Ντεβόν Αλεν: Τον χειμώνα Wide Receiver στο NFL, το καλοκαίρι πρωταθλητής στο στίβο (vids)

Newsroom
Ντεβόν Αλεν: Τον χειμώνα Wide Receiver στο NFL, το καλοκαίρι πρωταθλητής στο στίβο (vids)

bet365

Ο τρίτος ταχύτερος αθλητής όλων των εποχών στα 110 μέτρα με εμπόδια, θα ακολουθήσει παράλληλα καριέρα στο NFL.

Στο NFL η ταχύτητα στους Wide receivers παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι αυτοί που επωμίζονται κυρίως τον ρόλο του σκοραρίσματος (touchdown) και κάθε ομάδα θέλει έναν γρήγορο και ευέλικτο, αλλά ταυτόχρονα και δυνατό, παίκτη σε αυτή τη θέση.

Οι Φιλαδέλφεια Ιγκλς από τη νέα σεζόν θα έχουν έναν τέτοιο αθλητή, ο οποίος τα καλοκαίρια κάνει πρωταθλητισμό στον στίβο!
Ο λόγος για τον Ντεβόν Αλεν, τον Αμερικανό πρωταθλητή στα 110 μέτρα με εμπόδια που πριν από λίγες ημέρες σημείωσε την 3η επίδοση όλων των εποχών με χρόνο 12.84!

Ο Αλεν είναι εδώ και μια 6ετια από τους κορυφαίους στον πλανήτη στο συγκεκριμένο αγώνισμα και μάλιστα ήταν στον τελικό τόσο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 (5η θέση), όσο και του Τόκιο πέρυσι (4η θέση), ενώ αναδείχθηκε και πρωταθλητής στο Diamond League το 2021!

Ο Αμερικανός εμποδιστής είχε ξεκινήσει καριέρα στο Αμερικανικό ποδόσφαιρο στο κολέγιο του Ορεγκον, αλλά ταυτόχρονα έκανε και στίβο.

Είδε τον εαυτό του να εξελίσσεται στα εμπόδια και μάλιστα κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο στο NCAA (2014, 2016), ενώ τις ίδιες χρονιές πήρε και τον εθνικό τίτλο. Το ίδιο έκανε το 2018 και το 2019.

Φέτος, σε μία επίσκεψη στο πανεπιστήμιο όπου αποφοίτησε, δόθηκε η αφορμή για να συμμετέχει σε ένα μίνι ιβέντ με την ομάδα του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Συμμετείχε σε διάφορα τεστ εκεί και τα… μάτια των Φιλαδέλφεια Ιγκλς ήταν εκεί και εντυπωσιάστηκαν όταν τον είδαν να τρέχει τις 40 γιάρδες σε 4.35.

Δεν γνώριζαν προφανώς ότι πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη στα 110 μέτρα με εμπόδια, τον Απρίλιο τον κάλεσαν και υπέγραψε μαζί τους 3ετες συμβόλαιο, πράγμα που σημαίνει ότι μετά το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν στον στίβο, θα αγωνιστεί κανονικά και στο πρωτάθλημα του NFL ως ρούκι!


 

Τελευταία Νέα