Παγκόσμιο Κ20: Πανελλήνιο ρεκόρ και τελικός για την 4Χ100μ. εφήβων

Κώστας Ευθυμιάδης
Παγκόσμιο Κ20: Πανελλήνιο ρεκόρ και τελικός για την 4Χ100μ. εφήβων

bet365

Εξαιρετική εμφάνιση από την 4αδα στα 4Χ100μ. του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου των εφήβων.

Με νέο πανελλήνιο ρεκόρ η 4Χ100μ. εφήβων προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου Κ20 στο Ναϊρόμπι.

Οι Μίλιος, Καριοφύλλης, Γρανιτσιώτης και Παναγιωτόπουλος, τερμάτισαν σε χρόνο 40.13 και μπήκαν απευθείας στον τελικό. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 40.40 από το 2017 και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκροσέτο με τους Ζήκο, Αρβανίτη, Παππά και Γκαραγκάνη.

Ήταν μια επεισοδιακή κούρσα με την Μποτσουάνα να κάνει άκυρη εκκίνηση και αφού ξεκίνησαν κανονικά οι άλλες πέντε χώρες, ακυρώθηκε η Βραζιλία με αποτέλεσμα να φέρει τρίτη την Ελλάδα, από τέταρτη που τερμάτισε στην κούρσα.

Ούτως ή άλλως θα ήταν στον τελικό πάντως βάσει επίδοσης, καθώς προκρίθηκαν οι πρώτες τρεις χώρες από κάθε σειρά και οι δύο καλύτεροι χρόνοι. Η Ελλάδα θα έμπαινε ως 8η στον τελικό ακόμη κι αν τερμάτιζε τελικά τέταρτη. Ο τελικός θα γίνει αύριο στις 16:45.

Ενατη με ατομικό ρεκόρ η Αντωνοπούλου στο βάδην

Εξαιρετική παρουσία είχε η Αναστασία Αντωνοπούλου στα 10χλμ βάδην. Η νεαρή πρωταθλήτρια που ακόμη ανήκει στην κατηγορία Κ18, αλλά κατέβηκε απέναντι σε μεγαλύτερες αθλήτριές της, τερμάτισε στην ένατη θέση σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ με 49:31.80, ολοκληρώνοντας έτσι πετυχημένα την σεζόν της. Το χρυσό πήγε στην Μεξικανή Ροντρίγκεζ η οποία με 46:23.01, ήταν ενάμισι λεπτό μπροστά από την δεύτερη αθλήτρια.

Τελικός για Παυλίδη

Στα προκριματικά της δισκοβολίας ο Δημήτρης Παυλίδης είχε μόνο μία έγκυρη βολή στα 52,54μ., αλλά αποδείχθηκε αρκετή για να τον βάλει στον τελικό.

Στον α’ προκριματικό συμμετείχε ο Κώστας Μπουζάκης που ωστόσο έκανε τρία άκυρα και αποκλείστηκε.

Δύο τελικοί το απόγευμα

Με δύο ελληνικές συμμετοχές σε τελικούς θα διεξαχθεί το απογευματινό πρόγραμμα. Στις 16:40 η Αναστασία Ντραγκομίροβα θα συμμετάσχει στον τελικό της σφαιροβολίας όπου στόχος είναι τουλάχιστον η 8αδα (αγωνίζεται με την έκτη καλύτερη επίδοση φέτος).

Πέντε λεπτά μετά, στις 16:45, διεξάγεται ο τελικός των 800 μέτρων όπου η Ευτυχία Δεληγιάννη με όσα έχει δείξει σε προκριματικό και ημιτελικό, μπορεί να κυνηγήσει την έκπληξη και να μπει «σφήνα» στα μετάλλια. Εχει την 5η επίδοση βάσει των συμμετεχόντων, μέσα στο 2021, αλλά έχει δείξει στο Ναϊρόμπι ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, αν κάνει έναν χρόνο κάτω από τα 2:04 που θα είναι και ρεκόρ γι’ αυτήν.

 

Τελευταία Νέα