Τα καλύτερα της 23ης αγωνιστικής στη Super League Interwetten

Τα καλύτερα της 23ης αγωνιστικής στη Super League Interwetten

Gazzetta team

Βρισκόμαστε πλέον τρεις στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και η μάχη για μία θέση στην Ευρώπη κορυφώνεται. Να θυμίσουμε πως ο πρωταθλητής θα είναι αυτός που θα εξασφαλίσει την παρουσία τους στα προκριματικά του Champions League, ενώ ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος, θα μπουν στον δεύτερο προκριματικό του Europa Conference League.

Αυτό βέβαια μπορεί να αλλάξει στην περίπτωση που ο Κυπελλούχος φέτος είναι ομάδα, η οποία στην τελική βαθμολογία είναι εκτός τετράδας. Ας δούμε όμως τι έγινε την 23η αγωνιστική.

Interwetten.gr, Χρυσός Χορηγός της Super League! 21+

Η αυλαία άνοιξε στο Περιστέρι, εκεί όπου Ατρόμητο και ΑΕΛ μοιράστηκαν βαθμούς μετά την ισοπαλία με 1-1. Επειτα το πρόγραμμα συνεχίστηκε στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης. Οι «κιτρινόμαυροι» λίγο έλειψε να γνωρίσουν άλλη μία εκτός προγράμματος ήττα εντός έδρας, ωστόσο ήρθαν ισόπαλοι με τους Αρκάδες (2-2), επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά φέτος πως έχει βαθύ αγωνιστικό πρόβλημα και καθόλου σταθερότητα.

Την Κυριακή η αγωνιστική ξεκίνησε με την αναμέτρηση του Βόλου κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Η ομάδα της Μαγνησίας κατέκτησε τους τρεις βαθμούς με 2-0, μείωσε την απόσταση από τον έκτο Αστέρα Τρίπολης στους οκτώ βαθμούς και διατήρησε ελπίδες συμμετοχής στα play off του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ είχε ένα εύκολο μεσημέρι Κυριακής καθώς πήρε τη νίκη απέναντι στη Λαμία με το εμφατικό σκορ 4-0.

Στους «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ και ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας. Το παιχνίδι που ξεχώρισε ήταν αυτό του Ολυμπιακού με τον Άρη στο «Καραϊσκάκης».

Οι «κίτρινοι» με το παρθενικό γκολ του Μήτρογλου στα τελευταία λεπτά υποχρέωσαν στην πρώτη εντός έδρας γκέλα τον Ολυμπιακό μετά από έντεκα διαδοχικές νίκες (1-1).

Η αυλαία της 23ης αγωνιστικής έπεσε στο Αγρίνιο εκεί όπου ο Παναιτωλικός πήρε σημαντικό τρίποντο κόντρα στον Παναθηναϊκό (1-0), φτάνοντας στο -2 από τον ΟΦΗ, και τους «πράσινους» να σπαταλάνε την ευκαιρία για την τρίτη θέση.

image

Σε γενικές γραμμές ήταν μια γεμάτη αγωνιστική, με τα περισσότερα γκολ να σημειώνονται σε ΟΑΚΑ και Τούμπα ενώ «φτωχό» θέαμα είχαμε σε Γιάννινα και Αγρίνιο εκεί όπου είχαμε μόλις ένα γκολ (ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-0, Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-0). Συνολικά επιτεύχθηκαν 16 τέρματα αυτό το τριήμερο. Ναι μεν δεν είναι το καλύτερο ποσοστό γκολ σε σχέση με προηγούμενες αγωνιστικές, ωστόσο είδαμε μερικά γκολ σπάνιας ομορφιάς.

Όπως αυτό του Ζίβκοβιτς ο οποίος με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 4-0 για τον ΠΑΟΚ.

Στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνεται κι αυτό που σημείωσε ο Κώστας Φορτούνης στο παιχνίδι με τον Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αρχικά η μπάλα στρώθηκε στον Ανδρούτσο που έσπασε πανέξυπνα -αντί να σουτάρει- στον Φορτούνη και αυτός με σουτ στην κίνηση πέτυχε το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Παρ’ όλα αυτά, το γκολ το οποίο ήταν και το πιο όμορφο που σημειώθηκε στα ελληνικά γήπεδα, ήταν του Ντάμιαν Σιμάνσκι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Η Ένωση βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Πολωνό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την όμορφη κάθετη πάσα του Τάνκοβιτς και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Τσιφτσή για το 2-1, ξαναβάζοντας στο παιχνίδι την ομάδα του προτού πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

image

Οι διαιτητές αυτή την αγωνιστική είχαν μπόλικη δουλειά. Ειδικά ο Παπαδόπουλος στο Αγρίνιο και στο παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον Παναθηναϊκό.

Στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» βρήκαν δίχτυα με την προβολή του Μαουρίτσιο, μετά από σουτ του Χουανκάρ.

Η συγκεκριμένη φάση… ταλαιπώρησε αρκετά τους διαιτητές που εξέταζαν το VAR, καθώς έκαναν αρκετή ώρα για να ενημερώσουν τον ρέφερι της αναμέτρησης, Παπαδόπουλο, ότι το γκολ του «τριφυλλιού» δεν πρέπει να μετρήσει.

image

Ηταν στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε το φάουλ, ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά προ του Σα και την έστειλε προς τα δίχτυα της ομάδας του.

Ωστόσο, τελευταία στιγμή, ο Παπασταθόπουλος έδιωξε με κεφαλιά την ώρα που ο Σεμέδο που έτρεξε και αυτός να γλιτώσει τον Ολυμπιακό από την ισοφάριση προσπάθησε να απομακρύνει με ψαλιδάκι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Πορτογάλος να χτυπήσει στο πιγούνι αλλά χτύπησε και τον Έλληνα αμυντικό στο πηγούνι και τον έριξε στο έδαφος. Στη συνέχεια ο Σωκράτης δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο ματς και αντικαταστάθηκε από τον Ρέαμπτσιουκ.

Στον ίδιο αγώνα είχαμε ακόμη έναν τραυματισμό. Ο Μάριο Βρουσάι χτύπησε στο γόνατο σε μια φάση με τον Σούντγκρεν, αποτέλεσμα να αποχωρήσει με φορείο από το γήπεδο.

image

Ο Νίκος Μελίσσας ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Παναιτωλικού στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. O 28χρονος γκολκίπερ των «κυανοκίτρινων» έπαιξε... από σπόντα επειδή ο Κνετ έκαψε το χέρι του… κατέβασε ρολά κι έχασε ένα δόντι.

Παρ’ όλα αυτά, μετά το τέλος της αναμέτρησης ο 28χρονος γκολκίπερ του Παναιτωλικού, βρέθηκε μπροστά από την κάμερα της NOVA και μεταξύ άλλων μίλησε για το δόντι, που όπως τόνισε έχασε για δεύτερη φορά.

«Μου είπαν οι συμπαίκτες μου πως είμαι πολύ όμορφος και χωρίς το δόντι που έχασα. Αυτό που πιστεύω είναι ότι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Είναι μεγάλη η σημερινή νίκη, αλλά είχαμε χάσει άλλα παιχνίδια που δεν έπρεπε. Καλύψαμε κάπως το χαμένο έδαφος.

Για το δόντι σκέφτομαι λίγο τη μητέρα μου και όταν το μάθει. Είναι η δεύτερη φορά που χάνω το δόντι μου. Στη Λαμία, μέσα στην ΑΕΚ, το κρατούσε ο Βάντερσον και του είχα πει να μην το χάσει γιατί είναι ακριβό!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού.