Τα καλύτερα ματς για να δεις μέσα στις γιορτές!

Τα καλύτερα ματς για να δεις μέσα στις γιορτές!

Το κλίμα μπορεί να είναι εορταστικό, αλλά η... μπαλίτσα συνεχίζει να παίζεται σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης!

Η αγωνιστική δράση δεν σταματά ποτέ, ακόμα και αν μιλάμε για την περίοδο των εορτών. Τι κι αν είναι Χριστούγεννα; Η «στρογγυλή θεά» συνεχίζει να σέρνεται στα χορτάρια και η «πορτοκαλί θεά» να χτυπά στα παρκέ.

Έτσι, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε τους αναγνώστες του Gazzetta παραπονεμένους. Χάρη στη νέα, εξελιγμένη και πανεύκολη στη χρήση πλατφόρμα EON από τη Nova, η οποία φέρνει τη νέα εποχή στην τηλεόραση, μπορείς να απολαύσεις τρομερά παιχνίδια μέσα στις γιορτές.

Μάλιστα, με τη λειτουργία ΕΟΝ sports mode, έχεις πρόσβαση σε live στατιστικά κατά τη διάρκεια προβολής αγώνων άμεσα και εύκολα, για να είσαι πάντα ενήμερος. Και τι καλύτερο, από το να «γευτείς» για αρχή όλη αυτή την συναρπαστική εμπειρία με το ντέρμπι «αιωνίων» στην EuroLeague;

image

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Ολυμπιακός

Η κοινή παρουσία των δύο ελληνικών ομάδων, τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα, όσο και στη EuroLeague, δίνει τη δυνατότητα του remake στο απόλυτο ντέρμπι, μόλις ένα μήνα (και μία ημέρα) αργότερα.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση μετά την ήττα του ΣΕΦ και κατόρθωσε να πάρει τα πρώτα του ροζ φύλλα μακριά από την έδρα του, απέναντι στην Αρμάνι και την Ούνικς, με το τελευταίο να κρίνεται στην παράταση. Αυτό το βήμα του έδωσε το κάτι παραπάνω για να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα και να είναι ολοταχώς σε τροχιά πλεονεκτήματος.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ συνεχίζει την… ανώμαλη πορεία με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του που τον κρατούν μεταξύ 17ης και 18ης θέσης. Το «πρέπει» μεταφέρεται στο μέρος του, αλλά η προηγούμενη συνάντηση τού δίνει την αυτοπεποίθηση που αναζητά για το «αιώνιο» ντέρμπι με άρωμα Ευρώπης.

Γιατί να το δεις

Εδώ δεν θέλει ερώτημα. Επειδή ένα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός έχει πάντα τη δικιά του γλύκα και είναι - όσες θέσεις και αν χωρίζουν τις δύο ομάδες στην κατάταξη - watchworthy. Πώς αλλιώς θα «πικάρεις» τους συγγενείς σου στο οικογενειακό τραπέζι;

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ολυμπιακός την Πέμπτη (23/12, 21:00) στο Novasports Prime

image

Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Και οι δύο θα προέρχονται από ντέρμπι… Στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις μετρούν μόλις μία ήττα, με τον Ολυμπιακό να χάνει στο παιχνίδι του Βελιγραδίου με τον Αστέρα και την ΤΣΣΚΑ να πέφτει «θύμα» του Μάριο Χεζόνια και της Ούνικς στη Μόσχα.

Αναζητούν τους βαθμούς της νίκης στην 18η αγωνιστική για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο Ολυμπιακός, προκειμένου να εδραιώσει τη θέση του στην τετράδα της διοργάνωσης, και η ΤΣΣΚΑ, για να διατηρηθεί στο παιχνίδι της οκτάδας. Η πρώτη τους συνάντηση φέτος έληξε υπέρ της «αρκούδας», ωστόσο τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν.

Η επιστροφή και η συνεχής άνοδος του Νίκολα Μιλουτίνοφ δημιουργεί προσδοκίες για μία από τις μεγαλύτερες μονομαχίες της ρακέτας ανάμεσα σε εκείνον και τον Φαλ. Εξάλλου το κλίμα του φαληρικού γηπέδου δεν είναι ποτέ εχθρικό για έναν… παλιό γνώριμο.

Γιατί να το δεις

Πρόκειται για ένα ζευγάρι Final4 με την παρουσία των δύο Ελλήνων προπονητών, Γιώργο Μπαρτζώκα και Δημήτρη Ιτούδη, στους πάγκους να είναι το highlight. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι ο Πρίντεζης και τα πεταχτάρια του είναι ακόμη εδώ, οπότε το φινάλε… άγνωστο.

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Τετάρτη (29/12, 21:00) στο Novasports Prime

image

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Ζάλγκιρις Κάουνας

Στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει την ευκαιρία να αφήσει τη σκέψη και τον φόβο του ουραγού της EuroLeague. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μετά το ντέρμπι «αιωνίων» υποδέχονται στο ΟΑΚΑ την… αντίζηλο τη φετινή σεζόν Ζάλγκιρις Κάουνας, με την οποία μέχρι στιγμής ακολουθεί, εν μέρει, κοινή πορεία.

Ο Γιούρι Ζντοβτς επιστρέφει σε ένα γήπεδο που επισκέφθηκε τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής σε προηγούμενες θητείες του, έχοντας σαν παρακαταθήκη την αναμέτρηση στα μέσα του Νοέμβρη. Στο Κάουνας, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 76-69 συνεχίζοντας την «παράδοση» των εκτός έδρας αρνητικών αποτελεσμάτων.

Πρόκειται, λοιπόν, να εκμεταλλευτεί την γιορτινή… διάθεση του «σπιτιού» του, για να κλείσει με καλό τρόπο μία χρονιά προσαρμογής.

Γιατί να το δεις

Επειδή ο Παναθηναϊκός - παρά την διαφορά πόντων στις ήττες από την ΤΣΣΚΑ και την Αρμάνι εκτός έδρας - δείχνει να βελτιώνεται και να αποκτά πολυφωνία. Ηττήθηκε στο όριο από την (ελλιπή) Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ και επειδή ο Νέντοβιτς φυλάει κάποια... τρίποντα για δώρο Πρωτοχρονιάς.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ζάλγκιρις Κάουνας την Πέμπτη (30/12, 21:00) στο Novasports Prime

image

Βαλένθια - Εσπανιόλ

Λίγο πριν μας αποχαιρετίσει το 2021, φέρνει στη La Liga ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Από εκείνα που δεν σου «γεμίζουν» το μάτι, αλλά κρύβουν πολλά στις λεπτομέρειες. Βαλένθια κι Εσπανιόλ διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους στην 19η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, με στόχο να ανέβουν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Η μεν είναι στην 8η θέση (με 28 βαθμούς) και η δε στην 11η (με 23 βαθμούς).

Οι παίκτες της Βαλένθια είναι ανεβασμένοι τον τελευταίο καιρό, αφού έχουν κρατήσει την ομάδα τους αήττητη στα τελευταία 7 παιχνίδια της La Liga (9 συνολικά, μαζί με τα δύο του Κυπέλλου). Μεγάλο αβαντάζ η έδρα φυσικά, αλλά και οι ηγέτες της: Κάρλος Σολέρ, με 7 γκολ σε 14 ματς, και Γκονσάλο Γκέδες με 6 γκολ και 4 ασίστ σε 18 ματς.

Η Εσπανιόλ, παρά τα σκαμπανεβάσματά της και την ήττα που προέρχεται από τη Θέλτα Βίγο (3-1), δεν φαίνεται πως θα καταθέσει έτσι απλά τα «όπλα». Άλλωστε, έχει στις τάξεις της τον Ραούλ δε Τόμας με 8 γκολ σε 17 ματς και φυσικά έναν σταθερό τερματοφύλακα, τον Ντιέγκο Λόπεζ, ο οποίος είναι πρώτος σε αποκρούσεις στο πρωτάθλημα (68 σε 18 παιχνίδια).

Γιατί να το δεις

Γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει ματσάρα και πρέπει να αποχαιρετήσουμε το παλιό έτος ποδοσφαιρικά! Αφήστε που έχουμε κι απορία ποιος θα επικρατήσει στη «μάχη» των σκόρερ.

Βαλένθια - Εσπανιόλ την Παρασκευή (31/12, 17:15) στο Novasports Prime

image

Μαγιόρκα – Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα έχει πάψει να θυμίζει την υπερδύναμη των ονομάτων και κάθε αγώνας με τους φαινομενικά «μικρούς» είναι και μία πρόκληση για τους πιτσιρικάδες του Τσάβι. Η Έλτσε είναι το πιο τρανό παράδειγμα, αφού μέσα σε δύο λεπτά ισοφάρισε το 2-0 που είχαν προηγηθεί οι «μπλαουγκράνα» μέχρι να έρθει ο Νίκο για το 3-2 και τους πανηγυρισμούς.

Στο πρώτο παιχνίδι του 2022, το παιδί θαύμα, ο Γκάβι, θα αγωνιστεί απέναντι στη Μαγιόρκα, η οποία είναι στην 14η θέση και παρά τα 6 γκολ που δέχτηκε από τη Ρεάλ, έχει «κλέψει» βαθμό από τη Σεβίλλη, ενώ στις αρχές Δεκέμβρη επικράτησε επί της Ατλέτικο με 2-1.

Η Μπαρτσελόνα έχει την ευκαιρία να ανεβάσει ρυθμούς και να κάνει μία νέα μίνι… προετοιμασία για τα playoffs του Europa League, βασιζόμενη στα φρέσκα πρόσωπα και στην εμπειρία όσων τα πλαισιώνουν.

Γιατί να το δεις

Αφού η έξοδος γίνεται όλο και πιο δύσκολη και το βράδυ της 2ης ημέρας του Ιανουαρίου δεν έχει κάποιο άλλο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον, μαζί με το κρασί σας, θα απολαύσετε και τα «αστεράκια» του Τσάβι να… χορεύουν απέναντι στη δυναμική Μαγιόρκα.

Μαγιόρκα - Μπαρτσελόνα την Κυριακή (02/01, 22:00) στο Novasports Prime

Photo Credits: Μάνος Περδικάκης (κεντρική), InTime, Eurokinissi, Getty Images