Νεκρός από σφαίρες ο Εμιτ Κινγκ, συναθλητής του Καρλ Λιούις στην 4Χ100μ. των ΗΠΑ

Newsroom
Νεκρός από σφαίρες ο Εμιτ Κινγκ, συναθλητής του Καρλ Λιούις στην 4Χ100μ. των ΗΠΑ

bet365

Ο Εμιτ Κινγκ έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυρών στην Αλαμπάμα.

Ο Εμιτ Κινγκ, μέλος της ομάδας 4Χ100μ. των ΗΠΑ μαζί με τον Καρλ Λιούις, δολοφονήθηκε σε ανταλλαγή πυρών που έλαβε μέρος στο Μπέσεμερ της Αλαμπάμα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1983 με την ομάδα σκυταλοδρομίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα είχε μία έντονη λογομαχία με έναν άλλον άνδρα. Η κατάσταση ξέφυγε και οι δύο έβγαλαν πιστόλια, με τον Κινγκ να τραυματίζεται σοβαρά και κατά την διακομιδή του στο νοσοκομείο, εξέπνευσε.

Και ο άλλος άνδρας έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του Κινγκ, ο οποίος στην καριέρα του, πέρα από το χρυσό μετάλλιο το 1983 στο Ελσίνκι, κατέκτησε και το χάλκινο στα 100 μέτρα πίσω από τους Καρλ Λιούις και Κάλβιν Σμιθ στην ίδια διοργάνωση. Οι τρεις τους, μαζί με τον Γουίλι Γκολτ έφτασαν στο χρυσό στα 4Χ100μ., με τον Κινγκ να ήταν ο πρώτος κατά σειρά που έτρεξε. Στην κούρσα έκαναν μάλιστα τότε και παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 37.86.

Επίσης, είχε προκριθεί στις Ολυμπιάδες του 1984 και του 1988, αλλά αποφασίστηκε από την ομάδα να είναι ο αναπληρωματικός και έτσι δεν αγωνίστηκε.


@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα