Ο Σανκαρέ είναι ο απόλυτος X Factor του Μπόλονι

Ο Σανκαρέ είναι ο απόλυτος X Factor του Μπόλονι

Gazzetta team

Ο Σενεγαλέζος μέσος που αποκτήθηκε για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής των «πράσινων» βρέθηκε για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα της νέας του ομάδας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Kαι η αλήθεια είναι πως ήταν από τους παίκτες που έβαλαν λίγο πιο πλατιά την υπογραφή τους σε σχέση με κάποιους άλλους...

Ο Μαουρίσιο ασφαλώς και αξίζει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας, ο Διούδης άλλο τόσο με την εκπληκτική επέμβαση που έκανε στο 89' κρατώντας ακόμα μια νίκη για τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν και ο Σανκαρέ έφτιαξε το πρώτο και πέτυχε το δεύτερο γκολ του «τριφυλλιού»...

Επιμέλεια: Κώστας Ζάλιαρης

image

Αναγνωριστικά πατήματα και γκολ

Στο Περιστέρι, όπου ο Σανκαρέ έκανε ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα περνώντας με αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 61ο λεπτό αντί του Βιγιαφάνιες, ο υψηλόσωμος μέσος κατάφερε να κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του Μπόλονι.

Τι πιο σημαντικό από το γκολ της νίκης που αναζητούσε το «τριφύλλι» μετά και τη νέα ισοφάριση που είχε δεχθεί από τον Ατρόμητο;

Έστω και με αρκετή τύχη στο πλασέ που έκανε από το γύρισμα του Ενγκμπακοτό από δεξιά, αφού η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι και του επέστρεψε για τη στείλει κανονικά στα δίχτυα, ο Σανκαρέ συνδύασε πρώτη εμφάνιση με νικητήριο τέρμα για τον Παναθηναϊκό.

H πρωτοποριακή πλατφόρμα της bwin σε περιμένει με νέες λειτουργίες! |21+

Στις στιγμές που οι «πράσινοι» οπισθοχώρησαν για ν' αμυνθούν, έδειχνε μεν να ελέγχει χώρους και να προσπαθεί να σταθεί μπροστά στους αντιπάλους που είχαν την κατοχή. Ήθελε να τους ασκήσει πίεση, όμως έδειξε σε πρώτο στάδιο ανέτοιμος για τον αγωνιστικό ρυθμό που απαιτούσε η συνθήκη στην οποία είχε βρεθεί.
Το «τρίποντο» ήρθε, ο Σανκαρέ είχε παίξει το ρόλο του και ο Μπόλονι σίγουρα θα αισθάνθηκε έστω και μια μικρή, πρώτη δικαίωση που τον διάλεξε για το ρόστερ του Παναθηναϊκού.
image

Πρώτο ντέρμπι βγαλμένο... από όνειρο!

Το δεύτερο ματς του Σανκαρέ επρόκειτο να είναι αυτό του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, όμως, η κακοκαιρία και η λάσπη που είχε μαζέψει ο αγωνιστικός χώρος των «Ζωσιμάδων» οδήγησαν στην αναβολή.

Σ' εκείνο το παιχνίδι ο Μπόλονι είχε αποφασίσει να βάλει στην 11άδα και τον Σενεγαλέζο μέσο και τον Ενγκμπακοτό και τον Νιάς...

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο, ο Σανκαρέ πήρε φανέλα βασικού δίπλα στον Μαουρίσιο με τον άξονα των «πράσινων» να γεμίζει και από εμπειρία, πέρα από ψυχραιμία και καθαρή σκέψη, ενώ, πίσω από τους δυο τους έκανε κινήσεις όσο μπορούσε, όπου μπορούσε και για όσο του έδιναν δύναμη τα πόδια του με συνεχή τρεξίματα, ο Αλεξανδρόπουλος.

Ο Σανκαρέ στιγμάτισε τη μεγάλη «μάχη» των αιωνίων αντιπάλων με ασίστ και γκολ. Αρχικά στο 6ο λεπτό τρέχοντας αριστερά για να βοηθήσει τον Ιωαννίδη έπειτα από την κερδισμένη μονομαχία με τον Σεμέδο καταφέρνει να βρεθεί σε καλή θέση για γέμισμα, να τσεκάρει το «κουτί» και να βρει ακριβώς εκεί που έπρεπε τον Μαουρίσιο.

Στο δεύτερο γκολ καταφέρνει να είναι μέσα στη φάση με κίνηση από το ύψος της περιοχής, να παρακολουθήσει την εξέλιξη και σουτάρει δυνατά για να στείλει τη μπάλα στον ουρανό των διχτυών κι όχι πάνω στον Σεμέδο που προσπάθησε να βάλει κόντρα. Ψύχραιμος πανηγυρισμός σε αντίθεση με τους υπόλοιπους και τον πάγκο...

Αλλά μάλλον τελικά αυτό είναι και που τον χαρακτηρίζει στο γήπεδο.

image

Οι φωνές από το δεύτερο ματς...

Ο Μαουρίσιο την περίοδο της απουσίας του Κουρμπέλη είχε συνηθίσει να παίζει με τον Αλεξανδρόπουλο και τον Βέλεθ πιο πίσω, με τον Ισπανό να παίρνει ρόλο «κόφτη».

Έπαιξε και ο Αθανασακόπουλος σε κάποια ματς, ωστόσο, στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» στη Λεωφόρο, ο Βραζιλιάνος είχε δίπλα του έναν παίκτη που η αλήθεια είναι ότι... του μοιάζει αρκετά.

Όταν πάρει τη μπάλα ακόμα και κοντά στα όρια της περιοχής, ακόμα και σε πιεστική κατάσταση, ο Σανκαρέ θα προσπαθήσει να ελέγξει και να δώσει κοντινή μεταβίβαση.

Ο Σενεγαλέζος μέσος δεν πανικοβάλλεται, προσπαθεί να προστατεύσει την κατοχή και με το σώμα, ενώ, στο ματς με τον Ολυμπιακό έδειξε ορισμένες φορές να παίρνει και την πρωτοβουλία ν' ανεβάσει ψηλά την ομάδα του.

Έτρεξε να πρεάσει την πρώτη πάσα από την άμυνα της ομάδας του Μαρτίνς στα στόπερ και παράλληλα φώναζε στους συμπαίκτες του ν' ανέβουν για να βγουν από την άμυνά τους και να επέλθει μια ισορροοπία στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να πάρουν και ανάσες.

Έβγαλε όλο το 90λεπτο και δικαιωματικά το πανηγύρισε με ένταση στ' αποδυτήρια, παρέα πάντα με την γαλλόφωνη παροικία που έχουν φτιάξει μαζί με τους Ενγκμπακοτό και Νιάς.

Στη bwin κάνεις παιχνίδι με χιλιάδες ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις και αξεπέραστο live. |21+