Στίβος: Οι… λάτρεις των αποστάσεων, Αφρικανοί, έχουν φέτος τους ταχύτερους σπρίντερ

Στίβος: Οι… λάτρεις των αποστάσεων, Αφρικανοί, έχουν φέτος τους ταχύτερους σπρίντερ

bet365

Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό: Οι έξι στους 10 κορυφαίους 100αρηδες στον κόσμο φέτος, προέρχονται από χώρες της Αφρικής.

Εχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια στον στίβο να βλέπουμε Αμερικανούς, Τζαμαϊκανούς και Ευρωπαίους να κυριαρχούν στα σπριντ και ειδικά στα 100 μέτρα.

Εν έτει 2022, τα πράγματα δείχνουν να… αλλάζουν καθώς οι Αφρικανοί αθλητές έχουν μπει γερά στο κόλπο.

Μπορεί να είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν, όμως είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι στις πρώτες δέκα θέσεις της λίστας με τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο, οι έξι είναι αθλητές από χώρες της Αφρικής. Και μάλιστα, κάποιοι από αυτούς από χώρες που το 90% των αθλητών προτιμά να τρέχει σε μεγάλες αποστάσεις όπως η Κένυα και η Μποτσουάνα!

Οι ταχύτεροι αθλητές στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι δύο αθλητές από την Γκάνα (Αζαμάτι 9.90, Αμόα 9.94), ο τρίτος από την Μποτσουάνα (Τεμπόγκο 9.96 που είναι και παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων) και ο τέταρτος από την Κένυα (Ομανιάλα 9.98).

Λίστα 100 μέτρων

Στη λίστα υπάρχει και αθλητής από τη Ν. Αφρική και τη Νιγηρία, ενώ ανάμεσά τους είναι Αμερικανοί και ένας αθλητής από τις Μπαχάμες. Επίσης, ένας Νιγηριανός (Ας) έχει κάνει 9.79, αλλά με ευνοϊκό άνεμο.

Το απίστευτο είναι ότι ο καλύτερος Τζαμαϊκανός είναι στο Νο16, αν και βέβαια έχουν κάνει ελάχιστους αγώνες.

 

Τελευταία Νέα