Στίβος: Προπονητής εκτός αποστολής στο Βαλκανικό έκανε… μπάχαλο τη κούρσα στα 800μ.

Newsroom
Στίβος: Προπονητής εκτός αποστολής στο Βαλκανικό έκανε… μπάχαλο τη κούρσα στα 800μ.

bet365

Ο ΣΕΓΑΣ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην ABAF που άλλαξε σειρά τον Κοτίτσα στα 800μ. του βαλκανικού πρωταθλήματος, επειδή το ζήτησε αυθαίρετα προπονητής που ήταν εκτός αποστολής.

Απίστευτα πράγματα σε σημαντικούς αγώνες στίβου όπως το Βαλκανικό πρωτάθλημα, με Ελληνα προπονητή να προκαλεί πρόβλημα στην κούρσα του Χρήστου Κοτίτσα στα 800 μέτρα.

Ο Κοτίτσας θα έτρεχε στην καλή σειρά του αγωνίσματος, όμως Ελληνας προπονητής που πήγε ιδιωτικά εκτός αποστολής, ζήτησε από τους διοργανωτές να βάλει τον αθλητή να τρέξει μαζί με τον δικό του που θα αγωνιζόταν σε άλλη σειρά εκτός συναγωνισμού!

Χωρίς καν να πάει ο εν λόγω προπονητής στην ελληνική αποστολή και να τους ζητήσει να αιτηθούν κάτι τέτοιο, πήρε την πρωτοβουλία από μόνος του και οι διοργανωτές τον άκουσαν και έβαλαν τον Κοτίτσα να τρέξει στην αργή σειρά χωρίς καλά καλά να προλάβει να κάνει ζέσταμα.

Ο ΣΕΓΑΣ διαμαρτυρήθηκε στην ABAF που επέτρεψε κάτι τέτοιο, ενώ μένει να φανεί αν θα υπάρχουν κυρώσεις και για τον προπονητή, ο οποίος λειτούργησε αυθαίρετα, χωρίς να ρωτήσει τους εκπροσώπους της εθνικής ομάδας.

Η ενημέρωση του ΣΕΓΑΣ

«Επιστολή στην Βαλκανική Ένωση απέστειλε σήμερα ο ΣΕΓΑΣ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και να ζητήσει διερεύνηση για την αυθαίρετη αλλαγή στις σειρές των 800 μέτρων Ανδρών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών.

Οι διοργανωτές δίχως να ενημερώσουν τους υπεύθυνους της ελληνικής αποστολής τοποθέτησαν τον Χρήστο Κοτίτσα στη δεύτερη σειρά, όπου έτρεχαν οι αθλητές με τους πιο αργούς χρόνους, παρά το γεγονός ότι η επίσημη ενημέρωση που είχε ο ίδιος και ο επικεφαλής της ομάδας, ήταν πως τρέχει στην πρώτη σειρά.

Κανένα από τα μέλη της αποστολής δε ζήτησε την αλλαγή, ενώ δεν είχε προηγηθεί ενημέρωση για αλλαγή, ούτε στον αθλητή, ούτε στον αρχηγό αποστολής, Χρήστο Μελέτογλου. Μάλιστα ο Κοτίτσας ενημερώθηκε πως τρέχει στη δεύτερη σειρά, την ώρα που οι δρομείς εισέρχονταν στον αγωνιστικό χώρο, όπου εκ των πραγμάτων δεν υπήρχαν περιθώρια αντίδρασης.

Σύμφωνα με την προφορική παραδοχή του Ρουμάνου TIC, που προχώρησε στην αλλαγή των σειρών, το αίτημα έγινε από μη διαπιστευμένο προπονητή, ο οποίος ταξίδεψε ιδιωτικά στη Ρουμανία και δεν ήταν μέλος της ελληνικής αποστολής.

Οι διοργανωτές χωρίς να επικοινωνήσουν με τον αρχηγό της ελληνικής ομάδας έκαναν αποδεκτό το αίτημα, άλλαξαν σειρά στον Κοτίτσα και του στέρησαν το δικαίωμα να τρέξει κόντρα σε ισάξιους αθλητές, να διεκδικήσει τη νίκη, πολύτιμους βαθμούς στο ράνκινγκ και ένα νέο ατομικό ρεκόρ.

Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για το περιστατικό, το οποίο έφερε μεγάλη αναστάτωση στον αθλητή, αλλά και σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα