Ολυμπιακός και ΑΕΚ κλέβουν τις εντυπώσεις

Θοδωρής Βασίλης
Ολυμπιακός και ΑΕΚ κλέβουν τις εντυπώσεις

bet365

Το μεταγραφικό πάρε-δώσε συνεχίζεται σε αμείωτους ρυθμούς και το gazzetta.gr καταγράφει τις πρώτες κινήσεις των ομάδων της Superleague.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Ντρόχεντα – Φιν Χαρπς (21+).

Μπήκαμε για τα καλά στον Ιούλιο και πλέον και οι τελευταίες ομάδες σήκωσαν μανίκια και ξεκίνησαν προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν. Παράλληλα συνεχίζουν να κινούνται στο μεταγραφικό παζάρι με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Η κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί κάτι απολύτως λογικό αφού οι προπονητές επιθυμούν να δουλέψουν όσο γίνεται περισσότερο έχοντας στην διάθεσή τους και τα νέα αποκτήματα. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Απόλλωνας είναι αυτός που έχει προβεί στις περισσότερες μεταγραφές έχοντας ανακοινώσει την απόκτηση δέκα ποδοσφαιριστών με την ΑΕΚ να ακολουθεί με οκτώ.

Αντίθετα, στις ομάδες που δεν έχουν ενισχυθεί και αναμένεται να φουλάρουν τις επόμενες ημέρες είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα (έχει ανακοινώσει μόνο τον Βελλίδη), αλλά και ο ΠΑΟΚ (μόλις δύο παίκτες μέχρι στιγμής).

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Ολυμπιακός: Οι πρωταθλητές Ελλάδος έχοντας το περσινό πάθημα με τον αποκλεισμό από την Χάποελ Μπερ Σεβά αποφάσισε να ενισχυθεί με παίκτες πρώτης γραμμής για να είναι έτοιμος για τα προκριματικά του Champions League. Αρχικά απέκτησε τους Ρισβάνη και Σιώπη από τον Πανιώνιο,παίκτες που έκαναν την διαφορά πέρυσι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, αλλά και τον Κούτρη του ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος ήταν από τις αποκαλύψεις του πρωταθλήματος. Στη συνέχεια ήρθαν οι μεταγραφές από το πάνω ράφι με πρώτη αυτή του Εμενίκε από την Φενέρμπαχτσε, για να ακολουθήσει αυτή του Μεχντί Καρσελά από την Μπενφίκα.

ΑΕΚ: Η δεύτερη στην βαθμολογία ΑΕΚ ξεκίνησε από νωρίς την μεταγραφική της ενίσχυση αφού επίσης έχει υποχρεώσεις για τα προκριματικά του Champions League. Για τον λόγο αυτό οι άνθρωποι του Δικεφάλου κινήθηκαν αστραπιαία και έφεραν παίκτες στις θέσεις που η ομάδα πονούσε, ενώ γέμισαν το ρόστερ και με ποιοτικές εναλλακτικές λύσεις. Τα «κιτρινόμαυρα» θα φοράνε πλέον οι γνωστοί μας Γιακουμάκης Κλωναρίδης και Τσιτώντας, ενώ ακολούθησαν και οι μεταγραφές από το εξωτερικό και συγκεκριμένα αυτές των Λιβάια (φορ), Τρίστασον (εξτρέμ) και Τσόσιτς (στόπερ) με την Ένωση πλέον να δείχνει πιο γεμάτη από ποτέ.

Παναθηναϊκός: Στους «πράσινους» τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά και αυτό οφείλεται κυρίως στο σίριαλ Μπεργκ με αποτέλεσμα να χαθεί σημαντικός χρόνος για την ενίσχυση της ομάδας. Τα «πράσινα» μέχρι στιγμής έχουν φορέσει οι Κολοβέτσιος ο οποίος ήρθε με ελεύθερη μεταγραφή από την ΑΕΚ και ο Όμρι Άλτμαν από την Χάποελ Τελ Αβίβ.

ΠΑΟΚ: Σε ρηχά νερά κινείται μέχρι στιγμής ο Δικέφαλος του Βορρά έχοντας αποκτήσει μόλις δύο παίκτες. Αρχικά ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Λημνιού από τον Ατρόμητο, μια μεταγραφή που έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο μήνες περίπου, ενώ η δεύτερη κίνηση ήταν αυτή του αριστερού μπακ Λεβέκ ως ελεύθερος από την Γκινγκάμπ.

Πανιώνιος: Οι «κυανέρυθροι» είναι οι πρώτοι που θα ανοίξουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τη νέα σεζόν. Για τον λόγο αυτό προσπάθησαν όσο γίνεται νωρίτερα να αποκτήσουν έτοιμους ποδοσφαιριστές. Στην Πλατεία ήρθαν ο Γιάγια Μπανανά από τον Πλατανιά, καθώς και οι Παπαγεωργίου (Ξάνθη), Σαραμαντάς (Ηρακλής), Μαϊσουράτζε (Ερμής Αραδίππου) και Κότνικ (Τσέλιε).

ΠΑΣ Γιάννινα: Οι Ηπειρώτες αντίθετα, είναι από τις λίγες ομάδες που δεν έχουν ενισχυθεί σχεδόν καθόλου στο μεταγραφικό παζάρι αφού με εξαίρεση τον ελεύθερο Βελλίδη δεν έχει αποκτήσει άλλον ποδοσφαιριστή.

Πλατανιάς: Οι Κρητικοί άλλαξαν ρότα την φετινή χρονιά και αποφάσισαν να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές στοιχήματα που είναι άγνωστοι στο ευρύ ελληνικό κοινό. Στα Περιβόλια ήρθαν ποδοσφαιριστές όπως ο Κρος (Ρεντ Σταρ), Ομπερχάουζερ (Μετς), Γκζέλτσακ (Γκόρνικ), αλλά και οι Έλληνες Στάμου (Ηρακλής) και Πλιάτσικας (Πανιώνιος).

Ξάνθη: Η ακριτική ομάδα έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής πέντε ποδοσφαιριστές, στην πλειοψηφία τους ξένοι, με ποιο γνωστό τον Σλοβάκο επιθετικό Γέντρισεκ από την Κρακοβία. Οι άλλοι ποδοσφαιριστές που θα φοράνε την φανέλα της ομάδας είναι οι Ματίας Κάστρο (Σαν Μάρκος ντε Αρίκα), Μπούλα Κίκε (Κισσαμικός), Τζελέπης (ελεύθερος) και Ρότσε (Ίστρα 1961).

Παναιτωλικός: Στο Αγρίνιο ανέβασαν στροφές τις τελευταίες ημέρες και μετά από ηρεμία ημερών ξεκίνησαν το μεταγραφικό ντεμαράζ. Μετά τους Μαρινάκη (Παναθηναϊκό), τα «καναρίνια» ανακοίνωσαν τους Τσέναμο (Λαμία), Ντίας (Σαραγόσα) και Μάζουρεκ (Παλεστίνο) ενώ αναμένονται και άλλες μεταγραφές.

Ατρόμητος: Χρονιά αλλαγών στο Περιστέρι με τους ανθρώπους του Ατρόμητου να αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα η ομάδα να αλλάξει πρόσωπο με την ανανέωση του έμψυχου δυναμικού της ομάδας. Παίκτες όπως οι Μανούσος (Πλατανιάς), Χατζηισαΐας, Γιαννούλης (και οι δύο από τον ΠΑΟΚ), Αντόνιο Τζούνιορ (Νασιονάλ Σάο Πάουλο), Μένσα (Λάτσι), Βασιλακάκης (Κάνθη) ήρθαν να δώσουν μια νέα πνοή σητν ομάδα των Δυτικών Προαστείων.

Αστέρας Τρίπολης: Μόλιες τρεις μεταγραφές μέχρι στιγμής από τους Αρκάδες οι οποίοι έχουν ανακοινώσει Πασαλίδη (Αιγινιακός), Λεβί Μαντιντά (Θέλτα) και τον Ισπανό Ντάνι Πιτσίν (Σεμπαστιάν ντε λος Ρέγιες)

Κέρκυρα: Οι Φαίακες συνεχίζουν την ενίσχυσή τους για τη νέα σεζόν με τους Μπαλάφα (Βέροια), Τουράμ (ανανεώθηκε ο δανεισμός του), Κρητικό (Απόλλων Σμύρνης), Γιαννακόπουλο (Παναθηναϊκό), Αναστασίου (Αχαρναϊκός), Βάργκας (Αουντάξ) να γίνονται παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

ΑΕΛ: Οι «βυσσινοί» ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι στο μεταγραφικό παζάρι έχοντας αποκτήσει ποδοσφαιριστές σε όλες τις γραμμές. Κάτω από τα γκολπόστ ήρθε ο βασικός τερματοφύλακας του Μαυροβουνίου Μπόζοβιτς (Ζέτα), ενώ εμπειρία και ποιότητα θα προσφέρουν οι Λεοζίνιο (Ηρακλής) Γουάλας (Ξάνθη). Επίσης στην Λάρισα μετακόμισαν και οι Αγρόδημος (Απόλλων Λάρισας), Σαφαρίκας (Βέροια) και Άλμπι Άλλα (Σκερντέμπεου).

Απόλλων Σμύρνης: Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι η ομάδα που έχει κινηθεί περισσότερο από όλους. Συγκεκριμένα ο Άκης Μάντζιος έχει προβεί στην απόκτηση δέκα (!) ποδοσφαιριστών μέχρι στιγμής χωρίς μάλιστα να έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές. Στην Ριζούπολη ήρθαν οι Μενδρινός (Πλατανιάς), Κούρος (Ηρακλής), Ιβάν Τσόβιτς (Ίντερ Ζάπρεσιτς), Μιχάλης Ζαρόπουλος (Ξάνθη), Βασίλης Βαλλιάνος (ΟΦΗ), Νασίρ Μαασί (Νέα Σαλαμίνα), Μπάμπιαζ (Τερμάλιτσα Νιέτσιεσα), Κοντοές (Ατρόμητος), Βαφέας (Αγροτικός Αστέρας), Έλι Ελμπάζ (Χάποελ Κφαρ Σαμπά)

Λαμία: Τέλος, η Λαμία ετοιμάζεται για την πρώτη της συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία και χρειάζεται άμεσα ενίσχυση αφού μέχρι στιγμής μόλις τρεις είναι οι ενδεκαδάτες μεταγραφές, αυτές των Ακόστα (ΠΑΣ Γιάννινα), Βασιλαντωνόπουλου (ΑΕΚ), Ποντλόγκαρ (Τσέλιε). Επίσης, έχουν αποκτηθεί και οι Βουό (ΟΦΗ), Φράγκος (Σπάρτη), Τσέλιος (ΑΕΚ, δανεικός), Κουκόλης (Αγροτικός Αστέρας)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα