Τα καλύτερα της 19ης αγωνιστικής στη Super League Interwetten

Τα καλύτερα της 19ης αγωνιστικής στη Super League Interwetten

Gazzetta team

Άλλη μία αγωνιστική έφτασε στο τέλος και πλέον βρισκόμαστε επτά στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ας δούμε πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, μετά και το τέλος της 19ης αγωνιστικής.

Σαφώς και το παιχνίδι που ξεχώρισε ήταν το ντέρμπι στο Φάληρο, μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τρεις ακόμα βαθμούς στη Super League Interwetten, επικρατώντας με 3-0 του «Δικέφαλου του Βορρά», ξέφυγε κι άλλο στη βαθμολογία από τους διώκτες τους, έχοντας αγκαλιάσει το φετινό πρωτάθλημα.

Interwetten.gr, Χρυσός Χορηγός της Super League! 21+

Από εκεί και πέρα στα υπόλοιπα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ με 2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός πέρασε και από τον Βόλο επικρατώντας με 2-0 και μετά τις ήττες των δύο «Δικεφάλων» μείωσε τη διαφορά του, «βλέποντας» πια ακόμη και την δεύτερη θέση, ενώ αλλαγή είχαμε και στην ουρά του πρωταθλήματος, όπου η Λαμία προσπέρασε την ΑΕΛ, που βρίσκεται πια μόνη ουραγός.

image

Βέβαια, αυτή την αγωνιστική δεν απολαύσαμε αρκετά γκολ στα ελληνικά γήπεδα (12 στο σύνολο), με τα περισσότερα να μπαίνουν στο «Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια το θέαμα ήταν «φτωχό» καθώς σε τρεις αναμετρήσεις(ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 0-1, Αρης – ΑΕΛ 1-0, Λαμία – Απόλλων Σμύρνης 1-0 ) σημειώθηκε μόλις ένα γκολ ενώ στα υπόλοιπα τρία ματς επιτεύχθηκαν δύο τέρματα (Βόλος – Παναθηναϊκός 0-2, ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 0-2, Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-1).

Μόνο στο «Καραϊσκάκης» είχαμε τα περισσότερα, εκεί όπου ο Ολυμπιακός βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα τρεις φορές, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ποιο ήταν όμως το καλύτερο γκολ της 19ης αγωνιστικής; Το πρώτο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός με τον Ελ Αραμπί στο ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν ξεχωριστό.

Οι Πειραιώτες κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς με 3-0, έχοντας και τρία δοκάρια.

Ο Ελ Αραμπί ήταν αυτός οποίος άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση ενώ έφτιαξε τα άλλα δύο για την ομάδα του. Το 1-0 έγινε στο 50’, όταν ο Καμαρά έδωσε στον Μπουχαλάκη στο ημικύκλιο της περιοχής, ο Κρητικός χαφ έκανε μία σκαφτή μπαλιά στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός βγήκε στην πλάτη του Ροντρίγκο και με δεξί πλασέ από πλάγια θέση κέρδισε τον Ζίβκοβιτς.

image

Στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Βόλο ο Ευαγγέλου είχε αρκετή δουλειά.

Αρχικά δύο λεπτά μετά τη σέντρα η ομάδα της Μαγνησίας ζήτησε πέναλτι για χέρι του Καμπετσή, ωστόσο ρέφερι και VAR δεν καταλόγισαν παράβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης ο Χουάνκαρ είδε κόκκινη κάρτα μέσω VAR για χτύπημα στον Γκρίλο και ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες για δεύτερη φορά μετά και το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

image

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-0 του «Δικεφάλου του Βορρά» και ουσιαστικά «κλείδωσαν» το φετινό πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι αφού βρήκαν πρώτοι δίχτυα με τον Ελ Αραμπί στο 50 διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 70ο λεπτό του παιχνιδιού, με σκόρερ τον Καμαρά. Πρωταγωνιστής της φάσης ήταν και πάλι ο Μαροκινός φορ αλλά αυτή τη φορά δεν «εκτέλεσε», καθώς σέρβιρε την ασίστ στον Καμαρά στον κατάλληλο χρόνο.

Ο τελευταίος πλάσαρε τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα πόδια και έγραψε το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

image

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-2), με τους Γιαννιώτες να πανηγυρίζουν το δεύτερο τους διπλό επί της Ένωσης και πρώτο μετά από 31 χρόνια. Η ΑΕΚ δεν βρήκε τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο είχε δοκάρια αλλά ηττήθηκε δίκαια -λόγω της εικόνας της- κι έτσι δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Μανόλο Χιμένεθ μετά το τέλος του αγώνα ήταν πολύ θυμωμένος τονίζοντας ότι οι παίκτες του πρέπει να δείχνουν ικανοί να υπερασπίζονται το βάρος της φανέλας της Ένωσης.

«Είμαι πάρα πολύ θυμωμένος, γιατί παρόλο που δεν μπήκαμε καλά, ένα παράλογο πέναλτι μας έφερε πίσω στο σκορ. Από εκεί και πέρα ήμασταν μία ομάδα που δεν είχε καμία σχέση με του δευτέρου ημιχρόνου. Περισσότερο από τα λάθη που κάναμε εμείς, παρά με το πλεονέκτημα του αντιπάλου. Αυτά που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να χρησιμοποιήσουμε ότι πιο επιθετικό στοιχείο είχαμε στον πάγκο. Αυτό σημαίνει ότι παίρνεις το ρίσκο και μπορεί να δεχθείς κι άλλο γκολ. Χρειάστηκε να ρισκάρουμε υπερβολικά στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί δεν παίξαμε στο πρώτο.

Φοράμε μία φανέλα μίας μεγάλης ομάδας και πρέπει να παίζουμε κάθε τρεις ημέρες, όπως καθορίζει το πρόγραμμα. Εχει βάρος η φανέλα και πρέπει να είμαστε ικανοί να την υπερασπιστούμε. Δεν είναι ότι παίζουμε μία φορά. Πρέπει κάθε φορά να παίζεις. Αυτή η φανέλα έχει βάρος…», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 57χρονος Ανδαλουσιανός τεχνικός της Ενωσης.