Στίβος: Στους 22 μήνες ο αποκλεισμός του «απρόσεκτου» και ντοπέ Σι Τζέι Ούτζα

Newsroom
Στίβος: Στους 22 μήνες ο αποκλεισμός του «απρόσεκτου» και ντοπέ Σι Τζέι Ούτζα

bet365

Η Βρετανική ομοσπονδία στίβου τιμώρησε με 22 μήνες αποκλεισμό τον Σί Τζέι Ούτζα για το δείγμα ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο στέρησε το μετάλλιο από την 4Χ100μ.

Με 22 μήνες αποκλεισμό τιμωρήθηκε από την Βρετανική ομοσπονδία στίβου ο Σι Τζέι Ούτζα.

Ο Βρετανός σπρίντερ είχε βρεθεί θετικός σε δείγμα που έδωσε στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, με αποτέλεσμα η 4Χ100μ. να χάνει το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε.

Οπως αναφέρει η έρευνα της UK Athletics, ο Ούτζα πήρε συμπλήρωμα το οποίο ήταν «μολυσμένο» και γι’ αυτό δεν τον τιμώρησε με 4ετη αποκλεισμό όπως προβλέπεται, αναγνωρίζοντας ότι δεν έκανε εν γνώσει του χρήση απαγορευμένων ουσιών. Στην ανακοίνωσή της μάλιστα, τον χαρακτήρισε απλά «απρόσεκτο»…

Το ζήτημα είναι βέβαια αν θα κινηθεί δικαστικά η Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου της οποίας πρόεδρος είναι ο Βρετανός Σεμπάστιαν Κόου

Ο Ούτζα πάντως μετά το θετικό δείγμα, δέχτηκε σκληρή κριτική από τους συναθλητές του στην 4Χ100μ., που δεν θέλουν ούτε να τον δουν, με εξαίρεση τον Κίτι που του είπε ότι τον συγχωρεί.

Ο ίδιος, μιλώντας πάντως στον Guardian πριν λίγο καιρό, είχε πει: «Εκανα ένα λάθος, αλλά λάθη κάνουν όλοι. Δεν είμαι κλέφτης».

 

Τελευταία Νέα