Το Top-5 του Κλάους που γράφει ιστορία (pics)

Σταύρος Σουντουλίδης
Το Top-5 του Κλάους που γράφει ιστορία (pics)

bet365

Ο αγώνας με τον ΠΑΣ είναι ξεχωριστός για τον Στέφανο Αθανασιάδη, που αναμένεται να συμπληρώσει 200 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ στην Α’ Εθνική. Το gazzetta.gr, θυμάται τις πέντε καλύτερες στιγμές.

Αν δεν είναι, το ντεμπούτο του, το πρώτο γκολ, το φοβερό γκολ σ’ ένα ντέρμπι της πόλης, η 100η συμμετοχή και ένα γκολ σε νίκη μέσα στο Φάληρο, στο Top-5 των καλύτερων στιγμών του Κλάους στην Α’ Εθνική, ε τότε ποιες θα είναι;

Με 199 καταμετρημένες συμμετοχές και 71 γκολ από τις 24 Φεβρουαρίου του 2007 ο Ελληνας επιθετικός μπαίνει κι αυτός στο κλαμπ των ποδοσφαιριστών που θα έχουν αγωνιστεί σε 200 αγώνες στη μεγάλη κατηγορία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Ας θυμηθούμε αυτές τις πέντε καλύτερες στιγμές του με την ασπρόμαυρη φανέλα:

Νο1. Το ντεμπούτο του στην άδεια Τούμπα

Ήταν Σάββατο 24 Φεβρουαρίου του 2007, ο ΠΑΟΚ δεν πατούσε καθόλου καλά στα πόδια του, ο κόσμος αναζητούσε εκ νέου λύση στο τεράστιο διοικητικό πρόβλημα, η Τούμπα ήταν σχεδόν άδεια (4.097 εισιτήρια) εν τούτοις όμως «έβραζε» βλέποντας το «Δικέφαλο», αν και προηγήθηκε, να χάνει με 3-1 από τη Λάρισα του Δώνη.

Κάπου εκεί ο Γιώργος Παράσχος σκέφτηκε να ρίξει στο γήπεδο τον μόλις 18 και κάτι μηνών, Στέφανο Αθανασιάδη μπας και ηρεμήσει ο κόσμος. Ο Κλάους, με το Νο 28 στην πλάτη, μπήκε στο 77’ στη θέση του καλού του φίλου, Σωτήρη Μπαλάφα, και κάπως έτσι έκανε ντεμπούτο στο γήπεδο, που πριν λίγα χρόνια ως «ball boy» μάζευε τα εικοσάρικα που έπεφταν από την κερκίδα.

Νο2. Πρώτη φορά βασικός, πρώτο (διπλό) γκολ

Παρά το ντεμπούτο του, ο Αθανασιάδης γρήγορα επέστρεψε στον πάγκο και στη Β’ ομάδα με την οποία συνέχιζε να σκοράρει. Την επόμενη χρονιά, με τον Σάντος στον πάγκο, έκανε τρία ματς ως αλλαγή μέχρι να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2007-’08, με τον αδιάφορο βαθμολογικά ΠΑΟΚ να ταξιδεύει στο «Αλκαζάρ» στις 20 Απριλίου του 2008, ανήμερα των 82ων γενεθλίων του.

Η Λάρισα αποδεικνύεται η ομάδα που θα «σημαδέψει» τα πρώτα βήματα του Έλληνα επιθετικού, που εναντίον των «βυσσινί» του Δώνη για πρώτη πήρε φανέλα βασικού και σημείωσε δύο εντυπωσιακά γκολ, το πρώτο στο 9’ και το δεύτερο στο 41’, στην ήττα του «Δικεφάλου» με 4-3 από την ΑΕΛ.

Νο3. Η γκολάρα στον Άρη, «δώρο» στον Ιβάν…

Ακρως συμβολικό το προτελευταίο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης στις 30 Σεπτεμβρίου του 2012. Λίγες μέρες νωρίτερα ο Ιβάν Σαββίδης είχε αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ και για πρώτη φορά θα βρεθεί οικογενειακώς στις κερκίδες της Τούμπας.

Η ομάδα θα του κάνει ένα μεγάλο δώρο, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ σε διάστημα τριάντα λεπτών στο πρώτο ημίχρονο και διαλύοντας με 4-1 τους «κίτρινους».

Λίγο πριν οι δυο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, κι ενώ ο Άρης είχε μειώσει με τον Αγκάνθο σε 3-1, ο Στέφανος Αθανασιάδης θα πετύχει ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ, που είμαστε σίγουροι ότι θα το θυμάται μέχρι και σήμερα ο συμπαίκτης του στον ΠΑΟΚ, Μάρκος Βελλίδης, ο οποίος πραγματικά δεν πρόλαβε να κουνηθεί και είδε την μπάλα να «καρφώνεται» στα δίχτυα της εστίας του.

Νο4. Έγινε «100αρης» με χαμένο πέναλτι

Στην Τούμπα ο κόσμος του ΠΑΟΚ είχε αρχίσει να ασχολείται με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, που ακολουθούσε σε δύο εβδομάδες, και ελάχιστοι είχαν δώσει σημασία στο παιχνίδι απέναντι στον Πλατανιά στις 11/11/2012. Στα κάγκελα κυριαρχούσε ένα πανό, το οποίο χαρακτήριζε «Ιούδα» τον Πάμπλο Κοντρέρας!

Ήταν το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της Α’ Εθνικής ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Πλατανιά κι εκείνο το βράδυ στην Τούμπα ο Στέφανος Αθανασιάδης, συμπλήρωσε τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα του «Δικεφάλου», αλλά δε το χάρηκε και τόσο πολύ, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του πήρε τη νίκη με 2-0.

Στο 45ο λεπτό ο Κίτσιου κέρδισε πέναλτι, ο Κλάους το εκτέλεσε, αλλά ο Κηπουρός το απόκρουσε πριν δεχθεί δυο γκολ στο β’ μέρος από Σαλπιγγίδη (εκείνη την ημέρα έφτασε τις 300 συμμετοχές στην Α’ Εθνική!) και Λίνο.

Νο5. Ο… τοξοβόλος του Φαλήρου

Στις 3 Δεκεμβρίου του 2014 ο ΠΑΟΚ έφευγε μ’ ένα σπουδαίο από κάθε άποψης «διπλό» από το Φάληρο επικρατώντας με 2-1 του Ολυμπιακού, στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής.

Ο Αθανασιάδης συνεχίζοντας μια παράδοση στο καλό μομέντουμ του απέναντι στους «ερυθρόλευκους» ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 43ο λεπτό, εμφανίζοντας ένα… τόξο στη διάρκεια των πανηγυρισμών του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα