των Κινγκς και των Σανς στη συνέχεια, καθιστώντας πλέον σαφές σε όλο το ΝΒΑ πως οι τραυματισμοί δεν τους τρομάζουν (είχαν τον Μπράουν σε αυτά τα δύο ματς, αλλά όχι τους υπολοίπους) και έχουν μάθει να τους… καλύπτουν με άλλες λύσεις που βγαίνουν μπροστά και κάνουν το… κομμάτι τους. Ροζίερ-Μπράουν στο πρώτο ματς και Χόρφορντ-Μόρις-Τέιτουμ στο δεύτερο, δεν άφησαν τη Βοστώνη να ηττηθεί.

Η «απόδραση» από τη Γιούτα και η… παράσταση με Ράπτορς

Στη Γιούτα οι Σέλτικς απειλήθηκαν με ήττα, αλλά και πάλι βρήκαν τον τρόπο στο τέλος να... αποδράσουν με το νικητήριο σουτ του Μπράουν, ένα καλάθι που θύμισε για άλλη μια φορά, πως πρόκειται για την πιο clutch ομάδα της λίγκας. Μάλιστα η νίκη ήρθε χωρίς τον Χόρφορντ που έκανε παρέα στους υπόλοιπους γνωστούς τραυματίες.

Τα…. δόντια τους έδειξαν και στην καλύτερη ομάδα της Ανατολής βάση βαθμολογίας, το Τορόντο. Όλοι περίμεναν ντέρμπι, αλλά οι… άτρωτοι Σέλτικς τελείωσαν το ματς με συνοπτικές διαδικασίες, επικρατώντας με 110-99, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Μόρις, Τέιτουμ και Ροζίερ.

Τα ξημερώματα μπορεί να έχασαν με 106-102 από τους Μπακς του Αντετοκούνμπο, ωστόσο πάλεψαν μέχρι τέλους σε ένα ματς που αναγκάστηκαν να παίξουν χωρίς point guard, αφού Ίρβινγκ,Σμαρτ, Ροζίερ και Λάρκιν ήταν ανήμποροι να βοηθήσουν. Επιστρατεύτηκε ο Καντίμ Άλεν για 23 λεπτά, ενώ πριν από αυτό το παιχνίδι έπαιζε 3.3 λεπτά μέσο όρο.

Η λίστα των απουσιών στα ματς που παρουσιάστηκαν παραπάνω (υπολογίζουμε και τον Χέιγουορντ)

Με Μάτζικ: Ίρβινγκ, Μπράουν, Σμαρτ, Τάις, Χείγουορντ

Με Πέλικανς: Ίρβινγκ, Μπράουν, Σμαρτ, Τάις, Χείγουορντ

Με Θάντερ: Ίρβινγκ, Μπράουν, Σμαρτ, Τάις, Χείγουορντ

Mε Μπλέιζερς: Ίρβινγκ, Μπράουν, Σμαρτ, Τάις, Χείγουορντ

Mε Κινγκς: Ίρβινγκ, Σμαρτ, Τάις, Χείγουορντ

Με Σανς: Ίρβινγκ, Σμαρτ, Τάις, Χείγουορντ

Mε Τζαζ: Ίρβινγκ, Σμαρτ, Τάις, Χείγουορντ, Χόρφορντ

Με Ράπτορς: : Ίρβινγκ, Σμαρτ, Τάις, Χείγουορντ

Mε Μπακς: Ίρβινγκ, Σμαρτ, Τάις, Χείγουορντ, Ροζίερ, Λάρκιν

Κανείς δεν τους θέλει για αντίπαλο

H παραπάνω λίστα λέει πολλά. Οι Σέλτικς φέρονται σαν εν δυνάμει πρωταθλητές και δείχνουν πως δεν αστειεύονται παρά τις αμέτρητες ατυχίες μέσα στη σεζόν. Μπορεί η Βοστώνη να θυμίζει… νοσοκομείο, όμως η προσήλωση στον στόχο, το εξαιρετικό κοουτσάρισμα του Στίβενς και οι… ήρωες που βρίσκει σε κάθε ματς που δεν μπορούν να βοηθήσουν οι αμέτρητοι τραυματίες, την κάνουν έναν αντίπαλο που όλοι θα ήθελαν να αποφύγουν.

Σκεφτείτε πως οι Σέλτικς παίζουν τόσο καιρό χωρίς τον κορυφαίο παίκτη και σκόρερ τους, τον «Uncle Drew» και τον καλύτερο περιφερειακό τους αμυντικό, τον Μάρκους Σμαρτ. Δηλαδή τα δύο σπουδαιότερα… γρανάζια τους σε επίθεση και άμυνα αντίστοιχα.

Όμως αντέχουν και δηλώνουν με θράσος πως όποιος και αν λείπει, δεν πρέπει να τους υποτιμάς, γιατί είναι η «Λερναία Ύδρα» του ΝΒΑ και πάντα ο Στίβενς έχει κρυμμένους άσσους στο μανίκι του. Η Βοστώνη έχει βρει τον τρόπο να… καμουφλάρει μαγικά πολλές και ταυτόχρονες σημαντικές απουσίες. Κάτι που θα την βοηθήσει όταν οι κύριοι Ίρβινγκ και Σμαρτ μπουν στην… εξίσωση στα playoffs και ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα