Όταν οι διαιτητές του ΝΒΑ τα κάνουν… μαντάρα! (vids)

Νίκος Καρφής
Όταν οι διαιτητές του ΝΒΑ τα κάνουν… μαντάρα! (vids)

bet365

Η φετινή σεζόν είναι γεμάτη λάθη από τους διαιτητές του ΝΒΑ, τα οποία έχουν καθορίσει παιχνίδια και το gazzetta.gr ξεχώρισε ορισμένες περιπτώσεις που οι άνθρωποι με τα γκρι τα έκαναν… μαντάρα.

Live στοίχημα όλες τις ώρες και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα (21+)

Τεταμένες είναι οι σχέσεις παικτών και διαιτητών σε πολλά παιχνίδια του ΝΒΑ, κάτι που δικαιολογείται από τις αποφάσεις που παίρνουν οι άνθρωποι με τα γκρι. Την φετινή σεζόν τα non calls ή τα λάθος σφυρίγματα είναι πάρα πολλά και έτσι το gazzetta.gr επέλεξε εκείνα που βγάζουν... μάτι.

Άλλες φορές είναι απλά μια φάση που γίνεται στα μέσα κάποιας αναμέτρησης και τρελαίνει τον παίκτη που χρεώνεται την παράβαση, αλλά σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, τα σφυρίγματα γίνονται στην τελευταία φάση και εν πολλοίς καθορίζουν την τύχη ενός ματς. Η δουλειά του διαιτητή δεν είναι εύκολη, η πίεση είναι μεγάλη, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τα λάθη, τα οποία βγάζουν από τα ρούχα τους, τους παίκτες.

Βέβαια το ΝΒΑ λίγες ώρες μετά το τέλος του εκάστοτε ματς βγάζει ανακοίνωση με το οποίο παραδέχεται τα κραυγαλέα λάθη που έχουν γίνει στο τέλος, όμως το αποτέλεσμα δεν γίνεται να αλλάξει.

Η λίγκα με ανακοίνωση της γνωστοποίησε πως θα δημιουργήσει ένα πρόγραμμα για να φτιάξει τις σχέσεις μεταξύ παικτών και διαιτητών. Γενικότερα σκοπός όλου αυτού είναι να βελτιωθεί η σχέση μεταξύ παικτών και διαιτητών κατά τη διάρκεια των ματς και να σεβαστούν περισσότερο το παιχνίδι όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Το gazzetta.gr επέλεξε 6 χαρακτηριστικές περιπτώσεις που οι διαιτητές εξόργισαν τον παίκτη και την ομάδα που αδίκησαν, αφού γιατί κατά μια έννοια τους έπνιγε το δίκιο.

To καθαρό φάουλ του Ντουράντ πάνω στον ΛεΜπρόν

Ματσάρα στο Γκόλντεν Στέιτ μεταξύ Ουόριορς και Καβαλίερς, όμως οι διαιτητές γίνονται και αρνητικοί πρωταγωνιστές. Στην πρώτη φάση και με το σκορ στο 95-92 ο Ντουράντ φαίνεται να εμποδίζει τον ΛεΜπρόν να πάρει τον διάδρομο τόσο με το σώμα του, όσο και με το αριστερό του πόδι στη συνέχεια. Και αν αυτό μπορεί να χαρακτηρισθεί εμφιλεγόμενο, για το επόμενο δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο Βασιλιάς ξεκινάει το μπάσιμο, 27 δευτερόλεπτα πριν την λήξη και στην προσπάθεια για lay up, o «ΚD» του κάνει καθαρό φάουλ με το δεξί του χέρι και τον κατεβάζει. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια του διαιτητή, ο οποίος θεωρεί πως δεν υπάρχει παράβαση και αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά, δίνοντας την μπάλα στους πρωταθλητές.

Το διπλό flopping του Σμαρτ που… έγινε φάουλ και τα… βήματα του Χόρφορντ

Εξαιρετικός αμυντικός ο συμπαθέστατος Μάρκους Σμαρτ, αλλά λατρεύει να κάνει flopping. «Καθηγητής» στο να παίρνει επιθετικά φάουλ. Αυτό έκανε και κόντρα στους Ρόκετς. Ένα… χαμένο ματς για τους Σέλτικς, το κέρδισε μόνος του με την ερμηνεία του να διεκδικεί Όσκαρ Α Ανδρικού Ρόλου. Το ματς έχει 7.3 δευτερόλεπτα για τη λήξη και οι «ρουκέτες» προηγούνται με 98-97. Επαναφορά στον Χάρντεν, ο οποίος θέλει να ξεμαρκαριστεί από την… βδέλλα Σμαρτ και χρεώνεται με επιθετικό φάουλ. Ο Χόρφορντ βάζει μπροστά την ομάδα του σε μια φάση που κουνάει το σταθερό και κάνει βήματα. Στην επόμενη φάση, ο Σμαρτ με μια μεγαλοπρεπέστατη βουτιά κερδίζει το επιθετικό ξανά από τον Χάρντεν. Δύο επιθετικά ή αλλιώς flopping μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Πόσοι από εσάς που θα δουν το παρακάτω video θα χρέωναν με παράβαση τον «Μούσια»; Οι διαιτητές το έκαναν.

Το επιθετικό φάουλ του Τάουνς που δεν δόθηκε και έκανε ήρωα τον Ουίγκινς

Στο… θρίλερ της Οκλαχόμα, οι Θάντερ προηγούνται με 113-112 και το ρολόι δείχνει να απομένουν 4.7 δευερόλεπτα για τη λήξη. Ο Ουίγκινς παίρνει την μπάλα, με τον Τζορτζ να προσπαθεί να τον μαρκάρει και τον Τάουνς να έρχεται και να γκρεμίζει τον «PG13», κάνοντας καθαρό επιθετικό φάουλ πάνω στο σκριν. Αυτό φυσικά δεν δόθηκε ποτέ, ο Ουίγκινς το εκμεταλλεύτηκε και σκόραρε ένα τρελό τρίποντο με ταμπλό, χαρίζοντας τη νίκη στους Τίμπεργουλβς. To NBA λίγες ώρες μετά παραδέχθηκε το λάθος των διαιτητών.

Όταν ο Γιάννης «σκότωσε» τους Θάντερ με… πάτημα γραμμής

Για άλλη μια φορά «θύμα» ήταν η παρέα του Ουέστμπρουκ. Σε άλλη μια περίπτωση το ματς έγινε στην Οκλαχόμα. Αντίπαλος οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η επαναφορά γίνεται με 4.7 να απονέμουν. Διαβολικές συμπτώσεις που θυμίζουν το ματς με τη Μινεσότα. Τα «ελάφια» εμπιστεύονται τον Greek Freak για την τελευταία επίθεση τους και αυτός δεν τους απογοητεύει. Παίρνει την μπάλα, ξεφεύγει από τον αντίπαλο του και κάνει… πόστερ τον Ουέστμπρουκ, επιτρέποντας στην ομάδα του να… δραπετεύσει με ένα σπουδαίο διπλό. Μόνο που ο Έλληνας φόργουορντ έχει πατήσει την τελική γραμμή στην προσπάθεια του να πλησιάσει στο καλάθι, κάτι που οι διαιτητές δεν υπέδειξαν. Σε άλλη μια περίπτωση που η λίγκα παραδέχθηκε το λάθος της με ανακοίνωση της λίγες ώρες μετά το τέλος.

H αποβολή του Καρμέλο για «χτύπημα» στον Νούρκιτς

Στο ματς των Θάντερ με τους Μπλέιζερς οι διαιτητές αποφάσισαν να χρεώσουν flagrant 2 τον Καρμέλο και να τον στείλουν στα αποδυτήρια. Ο φόργουορντ της Οκλαχόμα προσπάθησε να σκοράρει, με τον Νούρκιτς να προσπαθεί να τον κόψει και να δέχεται τον αγκώνα του αντιπάλου. Αν δει όμως κανείς τα replay θα καταλάβει πως δεν έγινε σκόπιμα, αλλά πάνω στην φάση. Οι άνθρωποι που διεύθυναν την αναμέτρηση είχαν άλλη άποψη. Κρίμα για τον Μέλο, ο οποίος χωρίς να φταίει αναγκάστηκε να φύγει από το ματς.

H φάση που εξόργισε τον Λίβινγκστον

Μια απόφαση του διαιτητή ήταν αρκετή για να εξοργίσει τον Σον Λίβινγκστον. Ο παίκτης των Ουόριορς προσπάθησε να σουτάρει με αντίπαλο τον Τζόνσον των Χιτ, όμως ο γκαρντ του Μαϊάμι του κάνει φάουλ στην προσπάθεια για σουτ. Ο διαιτητής δεν δίνει φάουλ, ο Λίβινγκστον τρελαίνεται και κολλάει το κεφάλι του στον άνθρωπο που διευθύνει την αναμέτρηση. Όπως ήταν φυσικό, αποβάλλεται. Πάλι καλά που δεν τον κουτούλησε.

 

NBA Τελευταία Νέα