Αθλητής φτάνει πρώτος στο τέρμα, σταματάει και κάνει βόλτες για να μην σπάσει κατά πολύ το ρεκόρ (vid)

Newsroom
Αθλητής φτάνει πρώτος στο τέρμα, σταματάει και κάνει βόλτες για να μην σπάσει κατά πολύ το ρεκόρ (vid)

bet365

Μπορεί να έφτασε πρώτος στην γραμμή του τερματισμού, αλλά δεν έκοψε αμέσως το νήμα, κι υπήρχε πολύ συγκεκριμένος λόγος γι αυτό...

Ο Λουίς Αγκουστίν Εσκριτσέ έφτασε πρώτος στη γραμμή του τερματισμού του Ημιμαραθωνίου Alcudia με έναν ρυθμό λιγότερο από 3 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα ανά χιλιόμετρο. Δεν είχε αντίπαλο φτάνοντας μπροστά στο νήμα του τερματισμού.

Ωστόσο ενώ ήταν έτοιμος να διασχίσει τη γραμμή και να κόψει την ταινία του νικητή κοίταξε το ρολόι του και σταμάτησε προκαλώντας την έκπληξη του εκφωνητή ο οποίος αναρωτήθηκε φωναχτά, «Περάστε τη γραμμή του τερματισμού, τερματίστε. Δεν ξέρουμε γιατί ακριβώς δεν περνάει τη γραμμή, αλλά είναι εκεί».

Μετά από περίπου 30 δευτερόλεπτα ο νικητής πέρασε τη γραμμή και ο λόγος της συμπεριφοράς του έγινε γνωστός. Ήθελε να σπάσει το ρεκόρ του αγώνα το οποίο συνεπάγεται με 150 ευρώ, αλλά δεν ήθελε να μικρύνει πολύ ο χρόνος, ώστε να επιστρέψει πάλι του χρόνου στη φιοργάνωση, να το ξανασπάσει και να πάρει ξανά το οικονομικό αντίτιμο. Ο Εσκρίτσε σταμάτησε τον χρόνο στο 1:08:45. Δηλαδή 35 δευτερόλεπτα πίσω από τον καλύτερο χρόνο.

Δείτε το βίντεο:

 

Τελευταία Νέα