Πομάσκι στο Gazzetta: «Με τέτοια άλματα ο Τεντόγλου μπορεί να πάρει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς» (vids)

Πομάσκι στο Gazzetta: «Με τέτοια άλματα ο Τεντόγλου μπορεί να πάρει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς» (vids)

bet365

Ο προπονητής του Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, είδε τα άλματα του αθλητή του στην Πάτρα και μίλησε στο Gazzetta για την… επιβεβαίωση που περιμένει στο Τόκιο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι σε εκπληκτική κατάσταση και χθες στην Πάτρα λίγο έλειψε να σπάσει το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης είχε δύο άλματα πάνω από τα 8,40μ. (8,48μ. και 8,41μ.), αλλά η μεζούρα θα μπορούσε εύκολα να έχει γράψει κάτι πολύ μεγαλύτερο, όπως επιβεβαιώνει τόσο η κάμερα της μετάδοσης χθες, όσο και ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι.

«Στο 8,41μ. πάτησε πολύ πίσω, βρήκε ελάχιστα βαλβίδα (σ.σ.: έχασε τουλάχιστον 20 εκατοστά όπως έδειξε η κάμερα). Αλλά και το άκυρο που είχε ήταν πολύ μεγάλο. Θα μπορούσε να έχει γράψει χθες στην Πάτρα άλμα στα 8,70μ. Τα άλματά αυτά έδειξαν ότι θα μπορούσε να είχε κάνει επίδοση εκεί, όμως έγραψε ότι έγραψε», είπε χαρακτηριστικά ο Πομάσκι στο Gazzetta.

Και ο ίδιος ο Τεντόγλου χθες, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ είπε πως ήταν μία μοναδική ευκαιρία για να σπάσει το 8,66μ. του Λούη Τσάτουμα, αλλά ο λόγος που δεν έγινε ήταν το ρίσκο που έβαλε στα άλματά του. Προσπάθησε να πατήσει στο όριο στην βαλβίδα για να βγάλει το πανελλήνιο ρεκόρ, που πλέον ελπίζει να βγει εκεί που μετρά περισσότερο: στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και το 8,48μ. θα μπορούσε χθες να είναι κοντά στα 8,66μ. του Τσάτουμα με καλύτερες συνθήκες. Δύο λεπτομέρειες ήταν που έκαναν την διαφορά.

Η πρώτη ήταν πως πάτησε στην βαλβίδα 10-15 εκατοστά πίσω από το όριο που είναι το άκυρο. Αρα ήδη θα είχε ξεπεράσει το 8,60μ. που έκανε στην Καλλιθέα. Δεύτερον, το άλμα του έγινε με άπνοια (0.1). Με το όριο να είναι στα 2.0, ο Τεντόγλου αν είχε τον... μισό άνεμο και πατούσε στο όριο στην βαλβίδα, τότε το ρεκόρ θα είχε έρθει ακόμη και σε αυτό το άλμα.

Πομάσκι: «Αλματα τέτοιου επιπέδου θα δώσουν μετάλλιο»

«Βάλαμε λίγο ρίσκο γιατί ήταν σε καλή κατάσταση για ένα μεγάλο άλμα. Μετά τα άκυρα όμως πήγαμε λίγο προσεκτικά για να βγει στο τρίτο μια επίδοση και να συνεχίσει. Πλέον θα αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων και στις 20 του μηνός θα κλείσει ο πρώτος κύκλος. Υπάρχει και ο αγώνας στο Μονακό και μετά θα ετοιμαστούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» πρόσθεσε ο Πομάσκι.

Οσον αφορά το Τόκιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι καιρικές συνθήκες θα είναι εντελώς διαφορετικές εκεί (υγρασία και έντονη ζέστη) όμως ο γνωστός προπονητής περιμένει πως τα άλματα θα κρίνουν τα μετάλλια στα επίπεδα που πηδάει ο Τεντόγλου στους τελευταίους αγώνες.

«Από τον Μίλτο περιμένω στους Ολυμπιακούς Αγώνες άλματα τέτοιου επιπέδου. Πιστεύω πως άλματα σε αυτά τα επίπεδα θα δώσουν μετάλλιο το Τόκιο», σχολίασε ο Πομάσκι στο Gazzetta.

O Τεντόγλου με το 8,60μ. στην Καλλιθέα και το 8,48μ. στην Πάτρα, κατέχει τις δύο κορυφαίες επιδόσεις φέτος στον κόσμο, με τον Αμερικανό Χάρισον να έχει 8,44μ. Βέβαια, στο Τόκιο θα υπάρχει και ο Κουβανός Ετσεβερία που είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, όπου μαζί με τους Αμερικανούς, τους Νοτιοαφρικανούς, τον Τζαμαϊκανό ΜακΛέοντ και τον Τεντόγλου, θα δώσουν (αν περάσουν χωρίς εκπλήξεις τον… σκόπελο του προκριματικού) μία από τις συγκλονιστικότερες μάχες στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

 

Τελευταία Νέα