Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσός» ο Γκαβέλας με παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα!

Κώστας Ευθυμιάδης
Παραολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσός» ο Γκαβέλας με παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα!

bet365

Πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Τόκιο από τον Θανάση Γκαβέλα στα 100μ.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι γεγονός!

Το κατέκτησε ο Θανάσης Γκαβέλας στον τελικό των 100 μέτρων Τ11 στον στίβο όπου στον τελικό τερμάτισε σε χρόνο 10.82 που είναι παγκόσμιο ρεκόρ!

Μαζί με τον Σωτήρη Γκαραγκάνη που είναι ο συνοδός του στον αγώνα, έκαναν εκπληκτική κούρσα και έσπασαν το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ που ήταν 10.88 από τον προκριματικό. Τεράστια επιτυχία για τον Γκαβέλα, που είναι ξάδερφος του Μεσογειονίκη Αρη Γκαβέλα, αλλά και για τον Γκαραγκάνη ο οποίος θυσίασε την συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα προκειμένου να βοηθήσει τον αθλητή του ΑΟ Κάλλιστος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και να δικαιώνεται για την επιλογή του.

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στην διοργάνωση και το όγδοο μετάλλιο συνολικά καθώς η χώρα μας έχει κατακτήσει δύο αργυρά και πέντε χάλκινα μετάλλια.

Τέταρτη η Ποιμενίδου στην τοξοβολία

Μια ανάσα από ένα μετάλλιο έφτασε η Δωροθέα Ποιμενίδου στην τοξοβολία, αλλά ηττήθηκε στον μικρό τελικό. Αρχικά, στα προημιτελικά η Ποιμενίδου κατάφερε μετά από αγώνα θρίλερ να κερδίσει την Ιταλίδα Μινιό με 6-5. Προηγήθηκε 3-1, βρέθηκε πίσω 5-3 και ισοφάρισε, με τον αγώνα να πηγαίνει σε shoot out. Εκεί έριξε ένα 9αρι και η αντίπαλός της 8αρι, με αποτέλεσμα να περάσει στα ημιτελικά.

Εκεί αντιμετώπισε την Ιρανή Νεμάτι η οποία επικράτησε με 6-2. Οι δύο αντίπαλες πήραν από ένα σετ στην αρχή (2-2) με την Νεμάτι να κερδίζει το τρίτο και το τέταρτο, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Η Ποιμενίδου αγωνίστηκε κόντρα στην Κινέζα Γου για το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό όπου η Κινέζα με σκορ 6-2 πήρε το χάλκινο μετάλλιο και άφησε στην τέταρτη θέση την Ελληνίδα.

Εβδομος ο Μακροδημήτρης στην κολύμβηση

Στην κολύμβηση, ο Αρης Μακροδημήτρης τερμάτισε στην έβδομη θέση του τελικού των 50μ. ύπτιο S2. Ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε χρόνο 1:03.28 και ολοκλήρωσε έτσι την παρουσία του στην διοργάνωση.

Δύο στα δύο το ομαδικό στο μπότσια

Το ομαδικό στο μπότσια (Πολυχρονίδης, Ντεντά, Πυργιώτη) έκανε το 2 στα 2 καθώς κέρδισε και την Βρετανία με 4-2 και αύριο κόντρα σε Ν. Κορέα και Γαλλία θα πάει να σφραγίσει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Photo credit: Hellenic Paralympic Committee, Nikos Karanikolas

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ Τελευταία Νέα