Αυτός είναι ο Μπιόρν Ένγκελς που πήρε ο Ολυμπιακός (pics & vids)

Αυτός είναι ο Μπιόρν Ένγκελς που πήρε ο Ολυμπιακός (pics & vids)

Αυτός είναι ο Μπιόρν Ένγκελς που πήρε ο Ολυμπιακός (pics & vids)

bet365

Ποιος είναι ο Μπιόρν Ένγκελς για τον οποίο ο Ολυμπιακός... επαναστατεί δίνοντας πάνω από 7.000.000 ευρώ! Η καθιέρωση στην Μπριζ, οι τραυματισμοί κι η ανοδική του πορεία. Το gazzetta.gr πηγαίνει βήμα-βήμα η καριέρα του.

Ελλάδα – Εσθονία με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Φορτούνης σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Το Νοέμβριο του 1820 γεννήθηκε στο Μπάρμεν της τότε Ρηνανικής Πρωσίας ο Φρίντριχ Ένγκελς. Φιλόσοφος και στη συνέχεια κολλητός του Μαρξ, με τον οποίο και συνυπήρξε σε αγώνες κατά της φεουδαρχικής Πρωσικής κυβέρνησης.

Αποτέλεσε, μέσω των έργων του, φάρο για τη διάδοση της Μαρξιστικής φιλοσοφίας.

Ύστερα από 174 χρόνια στο Kaprijke του Βελγίου, μόλις 3.30 ώρες από το Μπάρμεν (περιοχές που βρίσκονται στην ίδια ευθεία όπως κοιτάς τον χάρτη) γεννιέται ο Μπιόρν Ένγκελς (ή Ένχελς όπως προφέρεται). Ο άνθρωπος για τον οποίο ο ολυμπιακός κάνει... επανάσταση δίνοντας 7.000.000 ευρώ για τον κάνει δικό του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ο 22χρονος ύψους 1.94 φημίζεται για τη δύναμή του, το καλό ψηλό του παιχνίδι αλλά και την έφεση που έχει στο σκοράρισμα (φαίνεται από τους αριθμούς του). Αναμένεται να βοηθήσει πολύ στα στημένα, ενώ είναι πολύ καλός στο τακτικό κομμάτι, όντας προσηλωμένος στην άμυνα.

Πρόκειται για έναν παίκτη ο οποίος τον Απρίλιο που μας πέρασε έκανε την Άρσεναλ να δίνει 12.000.000 λίρες, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η Στόουκ προσέφερε 8.500.000 λίρες, αλλά τελικά προτίμησε τον Βίμερ. Τελευταία ομάδα που τον ήθελε η Φούλαμ, σύμφωνα πάντα με όσα γράφονταν στο Νησί, η οποία όμως δεν έκανε επίσημη πρόταση. Η επιθυμία του βέβαια είναι να αγωνιστεί στην Premier League

Τελικά, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα τον κάνει δικό του, προσφέροντας στην Κλαμπ Μπριζ αυτό το τεράστιο ποσό. Το μεγαλύτερο που έδωσε ποτέ για να θωρακίσει την άμυνά του. Χρήματα που έχει στα ταμεία του ο Ολυμπιακός μετά την πώληση του Ρέτσου αλλά και την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Από τα 12 στην Μπριζ

Ο Ένγκελς φόρεσε για πρώτη φορά την φόρμα της Κλαμπ Μπριζ στα 12 του, το 2006. Πιο πριν είχε περάσει από τις ακαδημίες των FC Kaprijke-Bentille, FC Lembeke και Λόκερεν.

Το 2011 εμφανίζεται στην πρώτη ομάδα όντας στον πάγκο σε ένα ματς με την Γάνδη στις 29 Οκτωβρίου του 2011.

Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα έρχεται στις 20/9 του 2012 σε ματς για το Europa League κόντρα στην Μπορντό. Ο Ζορζ Λέεκενς τον έβαλε στο ματς στο ημίχρονο αντί του Τιμπό Φαν Άκερ, αλλά μόλις ένα λεπτό αργότερα σημείωσε αυτογκόλ κάνοντας το 3-0 σε ένα ματς που τελείωσε 4-0. Την υπόλοιπη χρονιά την έβγαλε στον πάγκο.

Τη σεζόν 2013-2014 έρχεται η καθιέρωση. Παίζει στο «Albertparkstadion» απέναντι στην Οστάνδη και σκοράρει το πρώτο του γκολ, στην πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα μόλις στο 3'.

Με τον Χουάν Κάρλος Γαρίδο παίζει σε 35 ματς, σκοράρει 5 φορές, δίνει άλλες δύο ασίστ, ενώ δέχεται 7 κίτρινες και αποβάλλεται μία φορά. Εννοείται πως αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παίκτες της ομάδας.

Την επόμενη σεζόν ένας τραυματισμός στο γόνατο τον αναγκάζει να παίξει μόλις 12 φορές. Ωστόσο, πρόλαβα να σκοράρει 3 φορές, με τα δύο γκολ να είναι στην Οστάνδη, δίνοντας στην ομάδα του την ισοπαλία με 2-2.

Ο εν λόγω τραυματισμός τον έκανε να επιστρέψει στη δράση το Δεκέμβριο του 2015, χάνοντας έτσι ένα μεγάλο μέρος και από την επόμενη σεζόν. Δεν κατάφερε να παίξει και στα προκριματικά με τον Παναθηναϊκό εκείνη τη σεζόν, όπου η ομάδα του απέκλεισε το «τριφύλλι». Παίζει, ωστόσο, σε 21 ματς, πετυχαίνει 2 γκολ και μοιράζει 3 ασίστ.

Η περσινή σεζόν, επίσης, στιγματίστηκε από τραυματισμό. Μόλις στο 533', στο ματς με την Λέστερ αποχωρεί από το γήπεδο έχοντας χτυπήσει στον ώμο. Έτσι, έχασε τα επόμενα ματς του ομίλου στο Champions League και επέστρεψε στις 18/12 του 2016 στη νίκη με 5-1 επί της Κορτράικ.

Απολογισμός της σεζόν: 23 ματς, 2 γκολ, 1 ασίστ, 3 κίτρινες.

Φέτος πρόλαβε να παίξει σε 5 ματς, όντας βασικός στην ήττα με 3-0 από την ΑΕΚ και τελικά αποχαιρετά το σύλλογο που τον ανέδειξε έχοντας γράψει συνολικά 97 συμμετοχές, 12 γκολ και 6 ασίστ, ενώ έχει περάσει απ' όλα τα κλιμάκια της εθνικής Βελγίου.

Από μικρός στα... βάσανα της οικογένειας

Εδώ και τρία χρόνια είναι στη ζωή με την Evangelista, με την οποία απέκτησε τον Ιούλιο ένα αγοράκι. Παντού μαζί.

Μία βόλτα στα social media θα σας πείσει ότι ο Ενγκελς είναι ένας τύπος που τον ενδιαφέρει μόνο το ποδόσφαιρο κι η οικογένειά του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα