Ένα λιοντάρι ανάμεσα σε δράκους

Ένα λιοντάρι ανάμεσα σε δράκους

Gazzetta team

Φωνή, οδηγίες, περιβραχιόνιο στο μπράτσο, εμπιστοσύνη προς τους γύρω του.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Ο Πέπε κατάφερε μαζί με τον Ολιβέιρα να γίνει εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της επιτυχίας της Πόρτο που πέρασε στα προημιτελικά του Champions League πετώντας εκτός συνέχειας την Γιουβέντους κι ας αγωνιζόταν το σύνολο του Κονσεϊσάο με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Ταρεμί στο 54ο λεπτό.

Έδινε το σύνθημα για να βγουν από τα καρέ τους και ν' ανοιχτούν οι συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο όταν έπρεπε να τρέξουν μπροστά και ν' αποσυμπιεστεί η κατάσταση στην άμυνα, αλλά ήταν και αυτός που θα φώναζε και θα οργάνωνε σωστά τα μετόπισθεν όταν έπρεπε να κλείσει κάθε... σπιθαμή χώρου προς την εστία του Μαρτσεσίν.

Η εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο, όντας ξαπλωμένος και αποκαμωμένος, έχοντας δώσει τα πάντα για 120 λεπτά στα 38 του και έχοντας δικαιωθεί με την πρόκριση στα προημιτελικά, δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρακτηριστική για τη βραδιά που έζησε ο Πορτογάλος στόπερ στο Τορίνο...

Επιμέλεια: Κώστας Ζάλιαρης

Εξολοθρευτής

Έκανε αδιανόητα πράγματα στην άμυνα της Πόρτο για να καταφέρει να βάλει κι εκείνος το λιθαράκι του στην τεράστια πρόκριση της ομάδας του Σέρτζιο Κονσεϊσάο στα προημιτελικά του Champions League.

Ο Πέπε μπορεί να έχει φτάσει στα 38 του χρόνια, μπορεί να χρειάστηκε να επιστρατευτούν πολύ περισσότερο οι δικές του δυνάμεις και η εμπειρία του από τη στιγμή που η ομάδα του έμεινε με δέκα παίκτες νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο.

H πρωτοποριακή πλατφόρμα της bwin σε περιμένει με νέες λειτουργίες! |21+

Όμως, η ψυχή και το πάθος που βγάζει και αφήνει στο χορτάρι, έπαιξαν μεγαλύτερο ρόλο από την ικανότητά του στην άμυνα. Έχοντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο, ο Πέπε αντιμετώπισε τον συμπατριώτη και καλό του φίλο, Κριστιάνο Ρονάλντο, τα έλεγαν οι δυο τους σε στιγμές που βρίσκονταν μαζί στη μεγάλη περιοχή του Μαρτσεσίν περιμένοντας τις εκτελέσεις των κόρνερ, ωστόσο, ο Πέπε βγήκε θριαμβευτής από αυτή την αναμέτρηση.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η επίσημη στατιστική κατέγραψε πως ο πολύπειρος στόπερ των «δράκων» ολοκλήρωσε το ματς της Τρίτης στην Allianz Arena του Τορίνο με 18 απομακρύνσεις της μπάλας από τα μετόπισθεν της ομάδας του Κονσεϊσάο!

Έφτασε τις 18 συνεχίζοντας να μάχεται και να μην εγκαταλείπει μέχρι ν' ακούσει το τελευταίο σφύριγμα! Και την επίδοσή του κάνει ακόμα πιο σπουδαία, το γεγονός πως ο αμέσως επόμενος στο ματς με τις περισσότερες απομακρύνσεις, είχε μόλις 8!

Το πάθος περισσότερο κι από την εμπειρία

Στην ηλικία του, αγωνίστηκε και στα 120 λεπτά του επαναληπτικού με την «Γηραιά Κυρία», γνωρίζοντας από νωρίς πόσο παραπάνω θα έπρεπε να τρέξει λόγω του αριθμητικού μειονεκτήματος της ομάδας του.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην ανησυχήσει κι εκείνος όταν ο Κιέζα έκανε το 2-1 και αναπτέρωσε τις ελπίδες της Γιουβέντους για την πρόκριση, με τους «μπιανκονέρι» να έχουν ισοφαρίσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και να έχουν όλους τους οιωνούς υπέρ τους για να περάσουν εκείνοι στα προημιτελικά.

Ο Πέπε δεν θα το... συζητούσε καν! Στο 56ο λεπτό απέδειξε παρέδωσε ακόμα ένα μάθημα προς τους νεότερους αμυντικούς για το σθένος που θα πρέπει να τους διακρίνει αν θέλουν να πετύχουν, τρέχοντας για να πιέσει και να κόψει τον Κιέζα ώστε εκείνος να μη σκοράρει σε ανυπεράσπιστη εστία.

Κι όμως ο Πορτογάλος κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ για την ομάδα του εκείνη τη στιγμή με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι, όμως την προσπάθειά του να χαρακτηρίζεται από αυτοθυσία και απόλυτη αφοσίωση στον στόχο των «δράκων». Κι όταν δεν έμενε στο χορτάρι, στον αέρα ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος κερδίζοντας ΚΑΘΕ μονομαχία του!

Είχε το 100% επιτυχίας σε εναέρια διεκδίκηση της μπάλας, με 12 κεφαλιές, τις περισσότερες από κάθε άλλον, ώστε ν' απομακρύνει τους κινδύνους από τα καρέ της Πόρτο! Μπλόκαρε 2 σουτ, έκανε 2 τάκλιν και είχε και 8 ανακτήσεις της μπάλας!

Το «μηδέν» του Κριστιάνο

Κι όμως, ο Πέπε θα έχει να το λέει πως σε 299 λεπτά κατά τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να τον μπλοκάρει ολοκληρωτικά! Ο CR7 αποτυγχάνει γι' ακόμα μια σεζόν να οδηγήσει την Γιουβέντους στην πολυπόθητη υπερήφανη πορεία στο Champions League και να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Αυτή τη φορά ένας συμπατριώτης του, άλλοτε συμπαίκτης στη Ρεάλ Μαδρίτης και φυσικά άνθρωπος με τον οποίο έχουν πανηγυρίσει μεγάλες επιτυχίες και με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, ήταν ο δράτης που τερμάτισε ξανά το όνειρο του σούπερ σταρ των «μπιανκονέρι».

«Είναι ο πιο εκνευριστικός αμυντικός που θα μπορούσες ν' αντιμετωπίσεις στον αγωνιστικό χώρο» ανέφερε από το τηλεοπτικό δίκτυο του BT Sport μετά την ολοκλήρωση του επαναληπτικού της φάσης των «16» και την μεγαλειώδη πρόκριση της Πόρτο ο Τζο Κόουλ αναφερόμενος στον Πέπε, ωστόσο, η καλύτερη ατάκα της βραδιάς, ανήκε στον Ρίο Φέρντιναντ.

Με τον Γκάρι Λίνεκερ να συμφωνεί, ο άλλοτε αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δήλωσε με περίσσια πυγμή: «Αν ήμουν προπονητής σε ποδοσφαιρική ομάδα αυτή τη στιγμή, θα έπαιρνα το βίντεο της αναμέτρησης και θα το έδειχνα σε κάθε νεαρό αμυντικό που σκέφτεται ότι θέλει να γίνει βασικός και να πετύχει στη θέση του»!

Στη bwin κάνεις παιχνίδι με χιλιάδες ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις και αξεπέραστο live. |21+