Στίβος: Τέταρτος στην Ευρώπη ο Μίτα στο ύψος, ο Χριστοφή το 4ο μετάλλιο για την Κύπρο

Newsroom
Στίβος: Τέταρτος στην Ευρώπη ο Μίτα στο ύψος, ο Χριστοφή το 4ο μετάλλιο για την Κύπρο

bet365

Σε έναν συναρπαστικό τελικό στο ύψος, ο Αντρέας Μίτα κατέκτησε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ18, με τον Κύπριο Μιχάλη Χριστοφή να κατακτά το αργυρό μετάλλιο.

Σπουδαίος αγώνας έγινε στον τελικό του ύψους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ18, με τον Ανδρέα Μίτα να φτάνει μία ανάσα από ένα μετάλλιο, καθώς κατέκτησε την 4η θέση!

Αρχικά ο Μίτα πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια τα 2,00μ., με την πρώτη τα 2,04μ., όπως και τα 2,08μ., αλλά και τα 2,11μ. Στα 2,13μ. είχαν μείνει έξι αθλητές. Ο Μίτα, οι δύο Κύπριοι (Χριστοφή, Γιάζος), ο Ιταλός Φουρλάνι που ήταν στην πρωτοπορία, ο Πολωνός Βαλέκι και ο Ολλανδός Πουντ.

O πρώτος που κατάφερε να το περάσει ήταν ο Κύπριος Χριστοφή με την δεύτερη προσπάθειά του και πέρασε στην πρώτη θέση, μαζί με τον Βαλέκι που το πέρασε κι αυτός.

Οι δύο αθλητές με αυτή την επιτυχία τους πέταξαν εκτός βάθρου τον Μίτα. Στην τρίτη τους προσπάθεια, οι Γιάζος, Μίτα και Φουρλάνι, κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί στην τελευταία τους προσπάθεια!

Με τους πέντε να συνεχίζουν, εκτός μεταλλίων ήταν ο Μίτα και ο Γιάζος που έπρεπε να πετύχουν πάλι στα 2,15μ.

Ο Φουρλάνι ήταν ο μόνος που κατάφερε να το περάσει με την δεύτερη προσπάθεια και πήρε το χρυσό, με τον Μίτα να κάνει τρία άκυρα και τελικά να κατακτά την 4η θέση στην Ευρώπη. Δεύτερος ήταν ο Χριστοφή για την Κύπρο που έφτασε τα 4 μετάλλια στην διοργάνωση (2-1-1), ενώ ο Βαλέκι πήρε το χάλκινο για την Πολωνία.

Η Ασλανίδου 12η στα 5χλμ βάδην

Στον τελικό των 5.000μ. Βάδην η Σεβαστιανή Ασλανίδου έκανε αξιοπρεπέστατη εμφάνιση. Τερμάτισε 12η με 24:58.53, με την Μαρία Τσιμιγκάτου να τερματίζει πιο πίσω, στην 24η θέση, κάνοντας επίδοση 26:42.27. Στον αγώνα τερμάτισαν και οι 27 συμμετέχουσες.

Νικήτρια ήταν η Ισπανίδα Σαντακρέου που σημείωσε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών με 22:46.32.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα με την Ελλάδα να έχει κι άλλους τελικούς. Στο επί κοντώ θα αγωνιστούν οι Ηλιάνα Τριανταφύλλου και Ευγενία Παναγιώτου, στο τριπλούν οι Γιώργος Γρέψιος, Αποστόλης Γρηγορίου, ενώ θα έχουμε συμμετοχή και στην μικτή σκυταλοδρομία αγοριών, καθώς και την ολοκλήρωση του δεκάθλου όπου αγωνίζεται ο Νίκος Αλεξόπουλος.

 

Τελευταία Νέα