Πώς ψήφισαν οι συντάκτες για τoυς αγώνες των 16 του Champions League

Πώς ψήφισαν οι συντάκτες για τoυς αγώνες των 16 του Champions League

Gazzetta team

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ψηφοφορία για τους καλύτερους των καλύτερων είναι στο Gazzetta. To αθλητικό site, που βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, παρουσιάζει την πιο εντυπωσιακή διαδραστική ενέργεια και αναζητά την κορυφαία ενδεκάδα της κάθε αγωνιστικής παρέα με το ULTREX MEN, το Νούμερο 1 ανδρικό σαμπουάν στον κόσμο που πλέον με την έκδοση ‘Legend by CR7’ φέρει και τη «σφραγίδα» του ΘΡΥΛΟΥ του ποδοσφαίρου, Cristiano Ronaldo.

Στην εντυπωσιακή custom πλατφόρμα του site, μπορείς να επιλέξεις τους παίκτες που ξεχώρισαν στην κάθε αγωνιστική του Champions League, να φτιάξεις τη δική σου ενδεκάδα και να καταχωρήσεις την ψήφο σου.

Αυτή τη φορά, οι συντάκτες έδωσαν τη δική τους εκδοχή για τους κορυφαίους των πρώτων αγώνων της Φάσης των 16.

H 11αδα του Αντώνη Σαούλη

Δεδομένα θα αδικήσω πολλούς. Και τον Ζοάο Κανσέλο ο οποίος ως αριστερό μπακ μας μαθαίνει την θέση εκ νέου και τον Ζιρού που έβαλε το ωραιότερο γκολ στην πρώτη φάση των 16. Όμως κάποια πράγματα... έβγαζαν μάτι. Ξεκινάμε λοιπόν. Τερματοφύλακας ο Μεντί της Τσέλσι. Ακόμα ένα clean sheet και δείχνει με την συνολική του παρουσία πως είναι φέτος μέχρι στιγμής ο καλύτερος γκολκίπερ της διοργάνωσης. Αμυνα με Mαναφά της Πόρτο στα δεξιά, Βαράν-Λαπόρτ κεντρικό αμυντικό δίδυμο και Μεντί αριστερό μπακ που με το υπέροχο γκολ του χάρισε μια σπουδαία νίκη στην Ρεάλ Μαδρίτης. Στα χαφ τώρα ο Ολιβέιρα της Πόρτο θα είναι το εξάρι μου (αναδείχθηκε και MVP στο ματς με την Γιουβέντους) με τους Κρόος και Μάουντ να παίζουν μπροστά του.

Στην τριάδα της επίθεσης έπεσε πολλή σκέψη. Ο Μπαπέ δεδομένα δεν γινόταν να μη μπει. Χατ-τρικ μέσα στη Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα! Τα έκανε όλα το παιδί θαύμα. Οπως επίσης δεν μπορούσε να μην βάλω και τον Χάαλαντ. Ο οποίος μία μέρα μετά πήρε από το χεράκι τη Ντόρμουντ μέσα στην έδρα της Σεβίλλης. Στο τέλος να έβαζα Ζιρού; Να έβαζα Λεβαντόφσκι; Κιέζα; Τελικά κατέληξα στον Μο Σαλάχ (θα μπορούσε να μπει και ο Μανέ) μιας και η Λίβερπουλ η οποία καταρρέει στην Premier League έκανε μεγάλο διπλό μέσα στην έδρα της Λειψίας.

Η 11αδα του Κωνσταντίνου Ζάλιαρη

Ξανά και ξανά και ξανά ο Εντουάρντ Μεντί δεν χάνει από κανέναν τη θέση του στην εστία της κορυφαίας 11άδας έχοντας πλέον πέντε clean sheets σε έξι ματς στη διοργάνωση. Στην άμυνα, ο Ζοάο Κανσέλο έλαμψε ως αριστερός μπακ με συμμετοχή και στα δυο γκολ της Σίτι.

Δεξιά ο Αλεξάντερ – Άρνολντ που εκμεταλλεύτηκε την γραμμή της άμυνας της Λειψίας που έπαιξε ψηλά και έβγαζε μπαλιές – κινδύνους για τους συμπαίκτες του στην επίθεση της Λίβερπουλ. Στο κέντρο των μετόπισθεν ο Κάμπακ κράτησε για πρώτη φορά μηδέν παθητικό στην Λίβερπουλ και δίπλα του θα τοποθετήσω τον Ρούμπεν Ντίας που κάνει τη διαφορά φέτος στη Σίτι.

Στα χαφ σίγουρα αξίζει μια θέση ο Μέισον Μάουντ με τις ενέργειές του για τους «μπλε» του Λονδίνου, με τον Μόντριτς που λίγο έλειψε να πετύχει εκπληκτικό γκολ με εξωτερικό φάλτσο κόντρα στην Αταλάντα. Ο Μπερνάρντο Σίλβα του ενός γκολ και της μιας ασίστ για τη Σίτι μπαίνει μαζί τους στην τριάδα.

Στην επίθεση τι άλλο θα μπορούσαμε να συζητήσουμε; Έρλινγκ Χάαλαντ, με τον διαολεμένο Νορβηγό να μην παίρνει... ρεπό από το σκοράρισμα, Κιλιάν Μπαπέ που «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα μόνος του και Ολιβιέ Ζιρού. Ο τιμιότατος, αποτελεσματικός και υποτιμημένος Γάλλος το έκανε ξανά το θαύμα του με την Τσέλσι απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η 11αδα του Θοδωρή Βασίλη

Ο Άλισον επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στις κανονικές εμφανίσεις και κράτησε το μηδέν για την Λίβερπουλ κόντρα στην Λειψία. Στην άμυνα δεξιά ο Μαναφά που ήταν από τους κορυφαίους της Πόρτο κόντρα στην Γιουβέντους. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούν οι Ρούντιγκερ και Βαράν με τις Τσέλσι και Ρεάλ να κάνουν πρώτο βήμα πρόκρισης, με τον Μεντί να αριστερά να συμπληρώνει την αμυντική τετράδα.

Στα χαφ, ο Κροος καθοδήγησε την Ρεάλ μέσα στο Μπέργκαμο όπως και ο Γκορέτσκα της Μπάγερν ο οποίος έκανε πάρτι κόντρα στην Λάτσιο μέσα στην Ρώμη. Την τριάδα στο κέντρο κλείνει ο Σέρτζιο Ολιβέιρα που κόντρα στους πρωταθλητές Ιταλίας αποτέλεσε την ειδοποιό διαφορά.

Τέλος, η επιθετική τριάδα αποτελείται από τους Μπαπέ, ο οποίος απλά ήταν ασταμάτητος μέσα στο Καμπ Νου με το χατ τρικ του. Δίπλα του και ο άλλος παίκτης που θα αφήσει εποχή, ο Έρικ Χάαλαντ στην σπουδαία νίκη της Ντόρτμουντ μέσα στο σπίτι της Σεβίλλης, με τον Ζιρού να κλείνει την τριάδα με το κατπληκτικό του ψαλίδι να δίνει νίκη μισή πρόκριση κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ψήφισε κι εσύ τη δική σου ενδεκάδα! Προλαβαίνεις.