Απογοήτευσε ο Μπεκέλε στο Βερολίνο, νικητής ο Αντόλα στον μαραθώνιο

Newsroom
Απογοήτευσε ο Μπεκέλε στο Βερολίνο, νικητής ο Αντόλα στον μαραθώνιο

bet365

Με νικητή τον Γκουγέ Αντόλα, αλλά χωρίς παγκόσμιο ρεκόρ, πραγματοποιήθηκε ο μαραθώνιος του Βερολίνου.

Οι διοργανωτές του μαραθωνίου στο Βερολίνο δημιούργησαν τις συνθήκες για να κυνηγήσουν ένα παγκόσμιο ρεκόρ οι δρομείς.

Αυτό τελικά δεν συνέβη καθώς στο δεύτερο μισό ο ρυθμός έπεσε παρά το γεγονός ότι οι «λαγοί» είχαν κάνει τη δουλειά τους ως τα μισά.

Νικητής αναδείχθηκε τελικά ο Αιθίοπας Γκουγέ Αντόλα, καθώς κάλυψε τα 42.195 μέτρα της διαδρομής σε 2 ώρες, 5 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, κερδίζοντας τον Κενυάτη Μπίθγουελ Γεγκόν (2:06.14) και του συμπατριώτη του και θρύλο των αποστάσεων εντός σταδίου, Κενενίσα Μπέκελε (2:06.47).

Ο Μπεκέλε πήγε ως φαβορί για τη νίκη και με πιθανότητες για παγκόσμιο ρεκόρ (2:01.39 του Κιπτσόγκε), αλλά τα πόδια του δεν άντεξαν στον πολύ γρήγορο ρυθμό.

Μέχρι το 25χλμ ήταν σε τροχιά ρεκόρ, ωστόσο μετά το 27χλμ προσπάθησε απλά να τερματίσει τον αγώνα σε αξιοπρεπή χρόνο καθώς είδε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο.

Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Γκοτιτόμ Γκεμπρεσλάσε από την Αιθιοπία (2:20.09) και ακολούθησαν οι συμπατριώτισσες της, Χιγότ Γκεμπρεκιντάν (2:21.23) και Ελέν Τολά (2:23.05).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα